Masterat în proiectare, comunicare vizuală și multimedia

Generalități

Programul de descriere

Programul de masterat în design, comunicare vizuală și comunicare multimedia (LM-12), înființat în AY 2007/2008, și acum disponibil și în limba engleză, este un program de formare de nivel doi în domeniul designului, care are ca scop formarea unui designer capabil să concepă și să controleze artefactele comunicative care interacționează cu viața de zi cu zi în ceea ce privește conținutul, aspectele estetice și tehnologice, fie ele analogice sau digitale.

În cursul perioadei de doi ani, absolvenții în design, comunicare vizuală și multimedia dobândesc abilitățile, instrumentele și metodologiile relevante pentru proiectarea și producerea de artefacte comunicative în domeniile tipografiei, graficii, publicității și publicării, multimedia, comunicării interactive și hipermedia , proiectarea și crearea de artefacte tangibile și intangibile, de asemenea, pentru sectorul de performanță și design de expoziții.

141368_ipad-tablet-technology-touch.jpg

Activitatea de formare se referă la următoarele direcții tematice principale: proiectarea identității (adică imaginea instituțională și corporativă și relația sa strânsă cu proiectarea serviciilor); proiectarea tipurilor de caractere, grafică editorială, proiectarea sistemelor de informații și comunicații (infografice), comunicare de utilitate publică; proiectare și comunicare multimedia și interactivă, grafică cinetică, filme și design de noi media; executarea designului și proiectarea expozițiilor.

Ediția 2020-2021 a programului, care oferă, de asemenea, un curriculum predat integral în limba engleză, include 8 laboratoare integrate, dintre care 3 legate de proiectarea vizuală și grafică, 3 laboratoare integrate referitoare la domeniul de proiectare multimedia, un laborator de proiectare a expozițiilor și un Laborator de sinteză finală. Cursuri de fotografie, video, teorii și practici ale artelor grafice, electronice și digitale, precum și contribuții din disciplinele sociologiei proceselor culturale, din științele divertismentului, din domeniul cinematografiei, teatrului și televiziunii și din computer Sunt disponibile și inginerie.

Absolvenții vor putea lucra atât ca profesioniști independenți, cât și ca directori sau lideri de echipă în întreprinderi sau agenții de comunicare sau în alte organizații în care comunicarea este o parte integrantă a misiunii corporative.

Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

With over 700 years of history, 113,500 students, 3,300 teachers and 2,000 employees, technicians and librarians, in addition to 1,800 administrative staff in university hospitals, Sapienza is the fir ... Citeste mai mult

With over 700 years of history, 113,500 students, 3,300 teachers and 2,000 employees, technicians and librarians, in addition to 1,800 administrative staff in university hospitals, Sapienza is the first university in Europe. Our mission is to contribute to the development of a knowledge society through research, excellence, quality education and international cooperation. Citește mai puţin