Masterat în Psihologie

Generalități

Programul de descriere

Masterat în Psihologie

Master of Science în Psihologie, opțiunea în Psihologia Muncii și Organizațională

Obiective

Dobândirea o educație și formare în psihologia muncii si organizationala, astfel încât să se înțeleagă și să se ocupe cu diferite fenomene, cum ar fi interacțiunile umane la locul de muncă, efectele factorilor legate de muncă asupra angajaților, precum și atitudinile și comportamentele indivizilor față de organizație. Curriculum-ul se bazează pe gândirea critică și stăpânirea unor metode adecvate de analiză.

Active specifice

  • interactivitate ridicată și aplicarea celor mai avansate criterii didactice
  • Lucrul în grupuri mici și îndrumare personalizată
  • Disponibilitatea profesorilor
  • Evaluarea contribuțiilor individuale
  • Legătura puternică între cercetare și practică
  • Posibilități de a participa la colaborări internaționale de cercetare

Structura programului

Educația și formarea în psihologia muncii si organizationala constau din învățături teoretice, seminarii, proiecte și alte misiuni individuale: un stagiu și scrierea tezei de master. Cursuri opționale în diferite discipline legate de organizații (drept, management, economie, orientare în carieră) și învățăturile metodologice completează curriculum-ului. Acest program de educație și formare se concentrează asupra fenomenelor psihologice în legătură cu locul de muncă, prin studiul a trei domenii:

  • psihologie Personalul: se pune accent pe relația dintre indivizi și organizație, din punctul de plecare al procesului de selecție a fazei care se încheie caracterizează relația dintre individ și organizație. Cele mai importante aspecte sunt: ​​recrutare, selectie, dezvoltarea carierei, performanța în muncă, criteriile utilizate pentru evaluarea apreciere, precum și egalitatea de tratament.
  • psihologia muncii: se concentreaza pe efectele muncii asupra angajaților, evidențiind următoarele aspecte: sarcinile, mediu de lucru, expertiză, erori și măsuri de securitate și strategii legate de muncă.
  • Psihologia organizațională: se concentrează asupra comportamentului indivizilor în legătură cu organizarea. Cele mai importante aspecte sunt: ​​comunicare și relații de conflict, cooperare și echipa de lucru, putere și leadership, negociere și de luare a deciziilor, justiția, comportamentele contraproductive sau disfuncționale în cadrul organizației, cultura organizațională, structura și tehnologie, precum și relațiile inter-organizaționale .

Supravegherea și îndrumarea Studenților

O echipă mică și unită ghidează elevii, printr-o experiență mare în psihologia muncii si organizationala, de cercetare bine renume pe plan internațional și o rețea importantă de colaboratori. Studenții beneficiază de tehnici de educație și de formare de vârf, precum și o gamă largă de acoperire subiect.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University of Neuchatel (UniNE) is an internationally recognised institution as well as a university on a human scale. With 4380 students from Switzerland and beyond (nearly 20% of students from a ... Citeste mai mult

The University of Neuchatel (UniNE) is an internationally recognised institution as well as a university on a human scale. With 4380 students from Switzerland and beyond (nearly 20% of students from abroad), it provides high quality teaching and support. Bachelor and Master degrees are compatible with most other European universities and are in line with society’s expectations in a variety of innovative and cutting-edge fields. Citește mai puţin