Programul de masterat în Materiale Macromoleculare oferă studenților instrumentele complete necesare dezvoltării de materiale viitoare pentru îngrijire medicală avansată, producție de energie, ambalaje verzi, acoperiri de suprafață și multe alte aplicații. Absolvenții se pot aștepta la oportunități de carieră în mediul academic, institutele de cercetare sau într-o gamă largă de industrii.

Materiale Macromoleculare la KTH

Studenții din programul de master în Materiale Macromoleculare vor învăța despre proiectarea, sinteza, caracterizarea, producerea și dezvoltarea materialelor pe bază de polimeri și fibre. Studenții vor putea trata întrebări referitoare la alegerea materiilor prime (regenerabile versus fosile), alegerea proceselor de producție, a combinațiilor de materiale și a metodelor de fabricație pentru a atinge caracteristicile dorite ale produsului finit. Un accent deosebit este pus pe problemele de mediu, cum ar fi producția de materiale ecologice și dezvoltarea materialelor durabile.

Programul oferă o bază solidă în chimia și fizica materialelor organice, precum și conexiunea lor la aplicațiile din viața reală. O gamă largă de cursuri permite studenților să își personalizeze propriul profil de grad care să le permită să se concentreze pe domenii de interes individuale. Programul stabilește, de asemenea, abilități excelente de laborator și este strâns legat de cercetarea de la Departamentul de Fibre și Tehnologie Polimerică. Abilități precum rezolvarea problemelor și munca de proiect sunt dezvoltate și îmbunătățite în multe dintre cursuri, precum și în prezentări orale și scrise.

Acesta este un program de doi ani (120 de credite ECTS) dat în engleză. Absolvenților li se acordă gradul de Master of Science. Programul este oferit în principal la KTH Campus din Stockholm de către Școala de Științe Inginerie în Chimie, Biotehnologie și Sănătate (la KTH ).

Proiect de licenta

Un proiect de masterat are loc în ultimul termen, acesta este punctul culminant al programului academic și este de obicei realizat la KTH , într-un institut de cercetare, la un sediu al companiei sau în străinătate. Subiectele explorate anterior în cadrul lucrării tezei includ predicții în timp de viață a materialelor plastice de bază, microplastice, proiectarea de adezivi biobazați, sinteza polimerilor durabile, interacțiuni fibra-soluție, nanocompozite, imprimare 3D și materiale pentru aplicații biomedicale.

Programul de master comun în Tehnologia polimerică

Programul poate fi, de asemenea, studiat ca un program comun de master Nordic Five Tech, cu o piesă în Polymer Technology. Acest program dublu de studii include un an de studii la două dintre universitățile tehnice de top din țările nordice și este aplicat separat.

Carieră

Oportunitățile de carieră pentru studenții din acest program sunt largi și internaționale. Abilitățile avansate în tehnologia fibrelor și a polimerilor, combinate cu o concentrare clară asupra mediului, oferă o bază excelentă pentru diverse cariere din industrie, agenții guvernamentale și mediul academic, iar absolvenții programului de master sunt foarte atractivi pentru multe industrii diferite, cum ar fi hârtia și industria forestieră , materiale plastice, tehnologie medicală, industria farmaceutică, de acoperire și adezivi și ambalaje. Expertiza materială este necesară și în multe alte sectoare, de la transport la electronică.

Absolvenții programului pot fi găsiți în industria tradițională suedeză, în companii mici de început, companii de consultanță, instituții guvernamentale, institute de cercetare și universități. Absolvenții programelor au trecut pe poziții la Stora Enso, Holmen, Volvo Cars, IVL, AstraZeneca, Becker, Scania, Nynäs, BillerudKorsnäs, ABB, Medtronic, GE Healthcare, Pfizer, PRV și RISE. Absolvenții programului lucrează în toate aceste sectoare și sunt, de asemenea, bine plasați pentru studii ulterioare ca doctorat. elevi.

Nevoia absolvenților cu competența oferită de program va continua să fie excelentă și se va proiecta să crească în viitor.

Elevi

Aflați ce părere au elevii din program despre timpul lor la KTH .

Siyuan Tao, China: "A fi un inginer extraordinar este visul meu de când eram mic. KTH este binecunoscut ca leagănul inginerilor din Europa, așa că am decis să vin la KTH pentru a-mi continua studiile și a mă apropia de visul meu .“

Dezvoltare durabilă

Absolvenții KTH au cunoștințe și instrumente pentru a muta societatea într-o direcție mai durabilă, deoarece dezvoltarea durabilă este o parte integrantă a tuturor programelor. Cele trei obiective cheie de dezvoltare durabilă abordate de programul de master în Materiale Macromoleculare sunt:

 • Bună sănătate și bunăstare
 • Industrie, inovație și infrastructură
 • Consum responsabil și producție

Studenții din program învață cum pot cerceta, proiecta și produce materiale ecologice care vor înlocui multe materiale sintetice care se găsesc în prezent în societate. De exemplu, țesăturile pe bază de nanoceluloză pot înlocui multe materiale textile pe bază de sinteză. Ca atare, contribuția la o societate fără toxine va îmbunătăți sănătatea și bunăstarea umanității.

Studenții din program învață cum să construiască materiale rezistente pentru utilizare în infrastructură (de exemplu, compozite, termoplastici și produse formulate). În plus, studenții învață cum să promoveze o industrializare incluzivă și durabilă prin dezvoltarea de materiale ecologice, care promovează inovațiile în dezvoltarea materialelor industriale.

Un studiu în tehnologia fibrelor și a polimerilor implică în mod natural utilizarea responsabilă a materialelor și o producție durabilă. În special, aceasta se referă la dezvoltarea de noi materiale cu proprietăți superioare, ceea ce duce la un consum mai redus de materiale, de-a lungul timpului de viață, precum și considerente ale scenariilor de sfârșit a vieții pentru materiale.

Cursuri

Programul de doi ani de master în Macromolecular Materials constă din trei termeni de cursuri și un termen final dedicat proiectului de master. Fiecare termen constă în aproximativ 30 de credite ECTS. În funcție de ce piesă alegeți, veți studia diferite cursuri. Cursurile prezentate în această pagină se aplică studiilor începând din toamna anului 2020.

Anul 1

Cursuri obligatorii

 • Teoria și metodologia științei cu aplicații (știință naturală și tehnologică) (AK2036) 7,5 credite
 • Proprietățile mecanice ale materialelor (KF2110) 7,5 credite

Cursuri elective condiționate

 • Chimie în stare solidă: structuri și metode (KD2155) 7,5 credite
 • Chimie polimerică (KF2130) 7,5 credite
 • Fizica polimerului (KF2140) 7,5 credite
 • Tehnologia fibrelor - fibre naturale și sintetice (KF2450) 7,5 credite
 • Bio-fibre chimie (KF2460) 7,5 credite

Cursuri recomandate

 • Enzimologie moleculară (BB2020) 7,5 credite
 • Glicobiotehnologie (BB2425) 7,5 credite
 • Biocataliză (BB2460) 7,5 credite
 • Advanced Organic Chemistry (KD2310) 7,5 credite
 • Instrumente spectroscopice pentru chimie (KD2320) 9,0 credite
 • Suprafețe, coloizi și materie moale (KD2350) 7,5 credite
 • Sisteme Durabile pentru Producția de Căldură, Energie și Materiale (KE2310) 7,5 credite
 • Biopolimeri (KF2180) 7,5 credite
 • Materiale polimerice: structură și proprietăți (KF2190) 7,5 credite
 • Chimia unei Biorefinării (KF2480) 7,5 credite
 • Compoziții polimerice - Micro și Nanoscala (KF2495) 7,5 credite
 • Ideatie- Crearea propriei companii (ME2814) 7,5 credite

Anul 2

Cursuri recomandate

 • Materiale nanostructurate (KD2170) 7,5 credite
 • Materiale biomedicale (KD2300) 7,5 credite
 • Protecție împotriva coroziunii și suprafeței (KD2380) 7,5 credite
 • Analiza și managementul riscului pentru inginerii chimici (KE2351) 7,5 credite
 • Chimie pentru acoperiri de suprafață (KF2150) 7,5 credite
 • Procesele de celuloză și hârtie (KF2470) 7,5 credite
 • Prelucrarea materialelor polimerice (KF2505) 7,5 credite

Cerințele de admitere

Pentru a fi eligibil pentru program, trebuie să fiți obținut o diplomă de licență, să fiți pricepuți în limba engleză și să îndepliniți cerințele specifice programului.

Licențiat

Este necesară o diplomă de licență, echivalentă cu o diplomă de licență suedeză sau calificări academice echivalente de la o universitate recunoscută internațional. Studenții care urmează programe tehnice mai lungi și au terminat cursuri echivalente cu o diplomă de licență, vor fi luați în considerare de la caz la caz.

Competență engleză

Competența în limba engleză echivalentă cu (școala superioară suedeză) este necesară cursul de engleză B / 6. Cerința poate fi satisfăcută printr-un rezultat egal sau mai mare decât cele menționate în următoarele teste de engleză recunoscute internațional:

 • TOEFL pe bază de hârtie: scor de 4,5 (scara 1-6) la testul scris, scor total de 575.
  TOEFL ITP nu este acceptat.
 • TOEFL iBT bazat pe internet: Scor de 20 (scara 0-30) la testul scris, scor total de 90
 • IELTS Academic: O notă generală minimă de 6,5, fără o secțiune mai mică de 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate în Advanced English sau Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificat de competență în engleză)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): scor minim 90
 • Universitatea din Michigan, ECPE (examen pentru certificatul de competență în limba engleză)
 • Pearson PTE Academic: Scor de 62 (scriere 61)

Cerințe specifice pentru programul de master în Materiale Macromoleculare

O diplomă de licență, care corespunde la cel puțin 180 de credite ECTS, în chimie sau subiecte strâns legate, inclusiv cursuri în:

 • Chimie sau subiect strâns legat de cel puțin 50 de credite ECTS.
 • Matematică, analiză numerică și informatică corespunzătoare a cel puțin 20 de credite ECTS.

Documente de cerere

 1. Certificate și diplome din studii universitare anterioare
 2. Transcrierea cursurilor finalizate și a notelor incluse în gradul dvs.
 3. Dovada de competență în limba engleză
 4. O copie a pașaportului, inclusiv date personale și fotografii sau alte documente de identificare

Documente specifice pentru programul de master în Materiale Macromoleculare

 • Curriculum vitae
 • Scrisoare de intentie
 • Scrisoare de recomandare
Program predat în:
 • Engleză

Vezi 59 mai multe cursuri de la KTH Royal Institute of Technology »

Ultima actualizare Octombrie 24, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Aug 2020
Duration
2 anii
La zi
Price
310,000 SEK
Taxa completă de școlarizare pentru cetățenii non-UE / SEE / Elvețieni
Deadline
Ian 15, 2020
După locații
După dată
Start Date
Aug 2020
End Date
Iunie 2022
Termen limită de aplicare
Ian 15, 2020

Aug 2020

Location
Termen limită de aplicare
Ian 15, 2020
End Date
Iunie 2022