Master în Știința și Tehnologia Conservarii Produselor Pescărești
Universidade de Vigo
Informatie cheie
Locația campusului
Vigo, Spania
Limbi Străine
Spaniolă
Formatul de studiu
În campus
Durata
2 years
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 1.045 *
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Sep 2024
* UE: 835,80 EUR - Non-UE: 1.044,75 EUR
Introducere
Universitatea din Vigo, prin Departamentele de Chimie Analitică și Alimentară și Inginerie Chimică, organizează împreună cu Asociația Națională a Producătorilor de Conserve de Pește și Fructe de Mare ANFACO, prin Centrul Tehnic Național pentru Conservarea Produselor Pescărești CECOPESCA, un master oficial total inovator. grad care acoperă toate acele aspecte legate de conservarea produselor de pescuit și de acvacultură. Ideea apare din cererea tot mai mare de absolvenți de specialitate într-un domeniu industrial de importanță notorie în societatea noastră.
Masterul în Știința și Tehnologia conservării Produselor Pescărești este conceput pentru a pregăti profesioniști calificați în acest domeniu industrial și pentru a permite sectorului să se doteze cu tehnologi specializați în conservarea produselor piscicole și de acvacultură.
Admitere
Curriculum
Abilitati de baza
- CB1. Deține și înțelege cunoștințe care oferă o bază sau oportunitate de a fi original în dezvoltarea și/sau aplicarea ideilor, adesea într-un context de cercetare.
- CB2. Că studenții știu să aplice cunoștințele dobândite și capacitatea lor de rezolvare a problemelor în medii noi sau puțin cunoscute în contexte mai largi (sau multidisciplinare) legate de domeniul lor de studiu.
- CB3. Că studenții sunt capabili să integreze cunoștințele și să se confrunte cu complexitatea formulării judecăților pe baza unor informații care, fiind incomplete sau limitate, includ reflecții asupra responsabilităților sociale și etice legate de aplicarea cunoștințelor și judecăților lor.
- CB4. Că studenții știu cum să-și comunice concluziile și cunoștințele și motivele finale care îi susțin unui public specializat și nespecializat într-un mod clar și fără ambiguitate.
- CB5. Că studenții au abilitățile de învățare care le permit să continue să studieze într-un mod care va fi în mare parte auto-direcționat sau autonom
aptitudini generale
- CG1. Ca studenții să dobândească abilități complete, de analiză și sinteză.
- CG2. Ca studenții să dezvolte abilități de comunicare orală și scrisă în cele două limbi cooficiale ale autonomiei (spaniola și gallega).
- CG3. Ca studenții să-și dezvolte abilitățile de a efectua lucrări experimentale, gestionarea elementelor materiale și biologice și a programelor conexe.
- CG4. Ca studenții să dezvolte abilități de rezolvare a problemelor pentru a aplica cunoștințele teoretice în practică.
- CG5. Ca elevii să dezvolte abilități de lucru în echipă, îmbogățite de multidisciplinaritate.
- CG6. Ca elevii să-și dezvolte capacitatea de a pregăti, prezenta și apăra lucrări sau rapoarte.
Competențe specifice
- CE1. Cunoașterea și diferențierea principalelor specii piscicole și de acvacultură de interes comercial din țara noastră, cu principalele lor caracteristici biologice.
- CE2. Cunoașterea parametrilor de siguranță și caracterizarea calității produselor pescărești, precum și posibilele riscuri toxicologice ale acestora, precum și legislația aplicabilă acestor produse.
- CE3. Dobândiți cunoștințe de bază despre controlul analitic de laborator al produselor pescărești, inclusiv contaminanții biotici și abiotici potențial prezenți în acestea.
- CE4. Cunoașterea principalelor aspecte de mediu care afectează prelucrarea și conservarea fructelor de mare: controlul și tratarea efluenților lichizi, nămolurilor, solurilor și emisiilor atmosferice. Legislația aplicabilă.
- CE5. Dobândiți cunoștințe despre managementul afacerilor în industriile din sector.
- CE6. Dobândiți cunoștințe despre comercializarea și comercializarea produselor de pescuit și de acvacultură.
- CE7. Cunoaște operațiunile și tehnologiile de bază utilizate în conservarea și transformarea produselor din fructe de mare prin rece, căldură sau alte metode fizico-chimice: refrigerare, congelare, sterilizare, pasteurizare, semiconservare.
- CE8. Studiați diferitele forme de producție și sisteme de ambalare a fructelor de mare tratate prin rece, căldură sau alte metode, atât tradițional, cât și noile orientări tehnologice: produse restructurate, preparate preparate, atmosfere modificate, presiuni mari etc.
- CE9. Înțelegeți organizarea producției în industria produselor de pescuit și de acvacultură tratate prin frig, căldură și alte proceduri. Metode de producție și logistica acestora.
- CE10. Determinați criteriile și procedurile de control al calității produselor pescărești și a recipientelor și ambalajelor utilizate în circuitul lor comercial. Cunoașteți procedurile de control analitic și de detectare a defectelor.
- CE11. Abordarea controlului calității fiecărei linii de producție a produselor pescărești. Cunoștințe de bază despre managementul calității produselor.
- CE12. Dobândiți cunoștințe de bază și interpretați legislația aplicabilă unităților în care produsele pescărești sunt manipulate și tratate de-a lungul lanțului comercial: igiena, etichetarea, siguranța alimentelor, autocontrolul plantelor (HACCP), etc.
- CE13. Evaluarea importanței controlului și certificării calității produselor pescărești ca armă comercială și pentru trasabilitate și siguranță alimentară.
- CE14. Cunoașteți procedurile de gestionare a alertelor alimentare de către autoritatea competentă și cei responsabili pentru lanțul alimentar.
- CE15. Cunoașteți variabilele critice care determină viabilitatea unui produs sau procese noi. Utilizați instrumente pentru a obține informații esențiale pentru viabilitate.
Competențe transversale
- CT1. Abilitatea de a înțelege semnificația și aplicarea perspectivei de gen în diferite domenii de cunoaștere și în practica profesională cu scopul de a realiza o societate mai dreaptă și mai egală.
- CT2. Sustenabilitate și angajament de mediu. Utilizarea echitabilă, responsabilă și eficientă a resurselor.
- CT3. Capacitate de a lucra autonom și de a lua decizii.
- CT4. Creativitate, initiativa si spirit antreprenorial.
- CT5. Angajamentul față de etică în profesie și în societate.