Master în Viticultura și Enologie (vinificație)
The Hebrew University of Jerusalem
Informatie cheie
Locația campusului
Jerusalem, Israel
Limbi Străine
Engleză
Formatul de studiu
În campus
Durata
18 months
Ritm
La zi, Part time
Taxe de școlarizare
USD 27.500
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Contactează şcoala
Introducere
Îndrăznește să descoperi - HUJI Digital Open Day
Alăturați-vă Zilei noastre porți deschise digitale pentru programe internaționale de studii și descoperiți cum combinăm excelența cu o viață studențească bogată.
Înregistrează-te aici >> href="https://tinyurl.com/436h9jkz
Ani de vin și cunoștințe
În ultimii ani, Israelul a cunoscut o creștere izbitoare în industria sa de vin și o piață locală și internațională în creștere pentru vinurile sale remarcabile. Ca răspuns la nevoia crescândă de competențe și profesionalism din industrie, Facultatea de Agricultură, Alimentație și Mediu a deschis primul program de studii universitare din Israel în domeniul vinificației. Acest program internațional de masterat în viticultură și enologie este comparabil cu alte programe din țările viticole de top, cum ar fi Franța, SUA și Australia, dar subliniază tehnicile de producție antice și moderne în condiții marginale.
Elevii vor dobândi cunoștințe și abilități la nivel academic, în concordanță cu programele de conducere din alte țări producătoare de vin, cum ar fi Franța, Statele Unite și Australia, cu accent special pe industria israeliană. La finalizare, studenții vor obține o diplomă de masterat recunoscută la nivel mondial de la The Hebrew University of Jerusalem . Aceasta este prima diplomă de masterat în viticultură și enologie aprobată de Consiliul Național pentru Învățământ Superior (CHE) din Israel.
Admitere
Curriculum
Structura programului
M.Sc. în Viticultură și Enologie este un program academic de doi ani (672 de ore academice) care duce la o diplomă acreditată de Universitatea Ebraică. Cursurile se țin în două zile pe săptămână, pe parcursul a patru semestre consecutive. Lucrările practice în podgorii pot fi efectuate în timpul școlii. Programul cuprinde teorie științifică, practică în cultivarea strugurilor, vinificație și degustare de vinuri și un stagiu în producătorii de vin de top din Israel și de peste mări.
Corpul Didactic
Șeful academic al programului este profesorul Zohar Kerem, un cercetător de renume mondial în chimia alimentară, calitatea vinului și uleiul de măsline. Coordonatorul profesionist al programului este domnul Yotam Sharon, un post-universitar cu distincții în oenologie de la Universitatea din Montpellier și deținător de master în biochimie de la Universitatea Ebraică, un producător de vin de frunte la una dintre principalele crame din Israel. Alți membri distinși ai corpului didactic sunt prof. Ben-Ami Bravdo, Prof. Oded Shoseyov și Dr. Ron Shapira. Lectori invitați stimați din străinătate vor instrui subiecte suplimentare
Curriculum
- The Vineyard: Planificare și design; stocuri și tipuri de viță de vie; pregătirea parcelei; propagare; plantare; spalier; tăierea; irigare; fertilizare; mecanizare; dăunători și boli ale strugurilor.
- Productie de vin: Managementul echipamentelor si cramei; microvinificare; chimie și stabilitate; microbiologie; tehnologie de distilare; stiinta fermentatiei.
- Analiza sucului de struguri și vinului: Biosinteza factorilor de gust și miros; detectarea senzorială a tipurilor de vin și a defectelor vinului; evaluarea senzorială a vinurilor din Israel și din lume.
- Cursuri suplimentare: Economie, management și marketing în industria vinului; atelier de vin în regiune de vin și producție de vin din străinătate.
Curriculum Viticultura & Enologie
Program pregătitor (Mechina)*
*Solicitanții care nu au o pregătire adecvată în domeniile științelor vieții, științelor agricole sau domenii similare sunt obligați să finalizeze studii pregătitoare.
- Principii chimice
- Biologie celulara
- Biologie vegetală
- Introducere. la economie și marketing
- Chimie organica
- Sol și apă
Semestrul A
- Solul, apa, meteorologia și nutriția viței de vie
- Morfologia și fiziologia viței de vie
- Principiile viticulturii (partea 1)
- Aspecte practice ale culturii strugurilor (partea 1)
- Producția de vin (partea 1)
- Chimia vinului, stabilitatea vinului și managementul calității
- Evaluarea senzorială a vinurilor (partea 1)
Semestrul B (semestrul de vară)
- Principiile viticulturii (partea 2)
- Aspecte practice ale culturii strugurilor (partea 2)
- Microvinificații (partea 1)
- Microbiologia vinului
- Analiza musturilor și vinurilor (partea 1)
- Analiza musturilor și vinurilor - LAB (partea 1)
Semestrul C
- Dăunători, boli și tulburări ale viței de vie
- Tehnologia vinării, sisteme și ambalare
- Aspecte de mediu ale culturii strugurilor și vinificației
- Chimia vinului, stabilitatea vinului – LAB
- Microvinificare (partea 2)
- Producția de vin (partea 2)
- Analiza musturilor și vinurilor (partea 2)
- Analiza musturilor și vinurilor - LAB (partea 2)
Semestrul D
- Evaluarea senzorială a vinurilor (partea 2)
- Atelier de management și evaluare a riscurilor în cramele mici și mari
- Atelier de antreprenoriat pe internet în lumea vinului
- Aspecte economice ale industriei vitivinicole
- Atelier de vin în străinătate