Master în Ingineria Alimentară
Universidade Católica Portuguesa – Porto
Informatie cheie
Locația campusului
Porto, Portugalia
Limbi Străine
Engleză, Portugheză
Formatul de studiu
În campus
Durata
2 years
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 5.760 / per year
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Contactează şcoala
Introducere
Sectorul alimentar este esențial pentru a asigura calitatea și dezvoltarea societății. În ciuda dezvoltărilor recente ale sistemelor alimentare, în prezent se apropie mari provocări. Exemple de acestea sunt Agenda 2030, emisă de ONU cu 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD), deoarece dezvoltările și sustenabilitatea sunt în prezent pe o cale de coliziune și pandemia COVID-19. Până în 2050, lumea va avea nevoie de 60% mai multă hrană și, odată cu scăderea nivelurilor de productivitate, este puțin probabil ca acest obiectiv să fie atins, cel puțin dacă nu există nicio modificare a sistemului alimentar actual. În acest sens, este necesar să se creeze strategii de dezvoltare și inovare pentru creșterea durabilă a producției agricole și alimentare, îmbunătățirea lanțurilor de aprovizionare globale, scăderea pierderilor și deșeurilor alimentare, scăderea impactului asupra mediului, economisirea energiei și asigurarea alimentelor sigure și hrănitoare pentru toți. Pentru a răspunde cerințelor consumatorilor care sunt din ce în ce mai conștienți de impactul alimentelor sănătoase și durabile și pentru a garanta producția de alimente în cantitate și calitate, formarea profesioniștilor capabili să acționeze și să intervină de-a lungul întregului lanț alimentar este crucială.
Unde se află campusul?
Consultați campusul nostru pe Google Maps: https://tinyurl.com/portobiotecmap
Galerie
Admitere
Curriculum
Ce voi studia?
Programul de master multidisciplinar în Ingineria Alimentară va permite studenților să dezvolte un portofoliu complet de competențe privind Tehnologii Alimentare Avansate și Fenomene de Transport, Siguranță și Analiza Calității, Dezvoltarea Produsului, Ambalare, Siguranța Lanțului Alimentar, Management, Marketing și Inovare.
Cum voi studia?
Fiecare unitate curriculară are 5 ECTS și un timp total de contact de 26-40 de ore, organizate în Prelegeri, Tutoriale și ore de laborator. Această structură promovează echilibrul și interconectarea ideală între diferitele căi de învățare, în special, conceptele teoretice, raționamentul, abilitățile practice de laborator și argumentative, capacitatea de comunicare scrisă și orală și munca în echipă. În paralel, studenții sunt încurajați continuu să dezvolte munca autonomă și auto-învățarea, esențiale pentru activități profesionale de succes. Lucrarea tezei de master, dezvoltată într-un laborator de cercetare sau într-o companie, este oportunitatea de a aplica și implementa cunoștințele și experiența dobândite anterior pentru a oferi noi rezultate.
Rezultatul programului
Absolvenții vor deveni capabili
Absolvenții în Ingineria Alimentară sunt pregătiți să înțeleagă baza științifică și să dezvolte operațiuni de prelucrare și conservare a alimentelor, să cunoască metodele utilizate pentru evaluarea și controlul siguranței și calității alimentelor, să cunoască impactul alimentației asupra sănătății, să stabilească relații personale de comunicare și integrare în echipe multidisciplinare, transmite concluzii și cunoștințe într-o manieră clară și susținută publicului specializat și nespecializat, planifică și realizează proiecte de cercetare și investește în programe de educație continuă.
Taxa de școlarizare a programului
Oportunități de carieră
Inginerii alimentari își dezvoltă abilități care le permit să lucreze în diferite contexte profesionale:
- În industrie, în ceea ce privește dezvoltarea și proiectarea proceselor de conservare, producție sau ambalare a alimentelor, luând în considerare siguranța și calitatea, precum și efectele asupra sănătății
- În industrie și servicii, controlul calității, microbiologic, nutrițional și senzorial, al produselor alimentare
- În industrie și cercetare, inovație în dezvoltarea de noi produse sau procese alimentare
- În industrie și servicii la nivel de management și marketing al produselor alimentare și studii de consum
- In consultanta companiilor alimentare si anume cu actiuni de diagnosticare si intocmire de avize tehnice
- În educație, formare și cercetare