Master în Biotehnologie și Știința Alimentelor
University of Chemistry and Technology, Prague
Informatie cheie
Locația campusului
Prague, Republica Cehă
Limbi Străine
Engleză
Formatul de studiu
În campus
Durata
2 years
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
CZK 77.500 / per year
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Sep 2024
Introducere
Acest program de studii de master este conceput în primul rând pentru solicitanții din străinătate. Studenții sunt obligați să plătească o taxă de școlarizare. Toate cursurile sunt susținute în limba engleză. Programul de studii este acreditat de Ministerul Ceh al Educației, Tineretului și Sportului și este în conformitate cu cerințele Procesului Bologna - Spațiul European al Învățământului Superior.
Programul pregătește absolvenții să devină experți cu cunoștințe de nivel înalt în biotehnologii și bioinginerie și știința alimentelor, cu accent pe calitatea și siguranța alimentelor. Structura concepută pe scară largă a acestui program - împreună cu conexiunea intenționată dintre educația chimică, biologică și inginerească - deschide o gamă largă de opțiuni de carieră pentru absolvenți. Programul extinde și aprofundează cunoștințele generale dobândite la nivel de licență în biochimie, chimie organică și fizică, biologie, microbiologie, tehnologia alimentară și analiză și în fundamentele în biotehnologie și bioinginerie. Studenții își pot perfecționa expertiza prin alegerea corectă a cursurilor opționale.
Curriculum
1 an de studiu
Semestrul de iarnă
Subiecte obligatorii
- AM319001 Biologie moleculară
- AM320010 Enzimologie
- AM320017 Inginerie genetică
- AM321001 Ingineria proceselor alimentare și biochimice
- AM323004 Mecanisme de reacție în chimia alimentară
- AM323015 Analiza specială a alimentelor
- AM352008 Program seminar și proiect - Biotehnologie și Știința Alimentelor
Semestrul de vară
Subiecte obligatorii
- AM320027 Microbiologia alimentelor
- AM323001 Siguranța chimică a alimentelor
- AM324005 Principiile conservării alimentelor
- AM342001 Compuși naturali bioactivi
- AM352001 Practică de specialitate
- AM352009 Biotehnologie și Știința Alimentelor - Proiect de laborator I
Subiecte opționale A
Numărul minim de subiecte: 1
- AM323016 Analiza compușilor bioactivi
- AM323019 Controlul materiilor prime alimentare și al mărfurilor: laborator
2 an de studiu
Semestrul de iarnă
Subiecte obligatorii
- AM319004 Bioinginerie I
- AM319018 Biotehnologie în industria alimentară
- AM319024 Riscuri în biotehnologii
- AM323010 Metode de izolare și separare
- AM352010 Biotehnologie și Știința Alimentelor - Proiect de laborator II
Subiecte opționale A
Numărul minim de subiecte: 1
- AM319009 Tehnologia de fabricare a berii
- AM319025 Tendințe în biotehnologii
Semestrul de vară
Subiecte obligatorii
- AM963001 Teză de diplomă
Oportunități de carieră
Absolvenții sunt pregătiți pentru posturi de înaltă calificare în companii biotehnologice, în fabrici de producție alimentară, în companii orientate spre mărfuri agricole și în companii de sănătate sau farmaceutice. Ei sunt calificați pentru a ocupa poziții în proiectarea și controlul (bio-)proceselor și managementul calității în departamentele de cercetare și dezvoltare. Datorită versatilității educației lor, absolvenții sunt pregătiți să se adapteze cu ușurință condițiilor în schimbare și sarcinilor noi. Absolvenții sunt, de asemenea, pregătiți pentru posturi în agenții administrative și de supraveghere și studii de doctorat.