Master specializat în inginerie urbană și tehnologii informaționale

Generalități

Programul de descriere

EIVP și École des Ponts ParisTech oferă un master specializat în inginerie urbană și tehnologii informaționale, URBANTIC.

obiective

Tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC) au revoluționat abordarea urbanismului. Datorită capacității lor de procesare a informațiilor, acestea reprezintă un instrument excelent de luare a deciziilor pentru părțile interesate din oraș. Acestea favorizează apariția de noi metode de gestionare a orașului, bazate pe schimbul de informații și pe o analiză optimizată a datelor disponibile, cu scopul de a înțelege planificarea urbană într-o manieră transversală, un preambul necesar construcției oraș digital.

Public preocupat

Ingineri sau deținători ai unei educații universitare la nivel de master (Bac + 5) sau echivalent și deținători ai unui Bac + 4 care justifică minimum trei ani de experiență profesională în domeniul dezvoltării, construcției și urbanism.

Conținut și oportunități

Instruirea este în egală măsură compusă din cursuri teoretice și lucrări practice, bazate pe instrumente software, în jurul unui proiect tutorat federat care se referă la dezvoltarea unui spațiu public.

Semestrul 1

În primul semestru am elaborat o panoramă completă a impactului TIC asupra managementului urban. Fiecare unitate didactică abordează teme specifice legate de gestionarea și proiectarea mediilor urbane. Proiectul îndrumat ilustrează aspectele teoretice ale instruirii. Astfel, studenții se confruntă cu un caz real al unui proiect de dezvoltare urbană depus de profesioniști din sector. Scopul unui seminar de studiu planificat în curs este de a deschide studenții către problemele urbane ale marilor orașe europene.

 • Oraș durabil (20 de ore)
 • Instrumente digitale (140 ore)
 • Managementul riscului urban și rezistența urbană (60 de ore)
 • Transporturi și mobilitate urbană (60 ore)
 • Apa, deșeuri și energie (60 de ore)
 • Proiect tutorat: urbanism (60 ore)

Semestrul 2

Al doilea semestru are loc într-un mediu profesionist care va conduce la redactarea unei teze profesionale pe 6 luni. Subiectul tezei trebuie să fie validat mai întâi de echipa de predare.

 • Teză profesională (6 luni)

meșteșuguri

Printre funcțiile care pot fi ocupate de titularii MS URBANTIC:

 • Managerul serviciilor tehnice municipale.
 • Birou de proiectare și executiv de proiecte urbane.
 • Managerul calității mediului în dezvoltarea regională.

businessman, tablet, control

admitere

Candidații sunt selectați la dosar și la interviu. descărcați fișierul cererii opus. Pentru a asigura calitatea predării noastre, numărul de locuri deschise pentru aplicații este limitat.

MS URBANTIC este accesibil pentru următoarele persoane:

În Formarea inițială

 • Tinerilor ingineri sau deținători de formare universitară la nivel de master (BAC + 5) sau echivalent, în domeniul dezvoltării, construcției și urbanismului
 • Arhitecți sau deținători de instruire științifică și tehnică echivalentă care doresc să-și îmbunătățească abilitățile în gestionarea teritoriilor și orașelor durabile prin aplicarea TIC.

În educație continuă

 • Profesioniștii care doresc să își dezvolte cariera sau să se integreze într-un serviciu de management de dezvoltare urbană durabilă

La International

 • Studenților de limbă franceză care îndeplinesc aceleași criterii de selecție ca studenții francezi. Un decret facilitează accesul pe piața muncii franceze pentru absolvenții masteranzilor specializați cu eticheta CGE.

Calendar indicativ

 • Cerere: din ianuarie
 • Admitere: martie - septembrie
 • Începutul cursului: octombrie
 • Începutul stagiului: Marte
 • Apărarea tezelor profesionale: octombrie

Taxele de școlarizare sunt de 9.950 de euro (EIVP nu este supus TVA). MS URBANTIC este susținut de o rețea de companii partenere. Contactați-ne pentru orice solicitare de asistență în stabilirea planului dvs. de finanțare.

EIVP este trimis la baza de date pentru finanțarea formării dvs. de către OPCA

DataDock este o bază de date care permite finanțatorilor de formare profesională să verifice conformitatea organizațiilor de instruire cu cele 6 criterii de calitate definite de lege. Este posibil să atestăm capacitatea EIVP de a garanta un nivel identic de calitate pentru toate serviciile oferite.

De la 1 iulie 2017, fiecare finanțator care se va ocupa de pregătirea individuală sau colectivă pentru EIVP ne va referi după propriile criterii.

Mai multe informații pe www.data-dock.fr

Numărul declarației de activitate înregistrat la prefectura regională Ile-de-France 11 75 42 051 75

Campusul nostru parizian

Cursurile au loc în campusul nostru situat în Paris:
80 rue Rebeval, 75019 Paris
Metrou: Belleville / Pyrénées / Buttes-Chaumont

Vorbitori și parteneri

Echipa educațională

Echipa de predare este formată din cadre didactice din EIVP și ENGEES, însoțită de un coordonator educațional care asigură legătura dintre experți din organizațiile partenere. Acest master specializat vă permite să dobândiți cunoștințele și cunoștințele necesare pentru a conduce echipe de specialiști în gestionarea apelor uzate și a apelor pluviale printr-un curs de pregătire complet.

Câteva Mărturii ale bătrânilor

Specializați-mă pentru a mă îmbunătăți.

Inginer civil de bază, alegerea mea de a mă specializa în domeniul urban și urbanism revine la complexitatea și transversalitatea proiectelor urbane observate astăzi, care necesită abilități multidisciplinare.

URBANTIC mi-a permis să dobândesc această dublă abilitate de inginerie civilă / inginerie urbană pentru a răspunde provocării interdisciplinarității acestor proiecte și a gestiona integrarea proiectelor de inginerie civilă în medii urbane restrictive. SM permite, de asemenea, să se deschidă către poziții inovatoare, datorită formării sale în utilizarea noilor tehnologii de comunicare TIC și BIM în planificarea urbană și în gestionarea proiectelor urbane.

Astăzi, datorită MS URBANTIC, sunt angajat ca asistent al MOA pentru proiectul de transport al „Grand Paris Express”. În fiecare zi, ca parte a activității mele, folosesc abilitățile Maestrului de specialitate de care am putut beneficia pentru a gestiona interfețele Construcție civilă / Inginerie urbană a proiectului, analizez studiile efectuate pe modele 3D și susțin AMM pe diferitele aspecte ale proiectului. Oumaima Lachkar - Société du Grand Paris - absolventă MS URBANTIC

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

The EIVP is part of the Conférence des Grandes Ecoles, a network representing business and engineering schools training their students towards excellence. Through an independently-established curricul ... Citeste mai mult

The EIVP is part of the Conférence des Grandes Ecoles, a network representing business and engineering schools training their students towards excellence. Through an independently-established curriculum, they aim at providing an education in close cooperation with the business community and open at an international level. The engineering schools deliver state-recognized diplomas accredited by the Commission des Titres d’Ingénieur – an independent body evaluating higher education institutions in engineering. After two years of preparatory classes, students can enter the EIVP after passing competitive examinations. Citește mai puţin