Masterul în sisteme informaționale și inovație digitală este un program inovator și multidisciplinar cu obiectivul de a integra cunoștințele despre proiectarea și dezvoltarea sistemelor informatice cu tehnologiile perturbatoare ale inovației digitale. Exemple de astfel de tehnologii perturbatoare sunt Big Data, Internetul obiectelor, Inteligența artificială, Blockchain și Robotica.
În zilele noastre, tehnologia are un impact masiv asupra operațiunilor comerciale. Formula succesului în afaceri este simplă: stimulați inovația cu tehnologia informației. Realizarea provocărilor pe care le prezintă tehnologia este cheia pentru a-ți reuși obiectivele de afaceri, a păstra și a crește numărul clienților în proces. Prin urmare, este extrem de important să se integreze noile tehnologii în afaceri. În zilele noastre, o mulțime de firme acordă prioritate inovației ca cheie a strategiei lor de afaceri. Prin urmare, este esențial pentru întreprinderi și directorii lor să înțeleagă tehnologia, să își dezvolte competența tehnică, să implementeze tehnologii care contează pentru ei și să câștige un avantaj în gestionarea organizației lor.
Masterul în sisteme informaționale și inovare digitală are ca scop educația postuniversitară și specializarea științifică în sistemele informaționale și inovarea digitală, vizând cunoștințe mai profesionale și o educație mai largă a studenților cu un interes specific în acest subiect. Se adresează în primul rând absolvenților în informatică, inginerie computerizată și studii economice.Cerințe de admitereDocumentele justificative necesare care trebuie depuse cu cererea includ:Certificări autentificate oficial ale calificărilor academice de nivel universitar (diplomă etc.)O cunoaștere satisfăcătoare a limbii engleze este esențială. Cerința minimă este deținerea unui certificat de limbă engleză de nivel B1 al Cadrului european comun de referință pentru limbi sau un grad de nivel corespunzător.Prin decizia directorului programului de studii postuniversitare, pot avea loc examene speciale sau orice alt test pentru acei candidați care nu au un grad de nivel menționat mai sus, astfel încât capacitatea lor de a îndeplini standardele MSc în sisteme informaționale și Inovația digitală este verificată.Certificate de limba engleză și nota minimă necesarăDupă admitere, prin decizia directorului programului de studii postuniversitare, studenții sunt susceptibili să participe la cursuri suplimentare de limba engleză pentru a-și îmbunătăți capacitatea de a scrie lucrările lor, sarcinile scrise și disertația.O declarație de interes personal.Două scrisori de referință, dintre care cel puțin una ar trebui să aibă un caracter academic.Metode de predare, învățare și evaluareMetodologia de învățare în sisteme informaționale și inovație digitală implică o combinație de prelegeri, tutoriale, seminarii, examene, proiecte, prezentări, misiuni, aplicații de studiu de caz și cercetare independentă. În plus, este proiectat pentru a oferi o experiență academică care depășește cea a clasei tradiționale, în care fluxul de informații este în primul rând de la instructor la student. Intenția MSc în sisteme informaționale și inovare digitală este ca fiecare participant să contribuie la educarea întregii clase, prin participarea activă la procedura de învățare.
Fiecare curs este evaluat prin finalizarea unei evaluări la jumătatea perioadei, care este menționată explicit în programa de studiu și ghidurile de studiu (eseuri, critici de literatură, manuscris articol pentru revista studenților universității) în timpul semestrului și examenele finale la sfârșitul semestrului. . În cazul în care un student nu participă la examen sau nu a reușit să susțină un examen de semestru de iarnă sau de primăvară, acesta are dreptul să reexamineze examenul.
Evaluarea la jumătatea perioadei poate lua diferite forme descrise mai sus, cum ar fi eseuri, articole de cercetare, prezentări, critici de literatură, recenzii de carte etc., în timpul semestrului și corespunde cu 40% din nota finală, în timp ce examenul final este de 60%. Pentru ca elevul să reușească la un curs, el / ea trebuie să obțină atât nota finală, cât și evaluarea intermediară, o notă de cel puțin 50%. Interactivitatea și evaluarea formativă fac parte din metodologia de învățare și predare.
În al treilea semestru studenții își termină disertația, care corespunde la 30 ECTS. Durata tezei depinde de tip. În cazul unei teze bibliografice, aceasta nu poate fi mai mică de 12.000 de cuvinte și mai mult de 15.000 de cuvinte. Bibliografia, anexele și rezumatul nu sunt incluse. După trimitere, supraveghetorul înaintează un raport scris și motivat, cu acordul studentului, membrilor comisiei. Susținerea tezei se face public sau printr-o videoconferință electronică în fața unui comitet format din trei membri.Avantajele programuluiPrestigiul internațional și recunoașterea Universității din Pafos din Neapolis.Personal academic excelent, cu o expertiză puternică în materiile predate.Colaborări internaționale cu multe universități.Utilizarea tehnologiilor și resurselor avansate.Calitate academică înaltă a cadrelor didactice.Taxe de școlarizare competitive.Structura programuluiDurată - 1,5 ani universitari (3 semestre academice, 90 ECTS)
În conformitate cu anunțurile relevante făcute de Agenția de Asigurare a Calității și Acreditare în Învățământul Superior, studenții au posibilitatea de a-și finaliza studiile postuniversitare în două semestre academice (12 luni), atât timp cât vor începe conducerea Disertației de masterat în timpul primei sau al doilea semestru al studiilor lor, inclusiv perioada de vară. În acest caz, finalizarea Disertației de Master poate fi prelungită în perioada de vară, cu una sau două luni. În orice caz, ECTS total rămâne 90.
Durata acestor studii este de trei semestre. Înscrierile pentru master în sisteme de informații și inovație digitală se desfășoară în septembrie și februarie / martie ale fiecărui an universitar. Fiecare curs durează un semestru academic. Toți studenții înscriși la master în sisteme informaționale și inovație digitală, fie în semestrul de iarnă, fie în semestrul de primăvară, pot alege cursurile oferite în semestrele relevante. Pentru a-și finaliza cu succes studiile, studenții trebuie să acumuleze un total de 90 de credite (ECTS).
În general, scopul MSc în sisteme informaționale și inovație digitală este de a oferi fiecărui student, fie cu experiență în afaceri, fie în informatică, o înțelegere cuprinzătoare a modului de utilizare a tehnologiilor digitale pentru a îmbunătăți afacerile în economia digitală de astăzi și pentru a explora managementul. și aspecte inovatoare ale tehnologiilor informaționale. Companiile dezvoltă mai mult pe baza noilor tehnologii, creând o nevoie critică pentru profesioniștii care aduc abilități atât în afaceri, cât și în tehnologie. Scopul final al acestui master în sisteme informaționale și inovație digitală este de a acoperi decalajul dintre afaceri și tehnologie, oferind absolvenților noștri un avantaj distinct de piață.
Pentru a obține diploma de master, studenții sunt, de asemenea, obligați să efectueze o disertație de master. Propunerea de cercetare este prezentată de student, care poate solicita unul dintre tutori în calitate de supervizor. Teza poate fi depusă până la un an universitar după finalizarea cu succes a celui de-al doilea semestru de studiu. Disertația ar trebui să fie relevantă pentru conținutul studiilor postuniversitare și ar trebui să fie originală.ProgramaMaster în sisteme informaționale și inovație digitală este structurat după cum urmează:
Semestrul 1IS507 Tehnologii perturbatoare
MBA583 Inovare digitală și antreprenoriat
Metodologia de cercetare METH600
IS503 Management de proiect ITSemestrul 2IS508 Big Data and Analytics
Analiza și proiectarea sistemelor informaționale IS501
IS502 Programare pentru rezolvarea problemelor
IS504 Securitatea informațiilor
Marketing digital MDB505
Dezvoltare de aplicații mobile IS505Semestrul 3IS510 Disertatie