Master of Science în Tehnologii de Comunicare și Multimedia

Generalități

Programul de descriere

De ce studiați tehnologiile de comunicare și multimedia la University of Brescia ?

 • Pentru a obține o educație printre cele mai competitive pe scena internațională a marilor jucători care determină dezvoltarea lumii digitale actuale și a dispozitivelor mobile: Master în Tehnologii de Comunicare și Multimedia poate fi tamponul de lansare pentru o poziție de muncă înalt calificată într-un contemporan , lume cu evoluție rapidă.
 • Pentru a afla cele mai avansate metode de analiză și proiectare a sistemelor hardware și software pentru transmiterea și gestionarea conținuturilor multimedia. Competențele privind analiza imaginii, rețelele de comunicații, fotoniile și nanotehnologiile reprezintă una dintre principalele cerințe ale sectoarelor industriei prelucrătoare (industria 4.0) și biomedicale.
 • Pentru a completa gradul, cu o cunoaștere aprofundată a limbii engleze tehnice, cu oportunități de participare la programele de mobilitate internațională. În plus, este posibil să se obțină o diplomă dublă cu universitățile europene care participă la consorțiul EMIMEO (Erasmus Mundus privind electronica și optică cu microunde inovatoare), finanțat de Uniunea Europeană.
 • Pentru a studia într-un departament în care activitatea de cercetare oferă studenților facilități experimentale și oportunități de a trata cele mai avansate teme și de a dezvolta și testa propriile idei: Departamentul de Inginerie Informatică este una dintre cele 19 departamente de excelență selectate de către italian Ministerul Educației, Universității și Cercetării (MIUR) în domeniul Ingineriei Industriale și Informatice și, în domeniul Ingineriei Informației, este singurul Departament de Excelență al regiunii Lombardia.

Privire de ansamblu asupra curs

 • Tipul programului de studii: masterat
 • Durata: 2 ani
 • Credite: 120 ECTS
 • Scaun: Brescia
 • Cerințe de intrare: diplomă universitară sau diplomă de trei ani sau altă calificare străină recunoscută și aprobată
 • Limba: engleză
 • Locație: campus inginerie, 43 Via Branze, Brescia

Obiectivele de învățare și rezultatele așteptate

Programul de masterat în Tehnologii de Comunicare și Multimedia , predat în limba engleză, pregătește profesioniști de înaltă calificare cu fundamente teoretice ale disciplinelor care stau la baza telecomunicațiilor și oferă cunoștințe aprofundate de specialitate privind tehnologiile și metodologiile de la stadiul actual al tehnicii dezvoltarea de sisteme inovatoare de comunicații, precum și abilități tehnice și profesionale de consultare și rezolvare a problemelor de aplicare în diferite domenii ale serviciilor și sistemelor de telecomunicații.

Absolvenții în domeniul tehnologiilor de comunicare și multimedia vor:

 • să aibă cunoștințele adecvate privind aspectele teoretice și științifice ale matematicii și ale altor științe de bază, precum și ingineria generală și, mai precis, în ingineria informației. Ei vor putea folosi aceste cunoștințe pentru a interpreta și descrie probleme complexe de inginerie care necesită o abordare interdisciplinară;
 • au capacitatea de a proiecta, planifica și gestiona sisteme, procese și servicii de telecomunicații inovatoare, precum și activități experimentale extrem de complexe;
 • au dobândit o bună cunoaștere a limbii engleze în domeniul specific al telecomunicațiilor și au învățat să înțeleagă și să expună, în limba engleză, subiecte complexe, fie prin prezentări scrise sau orale.

Proiectul final al programului de masterat constă într-o activitate importantă de proiectare sau cercetare, care se încheie cu o prezentare publică care demonstrează capacitatea candidatului de a funcționa independent și de a avea bune abilități de comunicare.

Cursul în cifre

În medie, aproximativ 13 de studenți pe an intră în masterat în Tehnologii de comunicare și multimedia, dintre care mai mult de o treime provin din afara Italiei și au obținut diploma de licență în străinătate, confirmând atractivitatea internațională a Maestrului.

Subliniem faptul că studenții străini provin din diferite țări, iar mediile lor educaționale și culturale diferite contribuie la atmosfera internațională atât în sălile de clasă, cât și în activitățile academice și sociale.

Perspectivele de carieră

Analiza ocupațională se bazează pe datele furnizate de consorțiul Alma-Laurea, care a realizat un sondaj privind rata de ocupare a studenților recent absolvenți.

Din raportul Alma-Laurea din aprilie 2017, bazat pe interviuri cu absolvenți în 2016 (14 studenți intervievați), rezultă faptul că: 21% dintre absolvenți au intrat într-un doctorat. program; 64% dintre absolvenți lucrează cu un timp mediu pentru a găsi primul loc de muncă de mai puțin de 3 luni.

Aceste date sunt în concordanță cu cele din anii precedenți și arată că Masterul pregătește ingineri care sunt foarte apreciați și solicitați de companii și instituții publice.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University of Brescia is an important university in a city of art and culture with an excellent quality of life, in one of the most important industrial and productive regions in Italy. The Univer ... Citeste mai mult

The University of Brescia is an important university in a city of art and culture with an excellent quality of life, in one of the most important industrial and productive regions in Italy. The University of Brescia provides high-quality services to its students, including international students: counseling services, scholarships financial aids, tutoring, computer and multimedia rooms, wireless zones, libraries, online services, laboratories and centers of advanced scientific research. Moreover, it offers: accommodation services, dining halls, cultural activities and sports, Italian language courses for foreign students. Citește mai puţin