Master of Science în Management și Antreprenoriat în Economia Creativă

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Inovație de afaceri inovatoare pentru industria creativă

Alăturați-vă comunității noastre academice diverse pentru un an de provocări și colaborări care vă vor ajuta să vă schimbați și să vă modelați traiectoria carierei. Studenții noștri sunt conduse de designeri, arhitecți, artiști vizuali și de artă, artiști, scriitori și alții care lucrează în industriile creative și culturale. Membrii facultății noastre sunt un mix plin de viață de specialiști în management și creativi. Toți suntem pasionați de a face o activitate care are un impact real asupra societății.

Acest program unic este conceput pentru a avansa cariera ta ca practicant solo, antreprenor sau membru al unei organizații mai mari în cadrul economiei creative. În timpul programului, veți:

 • Dezvoltați cunoștințe despre afaceri și management în contextul industriilor creative și culturale
 • Obțineți noi metode de învățare, de a crea și de a vă îmbunătăți succesul și satisfacția în carieră - în mod responsabil și sensibil din punct de vedere social
 • Dezvoltați o rețea internațională diversificată de colegi, mentori și profesioniști din industrie în domenii creative și culturale

Masterul Interdisciplinar de Științe în Management și Antreprenoriat în Economia Creativă este construit în jurul stilurilor unice de învățare și a obiectivelor oamenilor creativi ca tine. Proiectat și predat de Audencia Business School și Școala de Inovare a Școlii de Artă Glasgow, fiecare modul a fost creat special pentru acest program și integrează un amestec creativ de metode de predare și învățare atât pentru afaceri, cât și pentru artă / design.

Programul este acreditat de către organismul francez de acreditare „Conférence des grandes écoles”.

Informatie cheie

 • Gradul obținut: Master în Management și Antreprenoriat în Economia Creativă (Audencia); certificat (GSA)
 • Credite acordate pentru programul MSc: 90 de credite ECTS
 • Limba: engleză
 • Durata MSc: cursuri din septembrie până în mai, urmată de stagii sau o misiune profesională de 4 până la 6 luni
 • Pre-MSc Gateway Duration: 2 semestre

Eligibilitate

 • MSc: 4 ani licență
  sau în mod excepțional un grad de 3 ani cu experiență sau onoruri,
  sau finalizarea și validarea cu succes a programului pre-MSc 60 ECTS
 • Pre-MSc MSc: 3 ani de licență
 • Competența în limba engleză
 • Dovezi concrete de dedicare pentru industriile creative și culturale (profesionale, academice sau personale)

Programul începe: septembrie

Locație:

 • Audiencia MEDIACAMPUS Nantes
 • Suprafața GSA

Pregătire: MSc - 16.000 € / Pre-MSc MSc- 21.000 €

Program

Programul dvs. combină abordările de proiectare și metodele de predare (proiectate) ale Școlii de Artă Glasgow (GSA) cu educația de Audencia Business School recunoscută, inovatoare, colaborativă și responsabilă a Audencia Business School . Programul include:

 • Module concepute și predate în colaborare de membrii facultăților la Audencia și GSA
 • Studiu în Nantes, Franța, un oraș vibrant și modern, cu o atmosferă veche
 • Școala internațională de iarnă de două săptămâni din insulele Highlands Scoția
 • Consultanță sau proiect de cercetare în lumea reală
 • Studii opționale în cadrul unei industrii creative
 • Proiecte colaborative și creative live atât online cât și offline, studiouri (bazate pe proiecte) și multe altele

Audencia

În loc să pună cursuri prealabile de management și creație într-un program pentru a forma un așa-numit "nou" program, Audencia și Școala de inovație GSA au elaborat împreună un program personalizat de clase și proiecte care să răspundă tendințelor, circumstanțelor și oportunităților emergente economia creatoare globală.

Fiecare aspect al programului combină învățarea în afaceri și management cu procesele creative și cu oamenii. Programul se află în Nantes, Franța, dar membrii facultății GSA predau o treime din clase - iar Școala Internațională de Iarnă de două săptămâni, care aduce împreună școli de design internaționale în Scoția, este un punct culminant al programului.

Audencia Business School

Audencia se numără printre cele 1% din școlile de afaceri din întreaga lume care dețin acreditări triple de la EQUIS, AACSB și AMBA. Un lider mondial în responsabilitatea socială corporativă, am fost prima școală de afaceri franceză care a aderat la Compactul Global al ONU și a semnat Principiile Educației Responsabile de Management, pe care am ajutat-o ​​să o definim. Depășim decalajul dintre pasiune și afaceri, asocierea creativității cu acțiunea semnificativă. Aflați despre incubatorul nostru de afaceri și incubatorul nostru artistic pentru a vedea cum susținem antreprenorii creativi.

Parteneriatele noastre puternice cu instituții precum Școala de Artă Nantes și Școala de Arhitectură din Nantes contribuie la atmosfera creativă aici. Am format o alianță cu alte instituții de conducere din Nantes pentru a uni și a îmbogăți ingineria, managementul, arhitectura și creativitatea. Prin intermediul rețelei noastre, veți colabora cu membrii facultății care au o vastă experiență în domeniu, cercetători care se specializează într-o gamă diversă de domenii și parteneri corporativi și creativi care au nevoie de soluții reale.

Școala de artă din Glasgow

Clasat în primele 20 de școli de artă și design la nivel global, Școala de Inovație a GSA este un colectiv creativ de cercetători, care predau membrii facultăților și studenților masteranzi și doctoranzi. Împreună, abordăm probleme complexe prin practici inovatoare de proiectare și implicare comunitară personalizată pentru a contribui la îmbunătățirea bunăstării individuale și colective.

Experiența noastră principală este dezvoltarea și exprimarea creativității colaborative. Co-creăm noi produse, sisteme și servicii pentru un viitor preferabil, precum și dezvoltarea capacităților necesare pentru realizarea și susținerea acestei inovații. Cu alte cuvinte, dezvoltăm comunități creative pentru a face schimbări de transformare.

Parteneriatul Școlii de inovare cu Highlands and Islands Enterprise completează programul, oferindu-vă acces la proiecte inovatoare din industria creativă din regiune. GSA operează, de asemenea, un campus în Singapore în parteneriat cu Institutul de Tehnologie din Singapore, cu predare și cercetare axată pe rolul proiectării în mediul economic în schimbare și cultural divers.

drepturile de autor (c) David Freer

Cultură creativă

Master în Management și Antreprenoriat în Economia Creativă este o alternativă la un program MBA sau AMF. Acesta vă oferă o cultură unică creativă, cu o diplomă de la o școală de afaceri și de management, responsabilă și social responsabilă.

Diverse colectivi creativi

Veți întâlni oameni imaginativi și motivați din întreaga lume, al căror scop principal este de a muta industria creativă și cea culturală înainte.

Spre deosebire de un program de MBA, MSc în Management și Antreprenoriat în economia creativă vă oferă o rețea internațională de oameni creativi inspirat pentru a ajuta la a face, a scrie, a construi, a dezvolta și a efectua în moduri noi și interesante.

Spre deosebire de un program MFA, colegii vor fi dintr-o gamă variată de medii creative. În loc de o cameră plină de designeri grafici, de exemplu, în fiecare clasă veți colabora cu muzicieni, artiști digitali, designeri de modă, fotografi, scriitori, arhitecți și multe altele. Această rețea vastă reflectă mai mult cu cine veți lucra pe tot parcursul carierei dvs. în industria creativă.

Metode didactice unice

Abilitățile de afaceri și de management vă vor ajuta să vă valorificați mai mult talentul și să vă sprijiniți mai bine industriile culturale și creative care vă interesează. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să suferiți printr-un program riguros de afaceri și de gestionare.

Locații inspirationale

Nantes, Franța

Pentru cea mai mare parte a programului, veți fi la Campusul Media al Audencia din Nantes, Franța. Amplasat în Valea Loire pitorească, Nantes este cunoscut atât pentru comunitatea sa inovatoare, cât și pentru calitatea vieții sale.

Podgorii tradiționale și instalații de artă contemporană, bărci leneșe pentru râuri și industrie în plină expansiune - Nantes este un oraș modern înfloritor, cu lumi vechi. Și fiind cel de-al treilea oraș al industriei din Franța, cu o apropiere de Paris, Nantes oferă o multitudine de oportunități. Aflați despre viața de student la Audencia.

Highlands, Scoția (Forres)

În timpul școlii internaționale de iarnă de două săptămâni la GSA’s Innovation School, vă veți alătura unui grup și mai divers de colegi internaționali din Scoția. Vei trăi și vei practica adevărata creativitate colaborativă în noul Campus creativ în cadrul romantic și natural al Highlands și Insulelor Scoției.

Clădirile italienești, clasice, frumoase (construite în jurul anului 1830) oferă acum studiouri, ateliere și spații expoziționale, precum și zone de ultimă generație pentru cercetare, predare, prototipare și lucrări flexibile de laborator. Trăiește la poarta țării rurale, a plajelor frumoase și a peisajelor montane dramatice, în timp ce te conectezi cu un nou set de posibilități de muncă și stagii cu partenerii GSA, cum ar fi Highlands și Islands Enterprise.

Profilul studenților

Elevii care se vor alătura acestui program:

 • sunt oameni creativi care sunt pasionați de domeniul lor de expertiză
 • doresc să exploreze domenii din industriile creative și culturale
 • iubesc lucrul cu oameni din întreaga lume
 • știți că colaborarea va fi între câmpuri și discipline
 • să înțeleagă importanța afacerilor și a managementului pentru industriile creative și culturale
 • sunt motivate de capacitatea industriilor creative și culturale de a îmbunătăți viața oamenilor

Parteneri internaționali

Audencia se numără printre cele 1% din școlile de afaceri de elită care dețin acreditare triplă de la EQUIS, AACSB și AMBA. Parteneriatele noastre internaționale puternice servesc ca temelie a programului dumneavoastră. Veți lucra cu membri ai facultăților care au o vastă experiență în domeniu, cercetători specializați în domeniu și parteneri corporativi în cadrul economiei creative.

Master în Management și Antreprenoriat în Economia Creativă este susținut de Ubisoft, un creator mondial, editor și distribuitor de divertisment și servicii interactive și Scintillo, o organizație inovatoare de organizații culturale și creative din Paris.

Învață de la și contactează cu experți din industrie din Ubisoft și alte companii, construind o rețea de contacte din industrie pentru cariera ta viitoare.

Cariere

Industriile creative și culturale (ICC) au demonstrat o rezistență excepțională la criza economică și sunt bine plasate pentru a se dezvolta și mai mult pe viitor, datorită rolului lor de precursori în economia creativă.

 • 2.25 trilioane de dolari generate de CCI la nivel mondial
 • 29 de milioane de persoane angajate de CCI din întreaga lume
 • 3,3% din populația activă a UE se află în ICC
 • 19,1% din locurile de muncă CCI sunt deținute de cei sub 30 de ani

Acest program este extrem de relevant pentru carierele oamenilor creativi. Vă pregătește pentru o serie de căi de carieră în cadrul industriilor creative și culturale, precum și în economia creativă, inclusiv în practica solo și în întreprinzător, precum și în cadrul unei instituții sau organizații mai mari.

Notă: Statisticile se bazează pe numărul de răspunsuri la întrebare. Acestea se referă la toate clasele până în prezent, cu excepția cazului în care se prevede altfel.

Industries

 • Artă, divertisment și recreere
 • Sectorul publicitar
 • Sectorul de informare și comunicare

Aproximativ jumătate din toate posturile creative se găsesc și în afara industriilor creative și culturale.

Pozitii

Exemple de poziții în industriile creative includ:

 • Directori de artă principali, directori de artă, directori creativi
 • Conducători și facilitatori ai creativității și inovării în organizații
 • Antreprenorii și întreprinzătorii din industriile creative și culturale
 • Strategii de marcă
 • Strategii de conținut
 • Proiectanți și curatori
 • Șefii de tendințe și viitor
 • Managerii organizațiilor de artă

Companii

Exemple de companii care angajează studenți Audencia în industriile creative și culturale includ:

 • Ubisoft
 • EMI Group Limited
 • Canal
 • Luvru
 • CarpeDiem Film
 • Coyote Productions
 • Consiliul Național al Filmului din Canada
 • Sydney Symphony Orchestra
 • OPEN WALLs Gallery

Reţea

Deoarece MSc în Management și Antreprenoriat în economia creativă necesită un cadru creativ, veți crea o rețea globală de designeri, arhitecți, artiști, muzicieni, actori, scriitori și alții care lucrează în industriile creative.

Vă veți întâlni și veți colabora cu profesioniști creativi implicați în practica contemporană și gestionarea procesului creativ într-o serie de alte industrii. Un grup de vorbitori invitați și parteneri din industrie va contribui la activitățile dvs. de învățare și evaluare. Acest lucru vă oferă șansa de a vă conecta cu profesioniștii din industrie și de a vă întâlni cu potențialii modele și mentori pe durata șederii dvs. în Franța și Scoția.

Servicii de carieră

De-a lungul programului și după absolvire, veți avea acces la rețeaua mare, internațională, profesională a departamentului de servicii de carieră al Audencia.

Admitere

Alăturați-ne! Iată o descriere a tot ceea ce veți avea nevoie pentru a face acest lucru fără probleme prin procesul de aplicare. Admiterile sunt deschise până când programul este plin; cu toate acestea, recomandăm insistent să aplicați până la termenul limită de depunere a cererilor anticipate din 31 ianuarie.

Eligibilitate

Master:

 • 4 ani de licență în orice domeniu
 • Competența în limba engleză
 • Experiență minimă de 2 ani într-o industrie creativă sau culturală sau dovezi concrete de dedicație (profesională, academică sau personală) unei industrii creative sau culturale

sau

 • Finalizarea programului Pre-MSc

Pre-MSc MSc:

 • 3 ani de licență în orice domeniu
 • Competența în limba engleză
 • Experiență minimă de 2 ani într-o industrie creativă sau culturală sau dovezi concrete de dedicație (profesională, academică sau personală) unei industrii creative sau culturale

Notă: puteți aplica în ultimul an al studiilor de licență.

cerere

Puteți începe în orice moment aplicația dvs. online; îl puteți salva și puteți efectua modificări înainte de a le trimite.

Notă: Puteți aplica în ultimul an al studiilor de licență.

Documente

În plus față de aplicația online, vi se va solicita să prezentați următoarele documente:

 • CV și scrisoare de intenție în limba engleză
 • Copii de diplome și transcrieri academice
 • Scor de test în engleză (TOEFL, TOEIC, IELTS) *
 • Copie a actului de identitate (de exemplu, pașaport)
 • Fotografie (jpeg, 346 x 366 pixeli)

* Scorurile de test în limba engleză nu sunt necesare pentru vorbitorii nativi sau candidații care au absolvit cursurile de licență în limba engleză. Contactați-ne dacă aveți un scor diferit de test în limba engleză sau intenționați să faceți un test mai târziu în cursul anului.

învățământ

 • Master în Management și Antreprenoriat în Economia Creativă: 16.000 €
 • Master în MSc în Management și Antreprenoriat în Economia Creativă: 21.000 €

Alte costuri legate de taxele de școlarizare

Taxă de depunere: 100 EUR

Înregistrare obligatorie la sistemul de securitate socială a studenților (studenți sub 28 de ani): Ca exemplu, suma totală pentru 2018/2019 a fost de 218 EUR. Taxa trebuie plătită cel târziu în prima zi a primului an școlar și pentru anii următori înainte de 30 septembrie.

Costurile, cum ar fi taxele de viză, transportul, cazarea și masa sunt plătite direct de către student.

finanţare

Angajamentul Audencia față de excelență și diversitate este demonstrat prin varietatea de burse pe care le oferim în fiecare an elevilor de merit din medii diferite.

Scopul nostru este de a deschide cea mai bună educație de afaceri pentru studenții care arată talentul și motivația de a fi liderii mâine.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Founded in 1900, Audencia Business School is one of the best management schools in Europe. The EQUIS, AACSB and AMBA international accreditations added to the positive evaluation by AERES (the French ... Citeste mai mult

Founded in 1900, Audencia Business School is one of the best management schools in Europe. The EQUIS, AACSB and AMBA international accreditations added to the positive evaluation by AERES (the French agency that rates research and higher education) underline a commitment to teaching excellence. Citește mai puţin
Nantes , Bradford , Bilbao , Nantes , Sao Paulo , Toulouse , Beijing , Milano , Shenzhen + 8 Mai mult Mai Puțin