Master of Science în Bioinformatică - Biologie Sisteme

Generalități

Programul de descriere

Progresele tehnologice recente au transformat biologia într-o știință bazată pe date. Bioinformatica este domeniul interdisciplinar în care biologia, informatica, statisticile, matematica și ingineria sunt combinate pentru a sprijini această abordare bazată pe date.

Bioinformatica este un domeniu interdisciplinar în plină expansiune, care conduce inovația în numeroase discipline, de la știința fundamentală în biologie și informatică până la cercetarea aplicată în biotehnologie, industria farmaceutică, luarea deciziilor medicale, știința alimentelor și analiza mare a datelor.

Impactul din ce în ce mai mare al domeniului, împreună cu necesitatea unor abordări multi-unghiulare pentru abordarea problemelor legate de bioinformatică, au creat o nevoie urgentă de oameni de știință cu o înzestrare interdisciplinară.

Conținutul cursului

Bioinformatica urmărește obținerea unei înțelegeri moleculare mai bune și preferențial mai moleculară a proceselor celulare prin integrarea și modelarea unor cantități mari de date moleculare.

Prin urmare, dacă ...

  • vă place rezolvarea problemelor prin analiza datelor și exploatarea datelor,
  • sunteți intrigat de înțelegerea și modelarea proceselor biologice complexe,
  • vrei să faci descoperiri biologice prin decodificarea datelor mari,
  • vă place să lucrați într-un mediu interdisciplinar ...

atunci bioinformatica este ceva pentru tine.

Ca bioinformatician, veți deveni un om de știință sau un inginer interdisciplinar care poate dezvolta sau folosi tehnici de tehnică statistică și informatică de ultimă oră pentru a obține date moleculare pentru a răspunde la întrebări biologice și biomedicale fundamentale sau aplicate. Universitatea din Ghent oferă un program de interfață Master of Science în Bioinformatică, care - în funcție de piesa aleasă - poate avea ca rezultat un grad de Inginerie sau Bioscience Engineering.

Programul

  • oferă o pistă adaptată intereselor și fundalului dvs. specific care vă pregătește pentru diferite profiluri de locuri de muncă în domeniul bioinformatic (respectiv, om de știință bioinformatică și inginer bioinformatic);
  • oferă abilități teoretice de aprofundare și analiză a datelor / rezolvarea problemelor;
  • este încorporat într-un mediu puternic de bioinformatică și biotehnologie, situat la Facultatea de Științe, Medicină, Inginerie Bioscience și Inginerie și Arhitectură și este afiliat la VIB și IMEC.

Structura cursului

Master of Science în Bioinformatică: Inginerie (120 ECTS)

Având o diplomă de licență în Inginerie sau Informatică, aveți un fundal optim pentru a deveni un inginer de bioinformatică. În calitate de inginer de bioinformatică, sunteți pregătit să dezvoltați noi algoritmi și implementări complexe de software, concentrându-ne în primul rând asupra domeniului bioinformatic. Veți urma un modul de cursuri "orientate biologic" care vă vor oferi cunoștințele de bază pentru a înțelege o problemă biologică bazată pe date. Cu toate acestea, cea mai mare parte a curriculum-ului dvs. se va concentra pe tehnici avansate de inginerie și informatică, care dezvoltă o cunoaștere deja avansată obținută în timpul licenței dumneavoastră (a se vedea programul de lucru https://studiegids.ugent.be/2018/EN/FACULTY/C/ MABA / CMBIOIEN / CMBIOIEN.html Aptitudinile practice de bioinformatică sunt obținute prin proiectul de proiectare (9 ECTS) și teza de masterat (30 ECTS) care se concentrează pe un subiect de cercetare și, în plus, veți avea posibilitatea să faceți un stagiu industrie sau o instituție guvernamentală.

Master of Science în Bioinformatică: Biologie Sisteme (120 ECTS) / Master Of Science în Bioinformatică: Inginerie Bioscience (120 ECTS)

Având o diplomă de licență în Biochimie și Biologie Moleculară sau în Ingineria Bioscience, puteți decide să deveniți om de știință bioinformatică / bioengineer. Un om de știință din domeniul bioinformaticilor aplică instrumente și tehnici de (bio) informatică pentru a înțelege un sistem biologic sau pentru a rezolva o problemă de cercetare inovatoare. Sunteți instruiți ca un rezolvator de probleme care poate combina creativ și eficient instrumentele și algoritmii de bioinformatică pentru a analiza, integra și modela datele. În acest sens, programul oferă o pregătire teoretică și practică în domeniul statisticilor, programării și tehnicilor de analiză a datelor (modulul de matematică și informatică aplicată) și prezintă modul în care aceste metode de analiză a datelor de bază sunt combinate cu cunoașterea domeniului pentru a face față specificităților domeniului bioinformatic (bioinformatică aplicată modul). Diferența dintre ingineria biologică (pentru o prezentare generală a programului, vezi https://studiegids.ugent.be/2018/EN/FACULTY/C/MABA/CMBIOIBE/CMBIOIBE.html) și piesa Systems Biology (pentru o prezentare generală a programului vezi https : //studiegids.ugent.be/2018/EN/FACULTY/C/MABA/CMBIOISB/CMBIOISB.html) este faptul că primul adâncește abilitățile de inginerie, în timp ce sistemul de biologie piste acordă mai multă atenție pentru a avansa cunoștințele domeniului. Aptitudinile practice de bioinformatică sunt obținute prin proiectul de proiectare (9 ECTS) și teza de masterat (30 ECTS) care se concentrează pe un subiect de cercetare. În plus, veți avea, de asemenea, posibilitatea de a face un stagiu în industrie sau o instituție guvernamentală.

Perspectivele carierei

Progresele tehnologice au transformat biologia într-o știință bazată pe date. Avalanșa datelor moleculare permite descoperiri cheie în biologie, ecologie și evoluție moleculară, conduce inovația în industria biotehnologică și farmaceutică și sprijină luarea deciziilor medicale și guvernamentale. Cu toate acestea, puterea de a folosi aceste date pentru inovare depinde de abilitățile interdisciplinare de analiză, integrare și interpretare a datelor. Există astfel o nevoie urgentă de oameni de știință și ingineri de bioinformatică cu o mentalitate interdisciplinară. În prezent, există o mare discrepanță între creșterea exponențială a datelor biologice (28% în fiecare an) și numărul de bioinformatici educați recent (creștere de numai 5,8%), care de obicei își găsesc un loc de muncă în industria agroalimentară, biotehnologie și farmaceutică, în cercetare și institute guvernamentale, precum și în centre genetice și spitale. Datorită setului lor de competențe interdisciplinare și analitice, bioinformaticienii își găsesc, de asemenea, drumul în consultanță, în spin-off-uri și în analiza datelor.

Mai multe informații: http://www.bign2n.ugent.be/master

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The faculty of Science is very diverse. Researchers within the faculty focus on the study of the smallest and the largest in the universe, the living and non-living matter, seeking knowledge on the mo ... Citeste mai mult

The faculty of Science is very diverse. Researchers within the faculty focus on the study of the smallest and the largest in the universe, the living and non-living matter, seeking knowledge on the most fundamental level or developing high-tech applications. This diversity is reflected in the educational programs of the faculty. Citește mai puţin