Master of Arts in Studies Cultural: Culture & Organization

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Acest program de masterat de vârf este dedicat relației dintre cultură, arte și organizație. Programul introduce teorii culturale și sociologice ca lentile critice pentru studierea organizării și organizării contemporane. Pe această bază, studenții învață să se angajeze cu practici organizaționale și antreprenoriale în diferite sectoare, sisteme, domenii și industrii ale artelor și culturii.

Masteratele de cultură și organizație sunt situate la intersecția organizării culturii și artelor și ceea ce se numește „culturalizarea” organizațiilor. Cu module dedicate domeniilor culturale și artistice, instituțiilor și rețelelor digitale, programul studiază cultura ca un cadru empiric. Practicile prezente și viitoare ale muncii și organizării sunt cercetate în contextul lor urban, instituțional și în rețea. Prin urmare, cultura și artele și teoria culturală sunt studiate ca agenți critici pentru înțelegerea și modelarea societății noastre.

La o privire

 • Grad acordat: Master of Arts, MA
 • Perioada de aplicare: 1 aprilie - 1 iunie
 • Tipul programului: Relevanța tematică
 • Locuri de studiu: 25
 • Data de începere: în fiecare iarnă, octombrie
 • Dimensiune: 120 ECTS
 • Durata: 4 semestre
 • Limba: engleza, unele elective în germană
 • Locație: Lüneburg
 • Contribuție pe semestru: 360 EUR *

*pot fi modificate

Notă curentă

Datorită Covid-19, procedura de cerere și admitere a fost ajustată pentru semestrul de iarnă 2020/21. Procedura de depunere a cererii va începe în prima săptămână a lunii mai.

Subiecte

Cursurile introduc studenții în sociologia culturală, sociologia artelor și culturii, studiul culturilor digitale și a noilor forme de organizare și de management și antreprenoriat cultural. Acest lucru se realizează prin adoptarea unei abordări internaționale și implicarea în cercetare din diverse locuri și setări. Deși programul în general este predat în engleză, unele elective sunt oferite în germană.

Programul de masterat abordează cultura în două moduri - ca cadru empiric și ca obiectiv critic și conceptual. Studenții învață să studieze și să înțeleagă diferite instituții și organizații din sectoarele culturale și artistice (de la mișcările urbane la industriile creative și cultura rețelei). Învață să investigheze diferitele moduri de organizare, practici și tehnologii antreprenoriale și sociale și discursuri care conturează aceste instituții și organizații. Utilizând o înțelegere largă a culturii ca obiectiv, Maeștrii mobilizează, de asemenea, teoriile culturale și sociale, pentru a reflecta în mod critic modul în care practicile organizaționale și discursurile sunt modelate de transformările culturale și tehnologice.

Această abordare globală a culturii și organizării se bazează pe tradiții de cercetare de lungă durată și proiecte de cercetare curente la Universitatea Leuphana. Acestea includ sociologia organizației artistice și a antreprenoriatului cultural și cercetarea interdisciplinară în industriile creative și culturile digitale. Programul este condus de Facultatea de Umanități și Științe Sociale în strânsă cooperare cu Facultatea de Afaceri și Economie. Prin diferite formate de implicare inovatoare a studenților, programul combină educația centrată pe munca de teren cu predarea bazată pe cercetare.

Structura

Programul Cultură și Organizare are patru componente. În zona principală de studiu, studenții explorează subiecte cheie în domeniul organizațiilor și organizarea culturii și artelor, antreprenoriat cultural, media digitală și sociologie culturală.

Există, de asemenea, trei componente complementare: elective, module de integrare și Studii complementare. Electivele permit studenților să-și concentreze și să-și extindă studiul asupra culturii și organizației, de exemplu, cu module privind teoria organizației, culturi digitale sau studii critice. De asemenea, este posibil să alegeți module de antreprenoriat sau studii de afaceri ca electivi. Modulele de integrare pentru studiile culturale reunesc studenți de la toate programele de masterat la Facultatea de Umanități și Științe Sociale și îi familiarizează cu istoria și metodele și dezbaterile actuale din studiile culturale. Studiile complementare le permite studenților să ia clase dincolo de domeniul lor de studiu imediat, pentru a-și extinde înțelegerea provocărilor cheie contemporane pentru cultură și societate. Aceste patru componente pregătesc împreună studenții pentru a-și scrie disertația de masterat bazată pe cercetare și pentru a participa la Forumul Masters, colocviul însoțitor la care își prezintă și discută proiectele de disertație.

Masters Disertație

În timpul celui de-al patrulea semestru al programului lor de masterat, studenții se angajează la disertația lor. Disertările leagă teoriile avansate de o implicare aprofundată cu fenomenele empirice de bază ale culturii și organizației. Un proces colectiv organizat în jurul redactării disertației înseamnă că studenții își vor împărtăși experiențele și vor primi sprijin regulat de la colegii și personalul didactic: disertația nu este pur și simplu o provocare individuală. Forumul dedicat Masters reunește toți elevii împreună cu personalul didactic și este un spațiu în care studenții își pot prezenta munca în desfășurare, să învețe despre metode și să primească feedback de la egal la egal.

Perspectivele de carieră

Programul de masterat oferă studenților o înțelegere a modului în care organizația condiționează fundamental cultura și societatea, și învață abilități metodologice și analitice pentru cercetarea discursurilor, practicilor și tehnologiilor organizației. Programul oferă cunoștințe bazate pe practică și competențe pentru organizarea culturii și îi învață pe elevi abilități transferabile în comunicare și lucrul în echipă. Toate aceste capacități și abilități au o cerere ridicată într-o gamă largă de ocupații.

Programul este potrivit atât pentru studenții care doresc să urmeze o carieră academică, cât și pentru cei care ar dori să își asume roluri responsabile în industria culturală și creativă, în arte, în mass-media, în sectorul public, în dezvoltarea urbană sau în fundații. și organizații caritabile.

Studenții calificați cu un interes deosebit în cercetare au opțiunea de a se înscrie simultan la Pista de doctorat. Combinarea etapelor de masterat și de doctorat oferă studenților o oportunitate unică de a se alătura comunității academice încă din stadiul incipient.

Cerințe de intrare

Programul de masterat este deschis studenților din sociologie și științe sociale generale, din științele umaniste și din domeniile de afaceri și economie. Programul de învățământ combină diferența dintre o abordare a teoriei culturale a studiului organizației și a domeniilor culturale și artistice pe de o parte și studiul bazat pe afaceri și economie bazat pe cultură și organizare în cultură și industriile creative și antreprenoriatul cultural pe de altă parte.

Pentru vorbitorii non-nativi de engleză, universitățile premiate au stabilit un nivel minim de competență în limba engleză. Toate testele de engleză declarate sunt acceptabile atât pentru studenții UE, cât și pentru studenții internaționali pentru acest program:

 • Testul TOEFL bazat pe internet de cel puțin 85 de puncte
 • TOEIC-Test de cel puțin 785 de puncte
 • IELTS 5.5 Test
 • Cambridge English: Advanced (CAE) gradat C sau mai bine
 • Module de studiu anterioare de cel puțin 30 de puncte de credit conform ECTS care au fost predate și completate cu succes în engleză (inclusiv examenul și toate sarcinile conexe)
 • A finalizat cu succes o diplomă universitară în studii engleze
 • Certificat al unei școli de limbă engleză, liceu superior, care să permită solicitantului să studieze în țara respectivă

Certificarea nu trebuie să fie mai veche de patru ani (cu excepția certificatului școlar).

Precizăm că nu sunt necesare abilități de limbă germană.

Chiar dacă nu ați finalizat studiile de licență, puteți aplica acest program. Trebuie să dovedești cursurile finalizate cu succes la 81% din performanța totală necesară (performanță totală de 180 CP sau 210 CP în funcție de programul de studiu).

Ultima actualizare May 2020

Despre facultate

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded furthe ... Citeste mai mult

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded further education programmes. Citește mai puţin