Master of Arts în Arte Multimedia și Design

Generalități

Programul de descriere

Spațiile și instalațiile create în jurul ideii multimedia.

Masterul de Arte în Arte și Design Multimedia - primul program de acest gen, recent înființat în centrul / sudul Italiei - reușește să adopte pe deplin acest domeniu complex de studii, abordând rolul din ce în ce mai important jucat de tehnologiile și tehnicile digitale în proiectarea spațiile și lucrările multimedia. Acesta reprezintă un domeniu amplu, de la proiectarea instalațiilor și amenajărilor evenimentelor culturale până la realizarea de spații în seturi publice și private și chiar de proiectare a setărilor virtuale și de cartografiere video pe fațadele clădirilor și monumentelor publice. Cursul oferă un răspuns al excelenței educaționale la cererea foarte mare de designeri și artiști pregătiți să lucreze în aceste sectoare, capabili să combine cultura creativă a designerului cu abilități de expert în noile tehnologii.

Un proces de proiectare complet.

În cadrul procesului de proiectare a spațiilor construite, atât în ​​interior, cât și în exterior, Cursul de Arte Multimedia oferă participanților instrumentele necesare pentru a identifica rolul multimedia în raport cu cerințele funcționale specifice și condițiile de mediu ale fiecărui proiect. În termeni operaționali, metodele de predare sunt concepute pentru a oferi participanților cunoștințe despre instrumentele avansate de reprezentare a designului și pentru a lua în posesie soluțiile tehnice și procedurile metodologice necesare. Subiectele predate includ, printre altele, design multimedia, performanțe audiovizuale, instalații multimedia, design expozițional, tehnici de cartografiere video, instalații interactive, realitate virtuală și augmentată și un studiu al relației dintre arta contemporană și noile forme de media.

O lume de oportunități profesionale pentru artiști și designeri multimedia.

Scopul cursului este de a pregăti profesioniști de design și de artă extrem de specializați care intenționează să intre în industriile artei și culturii, divertismentului, designului interior și comunicării multimedia - sectoare în care vor proiecta și implementa proiecte precum instalații multimedia, spații și potriviri. -outuri, medii de sunet interactive, spectacole audiovizuale, seturi virtuale, cartografiere video etc. Obiectivul principal al cursului este de a răspunde la noul context artistic și cultural, oferind participanților acces la multe dintre abilitățile cerute de industriile creative și prin formarea de noi tipuri de profesioniști: artiști multimedia, designeri de echipamente multimedia și instalații, tehnicieni specializați în domeniul proiectării expozițiilor muzeale și experți în reprezentare și comunicare multimedia.

Academia de grade sunt echivalente cu diplomele universitare de masterat.

* Cursul este disponibil în limba italiană.

Coordonator: Caterina Tomeo

Îndrumătoare: Caterina Tomeo

Conferențieri: Bruno Capezzuoli, Francesca Gollo, Nicolas Martino, Ivan Paduano, Simone Pappalardo, Giulio Pernice, Fabio Pertegato, Daniele Spanò, Caterina Tomeo, Fabio Volpi, Massimo Zomparelli.

Parteneri: Fondazione Mondo Digitale, Fab Lab, Festivalul Atitudinii de primăvară

Master în Multimedia Arts and Design - Program de instruire sugerat - Departamentul de design și arte aplicate

An Subiect CFA ore
I An Psihologia artei 6 45
Arta contemporană și noile media 8 60
Regia multimedia 6 75
Proiectarea spațiilor multimedia 1 10 125
Proiectare multimedia 1 8 100
Proiectarea sunetului 1 6 75
Performanță audiovizuală și instalare multimedia 6 75
Atingeți Designer 6 75
Stagii / atelier 4 /
II An Teoria și metodele mass-media 6 45
Multimedia pentru moștenirea culturală 6 75
Proiectarea spațiilor multimedia 2 10 125
Proiectarea sunetului 2 6 75
Proiectare virtuală 6 75
Realitate augmentată 6 75
Stagii / ateliere 4 /
Subiect opțional 6 /
teză 10 /
Credite totale 120

Admiterea la programele de Master of Arts

Pentru a fi admis la programele de Master of Arts, va trebui să trimiteți:

 • Licențiat. Recunoscut printr-o „Declarație de valoare în Loco (DV)” și legalizarea calificării (care trebuie solicitat la Ambasada Italiei / Consulatul Țării tale).
 • Un certificat care să ateste că aveți un nivel adecvat de italiană sau engleză (în funcție de dacă doriți să urmați un master în italiană sau engleză), obținut în ultimii 10 ani. Dacă ați obținut calificarea într-o țară de limbă engleză / italiană sau dacă programul la care ați participat a fost în engleză / italiană, este posibil să nu vi se solicite să prezentați o certificare de limbă.
 • Pentru studenții non-UE: o viză de studiu este necesară pentru a participa la programele academice. Studenții trebuie să trimită o copie a permisului de ședere / a permisului de ședere la biroul internațional al studenților la 8 zile de la sosirea în Italia.

Studenții sunt, de asemenea, obligați să treacă un test de admitere .

Termenele limită pentru admitere

Termen limită pentru aplicarea testului

 • Prima sesiune: 16 ianuarie 2020
 • A doua sesiune: 16 aprilie 2020
 • A treia sesiune: 4 iunie 2020
 • A patra sesiune: 10 septembrie 2020
 • A cincea sesiune: 1 octombrie 2020

Test de admitere

 • Prima sesiune: 20-24 ianuarie 2020
 • A doua sesiune: 18 aprilie 2020
 • A treia sesiune: 8-12 iunie 2020
 • A patra sesiune: 14-15 septembrie 2020
 • A cincea sesiune: 5-6 octombrie 2020

Termenul de înscriere direct

 • 1 octombrie 2020
Ultima actualizare Aug 2020

Despre facultate

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Citeste mai mult

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Citește mai puţin
Roma , Roma , Roma , Roma , Roma , Roma , Roma + 6 Mai mult Mai Puțin