Maestru de contabilitate

Generalități

Programul de descriere

Programul nostru

Oferit în modul cu normă întreagă, programul Master of Accounting HKU vă va dezvolta competențele de bază în domeniul contabilității, finanțelor, managementului și analizelor de afaceri, care sunt esențiale pentru a avea succes în calitate de contabil profesionist, expert financiar și lider de afaceri.

Programul nostru oferă o experiență de învățare riguroasă într-un spectru larg de domenii, inclusiv contabilitate financiară și managerială, impozitare, audit, drept, management financiar, guvernanță corporativă, analitică contabilă, management strategic și leadership în afaceri. Curriculumul are următoarele caracteristici distinctive:

 • Un curriculum postuniversitar cuprinzător care cuprinde contabilitatea, finanțele, managementul și analiza de afaceri
 • Teorii care explică rolurile importante ale contabilității în deciziile economice
 • Pregătirea profesională în conducerea afacerilor, raportarea strategică a managementului și managementul financiar și performant avansat au beneficiat de parteneriatul cu ACCA (Asociația Contabililor Autorizați Autorizați)
 • Analitice de date contabile care transformă informațiile în acțiuni executabile
 • Un curs de piatră pentru a lega diversele elemente ale studiului împreună prin proiecte de afaceri din lumea reală

Studenții trebuie să finalizeze cu succes douăsprezece cursuri de 6 credite (72 de credite), inclusiv opt cursuri de bază (48 de credite) și patru cursuri elective (24 de credite). Cei care nu au reușit un curs de bază trebuie să-l reia. Dacă cursul eșuat este un electiv, poate fi ales un înlocuitor pentru o altă alegere. Pentru a absolvi programul nostru, numărul de cursuri eșuate pe întreaga perioadă de studiu nu poate depăși două și trebuie obținut un GPA cumulativ de 2,0 sau mai mare. O rată de participare de 70% este necesară pentru toate cursurile de master, neîndeplinirea acestei cerințe va duce la o notă de eșec în cursul în cauză.

Programa

Curriculumul se extinde pe un an de studii minim până la maximum doi ani universitari. În mod normal, studentul va termina programul într-un an universitar.

Cursurile se desfășoară în zilele săptămânii (dimineața / după-amiaza / seara) și sâmbăta (dimineața / după-amiaza) în campusul cyberport HKU. Anumite cursuri pot fi organizate la Centrul nostru Admiralty Town sau în alte locuri.

Boot Camp (obligatoriu pentru toți studenții)

Pentru a vă asigura că puteți îndeplini cerințele pentru acreditările profesionale de contabilitate, va fi oferit un Boot Camp care acoperă economie, management de marketing pentru contabili și analiză statistică.

 • Fiecare subiect va consta în 15 ore de curs
 • După finalizarea fiecărui curs se va face un examen
 • Studenții sunt obligați să participe la toate orele și să treacă toate cele trei cursuri de tabără de boot

Suport pre-curs

Cursurile online și o listă de lecturi sugerate vor fi oferite pentru a ajuta elevii să înțeleagă conceptele fundamentale ale contabilității financiare.

Excepție de curs

Se poate acorda o scutire de curs de până la două cursuri de bază, cu excepția cursului cu piatră, dacă:

(a) Poate produce dovezi, cum ar fi transcrierea și programul de curs, că un curs este echivalent în conținut cu un alt curs făcut în altă parte pentru care s-a obținut o notă satisfăcătoare; sau

(b) dețin calificări profesionale relevante obținute înainte de admiterea la program.

Nu se vor acorda credite pentru cursul scutit și vi se va solicita să urmați un curs de electivă alternativ aprobat cu aceeași valoare de credit.

Parteneriat cu Asociația Contabililor Autorizați Autorizați (ACCA)

O parte cheie a parteneriatului nostru exclusiv cu ACCA se concentrează pe încorporarea examenelor sale de nivel profesional profesional în programa noastră. ACCA oferă îndrumări didactice, studii de caz și materiale de învățare pentru a se asigura că conținutul examenelor sale profesionale strategice este direct integrat în programul nostru.

Economia globală trece printr-o perioadă de schimbări fără precedent - globalizarea, tehnologia digitală, presiunea de reglementare și așteptările sociale transformă peisajul de afaceri. Lumea are nevoie de gânditori strategici, cu o combinație de abilități de afaceri și finanțe și integritate etică mai mult ca niciodată.

Cu elementele cheie ale nivelului Profesional Strategic al ACCA încorporate în acest program, stabilim un nou standard prin integrarea completă a expertizei tehnice profunde, ample și relevante cu etica și abilitățile profesionale. Fiecare element se concentrează în lumea reală, echipând studenților o combinație unică de abilități și opțiuni de specializare, care vor supraîncărca cariera și îi vor impresiona pe angajatori.

Parteneriat cu KPMG

Colaborarea dintre Facultatea de Afaceri și Economie HKU și KPMG pune accentul pe aducerea tehnologiilor analitice KPMG și experiența de afaceri reală la studenții noștri Master of Accounting cu o gamă largă de programe și activități, precum cursuri, seminarii, ateliere, mentorat și stagii . Nu numai că vor înțelege cunoștințele celor mai recente instrumente de analiză, dar vor dobândi cunoștințe atât academice cât și practice din partea practicienilor din industrie.

Programul de admitere

Cererea pentru Intake 2020 urmează să înceapă (sistemul de aplicații se va deschide la începutul lunii septembrie 2019).

Termenele de depunere a cererilor:

 • Runda 1: 12:00 prânz (HKT), 22 octombrie 2019
 • Runda 2: 12:00 prânz (HKT), 30 decembrie 2019
 • Runda 3: 12:00 prânz (HKT), 13 februarie 2020

Cerințele de admitere

Pentru a fi eligibil pentru admiterea la programul de Master of Accounting, trebuie să:

 • Dețineți o diplomă de licență recunoscută;
 • Obține declarații de la doi arbitri cu privire la adecvarea programului; și
 • Obțineți un scor TOEFL / IELTS * dacă nu sunteți dintr-o universitate engleză.

Vor fi examinați în mod favorabil candidații cu un scor bun GMAT / GRE sau care au o diplomă de licență de afaceri sau au experiență de contabilitate.

* Coduri școlare pentru rapoartele de scor:

 • TOEFL: 9671 | GRE: 2482 | GMAT: FS2-WL-21

Rapoartele de scor TOEFL și IELTS sunt valabile doar doi ani. Rapoartele de scor GMAT sunt valabile timp de cinci ani. De exemplu, dacă trimiteți formularul de candidatură la 2 februarie 2017, atunci raportul testului TOEFL / IELTS, luat după 1 februarie 2015, este considerat valabil. De asemenea, vă rugăm să vă asigurați că ne puteți aranja raportul oficial de testare la timp, deoarece autoritățile de testare nu pot emite raportul dvs. când rezultatul testului a expirat.

Ultima actualizare Sept 2019

Despre facultate

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the Faculty of Business and E ... Citeste mai mult

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the Faculty of Business and Economics (FBE) has grown to become a widely recognised and respected business school in the region. Citește mai puţin