Master in Litere digitale: studii avansate în textualități electronice

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Site-ul masteratului: href = "https://www.ucm.es/master-letrasdigitales

Anchete administrative generale: Serviciul de informații generale. E-mail: informacion@ucm.es

Consultații academice specifice: dna Amelia Sanz Cabrerizo (coordonator). E-mail: amsanz@filol.ucm.es

 • Tipul de învățământ: Blended.
 • Numărul de locuri noi de intrare oferite: 25
 • Credite totale: 60
 • Limbi predate: spaniolă.
 • Preț indicativ: 45,02 euro per credit (pentru spanioli, străini comunitari și cei care au statut legal de rezidenți în Spania) și 84,07 euro per credit pentru alți studenți.
 • Bursa de master: vezi informații relevante aici .

despre

Master in Litere digitale: Studii avansate în textualități electronice răspunde unei nevoi din zilele noastre: completează atât studii filologice și umaniste, cât și studii de calculator cu dobândirea de cunoștințe și abilități tehnologice în domeniul textualităților electronice.

Obiectivul este de a acoperi nevoia de profesioniști specializați în crearea și gestionarea de texte și materiale digitale, astfel încât să poată încorpora în mod competitiv cercetarea și piața muncii în domeniul industriilor culturale, al instituțiilor responsabile de patrimoniu cultură digitală și centre educaționale care utilizează, într-o măsură mai mare sau mai mică, instrumente online.

Anul academic 2020-21

Curs 1

cod

subiect

caracter

credite

oferit

608541

cyberculture

obligatoriu

6

da

608548

Colecții și ediții electronice

Optativa

6

da

608543

Editare și editare digitală

obligatoriu

6

da

608546

Fundamentele învățării electronice

Optativa

6

da

608540

Organizarea informațiilor și a metadatelor

obligatoriu

6

da

608549

Planificarea și managementul proiectelor

Optativa

6

da

608550

Practici externe

Practici externe

12,0

da

608547

Producția de materiale educaționale digitale

Optativa

6

da

608542

Tehnologii Web

obligatoriu

6

da

608551

Teza de doctorat

Master tezei de doctorat

12,0

da

Fără curs definit

cod

subiect

caracter

credite

oferit

608538

Accesorii computerizate

Supliment de instruire

6

da

obiective

Acest master universitar răspunde unei nevoi de astăzi: completarea atât a studiilor de filologie, umaniste, cât și a studiilor de calculator cu dobândirea de cunoștințe și abilități tehnologice în domeniul texturilor electronice.

Obiectivul este de a acoperi nevoia de profesioniști specializați în crearea și gestionarea de texte și materiale digitale, astfel încât aceștia să se poată alătura competitiv pe piața muncii și cercetarea în domeniul industriilor culturale, a instituțiilor responsabile de patrimoniul cultural digitalizate și din centrele de învățământ care utilizează, într-o măsură mai mare sau mai mică, instrumente online.

destinatari

Gradul de master universitar este conceput pentru a finaliza pregătirea absolvenților sau absolvenților de filologie, traducere și interpretare, precum și grade echivalente, cu abilități de calculator; de asemenea, absolvenților și absolvenților de informatică, inginerie și calificări echivalente cu cunoștințe de filologie; în final, absolvenților și absolvenților de științe umane și sociale, cu cunoștințe de informatică și filologie. Meritul celor preînregistrați va fi evaluat pe baza fișei lor academice, a curriculumului profesional și a abilităților instrumentale.

De ce să studiezi acest Maestru?

Acesta este un master universitar adaptat nevoilor pieței și cercetării de astăzi și de mâine. Studenții vor câștiga o bază teoretică și practică solidă care le va permite să își implementeze propriile modele și practici pentru tratarea texturilor electronice, atât în instituții de cercetare și management, cât și în companii și centre de predare legate de moștenirea culturală și de predare în medii digitale. .

Este unic în felul său:

 • Datorită unui cadru didactic de calitate, rezultatul unei strânse colaborări între facultățile și instituțiile UCM: Facultatea de Filologie, Facultatea de Informatică, Facultatea de Științe ale Documentației, Biblioteca UCM.
 • Datorită metodologiei combinate pe care o propune (80% virtual, 20% față în față), datorită posibilităților de inserare a elevului în activitatea de muncă reală, datorită proiecției internaționale pe care limba spaniolă o permite în domeniul texturilor electronice.

Cerințe de admitere pentru maeștri

Maestri universitari nepermis

 • Dețineți unul dintre următoarele titluri:
  • Diplomă universitară oficială spaniolă.
  • Titlu emis de o instituție a Spațiului European de Învățământ Superior (SEE) și abilitare din țara în curs de eliberare pentru accesul la învățământul de master.
  • Titlul sistemelor educaționale din afara EEE care abilitează în țara de emitere pentru accesul la învățământul de master, omologat sau declarat echivalent cu gradul și nivelul academic de licență sau licență de către Ministerul Educației și Formării Profesionale . În cazul lipsei omologării sau echivalenței menționate, va fi necesară autorizarea sau permisiunea de acces acordată de această universitate.
 • Sau se desfășoară în timpul cursului în care studiile de pre-înregistrare care conduc la obținerea oricăruia dintre diplomele anterioare și să fie în măsură să demonstreze obținerea acestora înainte de data stabilită în apelul corespunzător (a se vedea href = "https: //www.ucm.es/requisitos-de-admision-a-masteres ).
 • În plus, studenții din sistemele de învățământ străine, a căror limbă maternă este diferită de spaniolă, trebuie să dovedească nivelul B2 al limbii spaniole (sau superior) .
 • Cerințe specifice pe care le poate avea oricare dintre stăpânii solicitați. Puteți să îl consultați accesând site-ul propriu al Master.
Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

La Universidad Complutense de Madrid (UCM) es una institución de larga trayectoria y amplio reconocimiento social que aspira a situarse entre las primeras universidades de Europa y a consolidarse como ... Citeste mai mult

La Universidad Complutense de Madrid (UCM) es una institución de larga trayectoria y amplio reconocimiento social que aspira a situarse entre las primeras universidades de Europa y a consolidarse como centro de referencia para el continente latinoamericano. Citește mai puţin