Master european în energie regenerabilă

Generalități

Programul de descriere

Master european în energie regenerabilă

Scopul masterului european în energie regenerabilă este de a instrui studenții postuniversitari pentru a umple golul dintre cererea în creștere a industriei de expertiză specializată în energie regenerabilă și competențele disponibile în prezent pe piața locurilor de muncă.

Structurând cursul în trei secțiuni, studenților li se garantează că vor petrece timp în cel puțin două țări diferite ale UE și vor lua contact cu o gamă largă de institute și companii europene implicate în sectorul energiei regenerabile.

Universitățile participante sunt bine stabilite în domeniul formării și sectorului educației, precum și recunoscute la nivel internațional pentru activitatea lor în domeniul tehnologiei energiei regenerabile.

Structura

Cursul este împărțit în trei secțiuni. În primul semestru, studenții dobândesc o bază solidă în tehnologiile cheie de energie regenerabilă. În al doilea semestru, ei se specializează într-o tehnologie aleasă la o universitate diferită, iar la sfârșitul cursului, studenții finalizează un proiect practic sau de cercetare.

Întregul program este derulat în mod modular, cu credite acordate pentru trecerea fiecărei secțiuni și finalizarea cu succes a proiectului. Un total de 90 de credite ECTS (30 pentru fiecare secțiune a cursului) sunt necesare cu un nivel satisfăcător de realizare în toate secțiunile pentru a obține diploma de master european.


Cele trei secțiuni ale cursului

Nucleul oferă o bază solidă în tehnologiile cheie ale energiei (eoliană, solară, bioenergie, hidroenergie). Cursurile teoretice care examinează și problemele socioeconomice din implementarea acestor tehnologii sunt susținute de ateliere de laborator. Studiile de bază pot fi făcute în franceză, engleză sau spaniolă.


Studentul poate alege una dintre următoarele:

  • MINES-ParisTech, Franța pentru nucleul predat în franceză
  • Universitatea din Zaragoza, Spania pentru baza de învățare în spaniolă
  • Loughborough University, Marea Britanie pentru învățământul principal în limba engleză
  • Oldenburg University, Germania pentru învățământul principal în limba engleză
  • Universitatea Hanze, Olanda pentru învățământul principal în limba engleză


O specializare axată pe o anumită tehnologie sau aspect de implementare selectat din Fotovoltaică; Integrare grilă; Energie eoliană, energie solară termică și stocare regenerabilă asociată și energie oceanică. Specializările sunt predate în engleză.
Universitățile participante sunt dispuse să ofere specializările menționate mai sus. Cu toate acestea, realizarea lor efectivă va depinde de numărul final de studenți care se înregistrează. În mod normal, această decizie este luată la începutul lunii noiembrie. Studenților a căror specializare este anulată li se va oferi o alternativă adecvată.

Un proiect legat de specializarea preluată și întreprinsă în industrie, laborator de cercetare sau la Universitate și în timpul căreia studentul poate dobândi experiență practică sau de cercetare.


Durata cursului

  • Secțiunea principală se desfășoară în perioada septembrie / octombrie până în ianuarie.
  • Secțiunea de specializare funcționează din februarie până în iunie.
  • Proiectul, un plasament de 6 luni într-o companie de energie regenerabilă sau un centru de cercetare, este programat după baza și specializarea.

Livrare

Cursul este susținut de experți recunoscuți de la universitățile participante și, după caz, de la alte instituții industriale, de cercetare și educație.


Materialul predat include prelegeri, tutoriale și laboratoare.

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

The European Master in Renewable Energy is an initiative proposed and developed by the European Renewable Energy Centres (EUREC) and a consortium of Universities outlined in the 'Partnering Universiti ... Citeste mai mult

The European Master in Renewable Energy is an initiative proposed and developed by the European Renewable Energy Centres (EUREC) and a consortium of Universities outlined in the 'Partnering Universities' section. The programme has been run since 2002 by a network of nine European Universities and research centres who are leading the way in renewable energy research, development and demonstration. It is coordinated by EUREC EEIG, a consortium of European renewable energy research centres, which has its headquarters in Brussels.The European Renewable Energy Research Centres Agency was established as a European Economic Interest Grouping in 1991 to strengthen and rationalise the European RD&D efforts in renewable energy technologies. As an independent association, it incorporates over 40 prominent RD&D groups from all over Europe. Citește mai puţin
Bruxelles , Paris , Loughborough , Zaragoza , Oldenburg , Groningen , Atena , Newcastle-upon-Tyne , Perpignan , Lisabona + 9 Mai mult Mai Puțin