Master de cercetare în filozofie (MA)

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Acest master de cercetare cu normă întreagă este organizat de Departamentul de Filozofie al University of Antwerp ( UAntwerp ), Departamentul de Filozofie și Științe Morale al Universității Gante (UGent) și Departamentul de Filozofie și Științe Morale din Vrije Universiteit Brussel ( VUB). Programul oferă pregătire la nivel înalt pentru studenți excelenți care încearcă să dezvolte o carieră de cercetare în filozofie .

Conținutul programului

Studenții sunt instruiți în scrierea academică , ceea ce le permite să acționeze ca autori principali ai articolelor academice.

Seminariile de cercetare constituie nucleul programului și acoperă o gamă largă de domenii filosofice. Unii se referă la subiecte relevante din punct de vedere social (adică filozofie aplicată), în timp ce alții se referă la domenii mai fundamentale, pur filozofice.

Oferim seminarii de cercetare pe tema: Psihologie morală și metaetică; Etica empirică; Filosofia politică după Rawls: egalitate, justiție și diversitate; Bioetica; Filosofia media și teoria media; Filosofia și etica de gen, sexualitate și diversitate; Logică; Filosofia științelor biomedicale și sociale; Filosofia matematicii și științelor naturii; Istoria și filosofia științei; Filosofia minții și a cunoașterii; Antropologie filosofică; Filosofia continentală contemporană; Religie și secularizare; Istoria și primirea filozofiei și religiei antice și medievale; Istoria filosofiei moderne timpurii; Kant și Filosofia post-kantiană; și Estetica / Filosofia artei.

Toate seminariile de cercetare sunt predate în engleză .

Carieră

Programul pregătește studenții pentru o carieră de cercetare în filozofie . Studenții sunt încurajați să solicite burse pre-doctorale, de exemplu, cu Fundația de Cercetare Flandra (FWO) sau consiliile de cercetare ale universităților participante sau cu propria lor propunere de cercetare. Studenții ar trebui să solicite, de asemenea, posturi de doctorat cu un proiect de cercetare prestabilit, care se încadrează în domeniul lor de expertiză. Astfel de poziții sunt publicitate în mod regulat în buletine academice și liste de e-mail.

De ce să alegi UAntwerp ?

Absolvenții masterului de cercetare în filozofie sunt capabili să dezvolte un proiect de cercetare filosofică și să întocmească o cerere de finanțare care poate fi depusă la instituții de finanțare locale, naționale sau internaționale. Aceștia sunt capabili, în domeniile lor de specializare, să formuleze probleme de cercetare originale și inovatoare, bazate pe o perspectivă întemeiată în mod corespunzător asupra statului de artă recunoscut internațional în domeniul lor. Absolvenții acestui program sunt capabili să elaboreze soluții originale la problemele de cercetare selectate și să își argumenteze cazurile într-un mod clar și convingător.

128905_Philosophy_Fotofiche_1180op361.jpg

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Citeste mai mult

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Citește mai puţin