Master - management și control de raportare

Generalități

Programul de descriere

Master - control de gestiune și raportare

Managementul este o activitate transversală de coordonare și control al activităților de management în serviciul de teren. Obiectivul său este de a propune și de a dezvolta un sistem de evaluare a performanțelor pentru a servi unitățile de afaceri pentru a asigura punerea în aplicare coerentă a strategiilor. Contururile de performanță nu sunt doar financiare. Valoarea de management induce o optimizare comun a costurilor și a calității, care implică un control de gestiune mai orientat asupra procesului.

Noi instrumente au fost adăugate la contabilitate de gestiune tradițional.

Se gaseste de calculație a costurilor pe activități, gestionarea pe activități, obiectivul costurilor, managementul costurilor strategic sau Balanced Scorecard. Aceste mutatii au fost, de asemenea, consolidate cu sosirea în Europa a noilor standarde internaționale de contabilitate (IFRS) și Legea Sarbanes-Oxley din SUA.

În acest mediu dinamic, în cazul în care schimbarea devine o necesitate, rolul de controlor financiar devine centrală. El este arhitectul unui sistem de evaluare și management al performanței. Scopul său este de a produce indicatori fiabili insightful și pentru a facilita punerea în aplicare a strategiilor și să se pregătească pentru o schimbare.

Obiectiv

Specializarea MSc în Management și Control raportare oferă instruire bazat atât pe dobândirea de cunoștințe tehnice esențiale și o înțelegere a problemelor organizatorice și manageriale.

Aceste lecții sunt completate de dezvoltarea de competențe referitoare la punerea în aplicare a conceptelor și instrumentelor studiat printr-o educație practică și realistă.

Parteneriat Institutionne

Acest program este conceput și produs în strânsă colaborare cu DFCG (Asociația Directorilor Financiari și controlori de management) și Cegid Group (editor Software).

Organizarea de studii

* Primul an:

Primul an de Master oferă educație generală în managementul organizațiilor. Este comun tuturor elevilor, indiferent de alegerea de specializare vor face pentru al doilea an. Cu toate acestea, ei au posibilitatea, de-a lungul cu programa comună-core, pentru a descoperi diverse specialități, prin module de formare specifice intitulate "Focus".

* Al doilea an:

Este în cadrul celui de al doilea an de participanți Master va discuta programul specific de control și management funcția de raportare.

Anul este organizat în patru perioade.

Elevii petrec primele patru luni de formare (din septembrie până în decembrie), la IAE Aix, în scopul de a dobândi cunoștințe de bază. Următoarele troismois (ianuarie-martie) sunt în afaceri. Apoi, două luni și întoarcerea la IAE Aix este axat pe dobândirea de competențe specifice. Ultima parte a anului este dedicată la un minim de trei luni, ca și în prima trecere într-o companie, pentru a efectua noi misiuni.

Admiterea și ratele

Intrarea în prima an de Master:

  • Deținătorii de licență
  • sau la nivel Bac + 3 (180 ECTS)
  • sau echivalent (diplomă străină VAE)

Intrarea directă în al doilea an de Master:

  • Absolvenți de master
  • sau un nivel de Bac + 4 sau mai multe (240 sau mai multe ECTS)
  • sau echivalent (diplomă străină VAE)
  • experiență profesională semnificativă, rămâne în străinătate și o foarte bună cunoaștere a limbii franceze și engleză.

Recrutarea este la cerere (Teste TAGE MAGE sau GMAT, TOEFL, TOEIC sau IELTS, proiect profesional, studiile anterioare, stagii sau poziții deținute), și Interviu cu un juriu.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix w ... Citeste mai mult

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix was the first Graduate School of Management in the French public university system. Citește mai puţin