Master Internațional în științe alimentare pentru inovație și autenticitate
Free University of Bozen-Bolzano
Informatie cheie
Locația campusului
Bolzano, Italia
Limbi Străine
Engleză
Formatul de studiu
În campus
Durata
2 years
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 1.350 / per year
Termen limită de aplicare
07 May 2024
Cea mai devreme dată de începere
Sep 2024
Introducere
Pune-ne o întrebare pe WhatsApp
Acest program de doi ani de master vă oferă cunoștințe solide despre provocările actuale și viitoare în științele alimentelor, combinând inovația și autenticitatea și vă oferă posibilitatea de a interacționa strâns cu industria alimentară. Programul este o inițiativă comună cu universitățile din Parma și Udine , cunoscute la nivel mondial pentru excelența lor în învățământul superior în domeniul științelor alimentelor.
Descrierea cursului
Cursul are ca scop formarea profesioniștilor care sunt capabili să lucreze cu încredere în domeniile științelor alimentare, cum ar fi tehnologia, ingineria, microbiologia, chimia și durabilitatea.
După primul an, puteți alege între cinci profiluri diferite:
- Inginerie Aplicată și Genetică
- Calitatea și managementul alimentelor
- Științele nutriției
- Chimie alimentară
- Ambalarea produselor alimentare
Ultimele două piese de învățare sunt oferite în parteneriat cu Universitatea Cork din Irlanda și Universitatea Tehnică din Munchen, Germania . Studenții vor avea ocazia să petreacă până la două semestre într-una din aceste instituții partenere europene.
Programul este susținut de industriile aparținând AssoImprenditori Alto Adige - sezione Alimentari - și Südtiroler Bauernbund - Unione Agricoltori și Coltivatori Diretti Sudtirolesi. Acest parteneriat va permite studenților să-și scrie teza de cercetare cu tutorat comun atât de la universitate cât și din industria alimentară.
Companiile participante sunt: Assolatte, Barilla, Consorzio Gorgonzola, Consorzio Grana Padano, Consorzio Parmigiano Reggiano, Consorzio Prosciutto di San Daniele, Consorzio Montasio, Consorzio Tutela Speck Alto Adige, Despar, Dr. Schär, Forst, Loacker, Mila, Pan, Unione Parmense degli Industriali, Produse VOG și Zuegg.
La o privire
- Clasa de diplomă: LM-70
- Credite ECTS: 120
- Durata cursului: 2 ani
- Cursurile vor fi predate în: engleză
- Locuri disponibile: 30 UE 5 non-UE
- Campus: Bozen-Bolzano
- Taxe de școlarizare: 1347,50 € pe an
Structura cursului
Primul an include în principal module privind tehnologia alimentară și microbiologia alimentară, care sunt comune tuturor pieselor de învățare. Începând cu al doilea an, modulele devin specifice profilului ales. Veți putea alege dintre cinci profiluri și o serie de module pentru a vă personaliza cursul.
Schimbă programele și stagiile
În prezent, oferim programe de schimb cu aproape 20 de universități partenere din întreaga lume, ca parte a unei mari rețele de colaborare cu industrii din Italia și din străinătate, unde vă puteți finaliza stagiul. În special, acest masterat are un parteneriat cu University College Cork, Irlanda și Universitatea Tehnică din München, Germania, doi lideri mondiali în științe alimentare.
Perspectivele de angajare
Absolvenții programului sunt plasați în companii din industria alimentară și sunt specializați în cercetare și dezvoltare; prelucrare alimentară; proiectarea și dezvoltarea produselor; gestionarea și controlul procesării alimentelor; tehnologie de automatizare a alimentelor; dezvoltarea de metode pentru a garanta autenticitatea alimentelor; control de calitate; și dezvoltarea unor procese inovatoare pentru a spori valoarea nutrițională a alimentelor și durabilitatea lanțului alimentar.
Cursul oferă studenților instrumentele necesare pentru a urma o carieră de consultant sau pentru a lucra în roluri manageriale, în principal în industriile alimentare și în companiile care leagă lanțul de aprovizionare cu alimente, de la producție la depozitare și distribuție, inclusiv comercianți cu amănuntul la scară largă, și centre publice și private dedicate planificării, gestionării și îmbunătățirii proceselor. Absolvenții noștri proiectează și inovează toate procesele și produsele alimentare pentru a garanta și a spori calitatea senzorială, nutrițională și durabilă a lanțului alimentar.
cerere
Pentru a vă înscrie la curs, vi se va cere să prezentați certificatul de nivel B2 de competență în limba engleză. Dacă nu aveți o certificare a limbii oficiale, puteți face un examen de limbă în campusul nostru.
Informații detaliate despre programul de studiu pot fi găsite în manifestul de studiu, care conține informații despre planul de studiu, cerințele de admitere, cerințele lingvistice, procesul de aplicare, procedurile de admitere, înscrierea și taxele de școlarizare.
Criterii de selecție
Gradul de diplomă de licență (licență sau echivalent).
Nu există examen de admitere sau interviu.
Admitere
Curriculum
Primul an include în principal module privind Tehnologia alimentară și Microbiologia alimentelor , care sunt comune tuturor pistelor de învățare. Începând cu al doilea an, modulele devin specifice profilului ales și vei putea alege dintre patru profiluri și o gamă de cursuri la alegere liberă pentru a-ți personaliza programul de studii.
În planul de studii, puteți găsi universitatea parteneră a cursurilor care vă interesează. În schimb, în oferta de cursuri, puteți găsi descrierile cursurilor.
Anul I (la unibz)
- Inovație și autenticitate în prelucrarea alimentelor
- Novel FoodInovație și autenticitate pentru produsele de vinărie
- Fermentațiile ca instrumente pentru fabricarea de alimente și băuturi tradiționale și inovatoare
- Chimia mediului față de procesarea alimentelor
- Managementul lanțului valoric alimentar
- Aplicații informatice în știința alimentației
- Cinetica reacțiilor în procesarea alimentelor
- Evaluarea calității și autenticității alimentelor
- Microbii de pornire și funcționali pentru inovație, autenticitate și stare sănătoasă
- Starters microbieni naturali pentru inovație și autenticitate
- Axa hrană-uman pentru conducerea microbiomului intestinal
Anul II - Calea „Ingineria aplicată a alimentelor” (la unibz)
- Echipamente de prelucrare a alimentelor
- Tehnologii inovatoare de procesare a alimentelor
- Senzori și biosenzori pentru aplicații agroalimentare
- Cursuri cu alegere liberă*
- teză
Anul II - Calea „Controlul și managementul calității alimentelor” (la Universitatea din Udine)
- Tehnici avansate de preparare a probelor și analiza contaminanților alimentari
- Sisteme de management al siguranței și calității alimentelor
- Structura alimentelor și proprietățile fizice
- Cursuri cu alegere liberă*
- teză
Anul II - Calea „Științe ale nutriției” (la Universitatea din Parma)
- Nutriția umană
- Nutriție umană aplicată
- Microbiologie industrială pentru îmbunătățirea calității alimentelor
- Cursuri cu alegere liberă*
- teză
Anul II - Calea „Chimia Alimentelor” (la University College Cork)
- Activitatea de mobilitate 1
- Activitatea de mobilitate 2
- Activitatea de mobilitate 3
- Cursuri cu alegere liberă*
- teză
Cursuri cu alegere liberă*
Studenții pot alege cursurile la alegere. În fiecare an, Facultatea publică lista cursurilor la alegere liberă oferite.
Programe de schimb și stagii
În prezent, oferim programe de schimb cu aproape 20 de universități partenere din întreaga lume, ca parte a unei rețele mari de colaborare cu industrii din Italia și din străinătate, unde vă puteți finaliza stagiul. În special, acest master are un parteneriat cu University College Cork, Irlanda și Universitatea Tehnică din München, Germania, doi lideri mondiali în științe alimentare.
Galerie
Taxa de școlarizare a programului
Oportunități de carieră
Absolvenții programului sunt plasați în companii din industria alimentară și sunt specializați în cercetare și dezvoltare; prelucrare alimentară; proiectarea și dezvoltarea produselor; managementul și controlul procesării alimentelor; tehnologie de automatizare a alimentelor; dezvoltarea metodelor de garantare a autenticității alimentelor; control de calitate; și dezvoltarea de procese inovatoare pentru a spori valoarea nutritivă a alimentelor și sustenabilitatea lanțului alimentar.
Cursul oferă studenților instrumentele necesare pentru a urma o carieră ca consultant sau pentru a lucra în roluri manageriale , în principal în industriile alimentare, și în companii care leagă lanțul de aprovizionare cu alimente, de la producție la depozitare și distribuție, inclusiv comercianții cu amănuntul la scară largă, și centre publice și private dedicate planificării, gestionării și îmbunătățirii proceselor. Absolvenții noștri proiectează și inovează toate procesele și produsele alimentare pentru a garanta și îmbunătăți calitatea senzorială , nutrițională și durabilă a lanțului alimentar.
Bine pregătit și pregătit pentru piața muncii. Pe site-ul AlmaLaurea, puteți verifica date statistice despre satisfacția absolvenților și angajabilitatea acestora.