Master International Management

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Master International Management, ajuns la cea de-a 25-a ediție, este cursul de formare în management general care oferă tehnicile și metodologiile tipice economiei și managementului afacerilor, cu un accent special pe internaționalizarea afacerilor, adresate tinerilor absolvenți care intenționează să dobândească cunoștințele și abilitățile necesare pentru a opera în contexte internaționale .

Este organizat de CIS - Școala pentru managementul afacerilor din Unindustria Reggio Emilia, care funcționează de peste 30 de ani în formarea și dezvoltarea capitalului uman în zona Emilia.

Masterul este conceput pe baza nevoilor profesionale exprimate de companiile cu vocație internațională din zona Emilia, care colaborează cu CSI, de asemenea, în faza de selecție și evaluare a cererilor pentru stagiu și plasarea ulterioară a unui loc de muncă.

De ce să alegi Maestrul?

 • Oportunități mari de angajare la sfârșit.
 • Rețea Confindustria care garantează posibilități concrete de contact cu companiile dintr-un teritoriu bogat în afaceri.
 • Parteneriat cu organizații și companii internaționale care vizează promovarea activităților de mobilitate virtuală și a stagiilor în străinătate .
 • Taxe de participare avantajoase datorită sprijinului companiilor sponsorizante .

„Ambiția de excelență, îmbunătățirea continuă, dorința de a stabili standarde de performanță din ce în ce mai ridicate și concentrarea asupra clientului sunt principiile cheie ale celor mai de succes organizații.

Lumea profesională de astăzi, într-un univers lichid dominat de inteligența artificială, va fi total diferită în câțiva ani; va face o diferență care, investind în abilitățile lor ușoare, își va menține capacitatea de a privi dincolo de limitele cunoștințelor lor, învățând să se distreze chiar și în afara zonei lor de confort.

Maestrul CSI privește, în mod concret, capacitatea inovatoare și competența în această direcție. "

Claudio Galli
Director Kohler Group Resurse Umane

139740_pexels-photo-3771089.jpeg

Programul

Cursul este cu normă întreagă și implică o durată totală de 1500 de ore pe 12 luni.

Instruire în clasă

 • 750 de ore de prelegeri, studii de caz, lucru în echipă. Se așteaptă utilizarea pe scară largă a cazurilor de afaceri și a simulărilor, precum și 100 de ore de mărturii ale antreprenorilor și managerilor companiilor care lucrează cu țări străine.
 • Contabilitate și administrare
 • Controlul managementului
 • Finanțe și credite
 • Leadership și instrumente pentru dezvoltarea personală
 • Organizarea afacerilor, managementul resurselor umane și comportamentul organizațional
 • Marketing si vanzari
 • Producție și logistică
 • Politici și instrumente de internaționalizare corporativă

Pregătirea la locul de muncă

 • 750 de ore de experiență în companie cu activarea stagiilor în cadrul unor companii de producție importante din zona Emilia sau la sucursalele străine ale companiilor locale și nelocale. În această fază, este prevăzută o activitate de analiză și cercetare în domeniu prin pregătirea lucrărilor de proiect ca răspuns la provocările de afaceri.

Lecțiile vor începe în noiembrie 2020, inclusiv perioada de stagiu, cursul se va încheia până în decembrie 2021.

Participarea la lecții este obligatorie.

Oportunitate

Scopul este de a instrui tinerii absolvenți pentru o inserție în companii cu vocație internațională, acoperind funcții de responsabilitate în diferite funcții ale companiei . Acesta intenționează să furnizeze, în special, instrumente și metodologii tipice economiei și gestionarea activităților care vizează internaționalizarea afacerilor, marketing și vânzări, logistică și producție, organizare și resurse umane, control al managementului.

Prin parteneriatul cu Universitatea UC Leuven - Limburg (Bruxelles), al doilea colegiu universitar din Belgia, care se mândrește cu peste 30 de programe de studiu, 14.000 de studenți pe an de pe diferite continente și este specializat în programe de studiu în management și tehnologie, participăm la o proiect de mobilitate virtuală „Working Across Borders” care vizează dezvoltarea competențelor internaționale și în special dezvoltarea interculturală, lingvistică și personală.

Procentul de plasare este de 90% (rezultatul ocupării forței de muncă la șase luni de la sfârșitul masterului)

paper, business, finance

Facultate

Realizarea Masterului implică intervenția cadrelor didactice cu abilități care se referă la o gamă largă de cercetări, predare și experiențe operaționale: profesori universitari și exponenți ai lumii academice, consultanți și directori de afaceri , precum și antreprenori calificați angajați într-o manieră continuă în cercetare, management și Instruire.

„Profesorii garantează o pregătire la nivel înalt, îmbogățită de mărturii frecvente ale exponenților lumii muncii. Cred că acest master a fost un avantaj important pentru angajarea mea actuală la o multinațională precum Tetra Pak. Un aspect pe care vreau să-l subliniez și pe care îl consider vital pentru a te extrage pe piața actuală este posibilitatea de a crea rețele: exploatează-l! "

Elia Baldelli
Absolventă în economie la Bocconi și angajată acum la Tetra Pak.
A urmat Master International Management.

Cum să se înregistreze

Participă la selecții

Pentru admitere este necesar să susțineți un test de selecție, care constă în promovarea testelor de aptitudine, teste pentru evaluarea cunoștințelor de limba engleză, un interviu cu coordonatorul masterului și managerul companiilor sponsorizante.

Costuri și facilități

Taxa de înscriere pentru master este de 7.500 € + TVA.

Candidații care, în faza de selecție, se numără printre primele 20 de locuri, vor putea profita de o bursă oferită de companiile sponsorizante.


Referințele sunt:
paola.fontana@cis-formazione.it
Tel. 0522232993 - 3406434736
Link: http://www.cis-formazione.it/master/homepage

"Sponsorizăm Master International Management promovat și organizat de CSI de 5 ani . Decalajul dintre lumea educației și lumea muncii este evidențiat pe mai multe fronturi , tinerii care se înscriu la Master pot conta cu adevărat pe o pregătire transversală la 360 ° și ulterior cu stagiul intră în companie, o trăiesc zi de zi, respirând diferitele dinamici de lucru.

Este întotdeauna o experiență interesantă când ni se oferă să găzduim tineri care participă cu succes la Maestru, cine vor fi ei? Din ce rute vor veni?

Este important să le putem oferi acestor tineri o oportunitate de creștere profesională și personală ca aceasta și suntem bucuroși că o putem face prin colaborarea cu CSI. "

Giuditta Grisendi
Manager resurse umane Interpuls Spa

Ultima actualizare Sept 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

CIS is the training and consultancy company of Unindustria Reggio Emilia. Cis organises, develops and manages counselling and training activities for enterprises, up-skilling of young people to facili ... Citeste mai mult

CIS is the training and consultancy company of Unindustria Reggio Emilia. Cis organises, develops and manages counselling and training activities for enterprises, up-skilling of young people to facilitate their entrance into the labour market. Citește mai puţin