Master International Management

Generalități

Programul de descriere

Master International Management este un curs de formare în management general, care oferă tehnicile și metodologiile tipice economiei și managementului afacerilor, cu accent special pe internaționalizarea afacerilor. Masterul este destinat tinerilor absolvenți care doresc să dobândească cunoștințele și abilitățile necesare pentru a funcționa în contexte internaționale.

Acesta este organizat de CIS - Școala de Management al Afacerilor din Unindustria Reggio Emilia, care lucrează de peste 30 de ani în formarea și dezvoltarea proiectelor pentru economia Emiliană.

Asfor - Asociația italiană pentru formare managerială este acreditată.

Cursul de Master este proiectat pe baza nevoilor profesionale exprimate de companiile din teritoriu pentru a face o evaluare profitabilă a candidaturilor pentru finalizarea stagiului și a plasamentului de muncă ulterior.


Programul

Este un curs de formare în managementul general acreditat Asfor - Asociația italiană de formare managerială. Organismul care impune standarde calitative în planificare și realizare, efectuează o monitorizare anuală a eficienței rutei, a satisfacției și a rezultatelor ocupațiilor obținute.


Module educaționale

 • Administrație și buget.
 • Finanțe și credit.
 • Controlul controlului.
 • Leadership și instrumente pentru dezvoltarea personală.
 • Organizarea afacerilor, managementul resurselor umane și comportamentul organizațional.
 • Marketing și strategie.
 • Politici și instrumente pentru gestionarea activității internaționale.
 • Producție și logistică.

Completarea limbii engleze (Business English) este prevăzută pentru întreaga durată a Maestrului.

Se va desfășura o instruire specifică pentru a consolida instrumentele IT pentru a sprijini problemele abordate.


Durata, frecvența și locația cursului

Maestrul este împărțit în 1500 de ore din total, din care:

 • 750 ore de prelegeri și predare alternativă (exerciții, simulări, mărturii și cazuri de afaceri).
 • 750 de ore de stagiu de companie.


Cursurile vor începe în noiembrie 2018, inclusiv perioada de stagiu, cursul va fi finalizat până în decembrie 2020.


Participarea la lecții este obligatorie.


Oportunități profesionale

Cursul de Master este proiectat pe baza nevoilor profesionale exprimate de companiile din teritoriu pentru a face o evaluare profitabilă a candidaturilor pentru finalizarea stagiului și a plasamentului de muncă ulterior.

Procentajul plasamentului (ocuparea forței de muncă este de șase luni de la sfârșitul Masteratului) este de 90%, este monitorizat anual de Asfor Italian Association for Training Managerial.


Masterul conturează profiluri profesionale deosebit de potrivite pentru a acoperi rolurile de responsabilitate în următoarele domenii:

 • internaționalizare
 • Marketing și comercializare
 • Logistică și producție
 • Organizarea și resursele umane
 • Controlul controlului
  cu accent special pe internaționalizarea întreprinderilor


Burse și înscriere

Datorită contribuției organismelor și companiilor care susțin programul de masterat, bursele sunt oferite pe baza clasamentului de selecție.

Realizarea programului de masterat prevede intervenția cadrelor didactice cu competențe care aparțin unei game largi de cercetări, experiențe didactice și operatorii: profesori universitari și reprezentanți ai lumii academice, consultanți și directori de afaceri, precum și membri calificați antreprenorilor angajați în mod continuu în activitățile de cercetare, management și formare.


Participați la selecții

Pentru admitere este necesar să se efectueze un test de selecție, care constă în trecerea unui test de aptitudini și un interviu cu reprezentanții companiilor Cis și sponsor.


Costuri și facilități

Coordonatorul de master, Dott.ssa Paola Fontana, este disponibil pentru informații suplimentare și pentru interviuri în profunzime la școală.

Referințele sunt: ​​paola.fontana@cis-formazione.it

Tel. 0522-232993

Link: http://www.cis-formazione.it/master/homepage

Ultima actualizare Mart 2019

Despre facultate

CIS is the training and consultancy company of Unindustria Reggio Emilia. Cis organises, develops and manages counselling and training activities for enterprises, up-skilling of young people to facili ... Citeste mai mult

CIS is the training and consultancy company of Unindustria Reggio Emilia. Cis organises, develops and manages counselling and training activities for enterprises, up-skilling of young people to facilitate their entrance into the labour market. Citește mai puţin