Detalii cheie

 • Limba de predare: engleză
 • Locație: Milano
 • Limba: engleză
 • Format: Part-time
 • Începutul cursului: octombrie 2019
 • Durata: 12 luni
 • Taxe de școlarizare: 16.500 € (18.500 € pentru companii)

Administratorii lanțului de aprovizionare sunt chemați să joace un rol cheie din ce în ce mai mare în organizațiile de afaceri.

Master Executive Global în operațiuni și gestionarea lanțului de aprovizionare este un program de timp parțial de douăsprezece luni, predat în campus la două școli europene, MIP Politecnico di Milano din Milano, Italia și Școala de Afaceri EADA din Barcelona, Spania, cu o săptămână internațională specială în Universitatea Beijing Jiaotong din China. Masterul are ca scop să ofere managerilor instrumentele necesare pentru operațiuni eficiente și gestionarea lanțului de aprovizionare pe piețele competitive mondiale de astăzi.

De ce să ne alegeți

Iată primele 5 motive pentru care Master Executive Global în operațiuni și gestionarea lanțurilor de aprovizionare la MIP Politecnico di Milano va fi un schimbător de jocuri pentru dvs.

 • Expunerea internațională
 • Metodologie
 • Module de dezvoltare a leadershipului
 • Networking cu companii
 • Beneficii pentru tine și compania ta

Program

Programul urmărește să învețe executivilor fundamentele operațiunilor și gestionarea lanțului de aprovizionare, cu un accent specific pe câștigarea simțurilor și atributelor dorite care să le permită să-și asume sarcini și responsabilități mai largi.

Absolvenții programului vor beneficia de capacități manageriale mult îmbunătățite, abilități de conducere îmbunătățite, încredere mai mare și viziune direcțională, precum și capacitatea de a influența și de a afecta pozitiv asupra viitorului companiei și carierei lor.

Structura

 • 1 săptămână de lansare (de miercuri până sâmbătă) 5 week-end-uri rezidențiale la fiecare două luni (de joi după-amiază până sâmbătă după-amiază) 1 săptămână internațională în China
 • Ședințe live oferite prin intermediul platformei inovatoare de învățare digitală, dezvoltată de MIP pe tehnologia MICROSOFT
 • 1 săptămână internațională în China
 • Module de dezvoltare a leadershipului
 • Proiect final bazat pe companie

cuprins

Programul va aborda anumite probleme cheie în cadrul operațiunilor și gestionării lanțului de aprovizionare:

 • Analiza proceselor
 • Finanțe pentru OM și CSM
 • Managementul operațiunilor 4.0
 • Managementul operațiunilor digitale
 • Strategie și inovare
 • Sisteme de informare
 • Management inovator și durabil al lanțului de aprovizionare

Deoarece programul este part-time, studenții sunt capabili să folosească ideile și practicile învățate în clasă, direct în profesiile lor actuale. Aceasta permite creșterea și dezvoltarea simultană și capacitatea de a implementa eficient abilitățile și funcțiile didactice și cognitive relevante pentru poziția lor.

Săptămâna internațională din China

Relațiile comerciale de succes din China s-au dovedit a fi provocatoare pentru multe companii multinaționale, precum și pentru întreprinderile mici și mijlocii. Astăzi, înțelegerea economiei chineze și a modului de a naviga în mediul de afaceri chinez este cheia succesului pentru orice companie.

Săptămâna Internațională constă într-o săptămână completă de imersiune, concepută pentru a oferi participanților o oportunitate de a înțelege în profunzime modul în care activitatea chineză operează pe piețele interne și globale, cu accent pe operațiunile și gestionarea lanțului de aprovizionare. Prin cursuri, prezentări și vizite ale companiei, participanții își vor aprofunda înțelegerea culturii locale și a mediului de afaceri. Săptămâna Internațională va fi găzduită de Universitatea Jiaotong din Beijing .

Verificarea GEMOS

Prin intermediul GEMOS Check-up, elevii sunt chemați să îmbunătățească performanțele companiei lor, punând la dispoziția colegilor lor un diagnostic organizațional cu privire la o problemă particulară legată de lanțul de aprovizionare.

Conexiunea cool

Cool Connection este un joc de simulare de afaceri în lanțul de aprovizionare cu 4 funcții: Achiziții, Vânzări, Finanțe și Lanț de aprovizionare. Această simulare de afaceri trans-funcțională îi va ajuta pe studenți să ofere performanțe optime folosind cele mai bune practici ale lanțului de aprovizionare din teorie și viața reală, deoarece iau decizii în rolul lor de echipă de conducere a unei companii producătoare.

Participanții vor experimenta puterea de aliniere inter-funcțională: aliniere între departamente, între strategie și execuție și între parteneri în lanțul de aprovizionare. În special, această simulare de afaceri își propune să evidențieze și să predea interdependențele dintre managementul lanțului de aprovizionare și finanțe.

Subiecte tipice ale lanțului de aprovizionare, cum ar fi nivelul serviciilor, metodele de livrare, intervalele de producție și depozitarea sunt legate de subiecte financiare precum instrumente de plată, finanțare și gestionarea numerarului.

Începând cu 2011, The Cool Connection a fost experimentat de mulți studenți din universitățile de top din întreaga lume și un număr tot mai mare de profesioniști cu experiență în industria bancară și a lanțului de aprovizionare.

Cool Connection este o activitate de învățare continuă, în mai multe etape, care este răspândită pe toate cele patru module ale masterului desfășurate la MIP Politecnico di Milano.

Proiectul final de afaceri

Proiectul de afaceri final este un proiect de final de curs scurt realizat la o companie asociată. Scopul proiectului este de a dezvolta un plan de acțiune în operațiunile și managementul lanțului de aprovizionare pentru a îmbunătăți poziția competitivă a unei companii alese.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 • Pentru a aplica cunoștințele dobândite pe parcursul programului într-o situație specifică de afaceri
 • Pentru a identifica lacunele dintre strategia corporativă sau de afaceri și operațiunile / strategia lanțului de aprovizionare (implementare)
 • Dezvoltarea unui plan de acțiune posibil, complet, coerent și convingător
 • Dezvoltarea abilităților de cercetare și prezentare

Studenții pot întreprinde lucrarea de proiect într-un loc la alegere, care poate fi compania în care lucrează sau alta. Proiectul va fi realizat individual sub îndrumarea unui tutor universitar.

Admitere

Masterul executiv global în operațiunile și lanțul de aprovizionare este ideal pentru profesioniștii cu experiență în operații sau în gestionarea lanțului de aprovizionare. În plus, studenții sunt așteptați să prezinte calități și atribute dobândite în timpul experienței lor de lucru și să aibă capacitatea și dorința de a se specializa în continuare în acest domeniu.

Cererile sunt procesate continuu. Întrucât numărul de locuri din clasă este limitat, candidații sunt încurajați să depună o cerere cât mai devreme posibil. În cazul în care cursul va fi complet abonat înainte de termenele limită, cererile se vor închide mai devreme.

Documente necesare

Pentru a completa pachetul de aplicații, trebuie să trimiteți următoarele documente:

 • Copie de pașaport sau de identitate europeană
 • 1 fotografie în mărime de pașaport
 • Copii de diplome și fișe academice
 • Declarație motivațională
 • 1 scrisoare de recomandare (de preferat)
 • Certificat englez (dacă este disponibil)

Aplicațiile sunt deschise acum, consultați www.som.polimi.it/gemos pentru detalii.

Pentru mai multe informații și asistență pentru aplicații, scrieți la href = "gemos@mip.polimi.it

Taxe și ajutor financiar

Taxa de școlarizare se ridică la 16.500 EUR pentru persoane fizice și 18.500 EUR pentru cei sponsorizați de o companie. Aceste costuri acoperă întreaga durată a programului, deși nu includ cheltuieli de viață și de călătorie.

MIP Politecnico di Milano și EADA Business School vor acorda burse pentru participanții meritați la programul GEMOS. Bursele sunt în recunoaștere a meritului sau realizării deosebite atât în domeniile academic, cât și profesional, în special în ceea ce privește experiența sau contribuția semnificativă în domeniul operațiunilor și managementului lanțului de aprovizionare. Criteriile pentru fiecare bursă sunt diverse, unele burse fiind deschise tuturor solicitanților, în timp ce altele sunt concepute special pentru solicitanți în funcție de circumstanțe individuale.

Candidații trebuie să indice în formularul de solicitare dacă doresc să solicite ajutor financiar la momentul depunerii cererii. Ulterior, cererile de ajutor financiar nu vor fi luate în considerare.

Participanții sponsorizați de compania lor sunt rugați să scrie la gemos @ MIP .polimi.it pentru detalii suplimentare.

Program predat în:
 • Engleză
MIP Politecnico di Milano School of Management

Vezi 5 mai multe cursuri de la MIP Politecnico di Milano School of Management »

Ultima actualizare Septembrie 9, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Duration
12 luni
Part time
Price
16,500 EUR
După locații
După dată
Termen limită de aplicare
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare
Location
Termen limită de aplicare
End Date

Oct 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date
Location
Termen limită de aplicare
End Date