Master Engineer în Științele Pământului și Mediu

Generalități

Programul de descriere

Vă rugăm să rețineți că acest program este predat în întregime în franceză

Creșterea demografică puternică la nivel mondial necesită o căutare sporită a surselor de apă potabilă, energie sau resurse minerale, dar și o optimizare a utilizării acestora. Fragilitatea planetei noastre necesită implicarea unor specialiști capabili să realizeze proiecte de dezvoltare care respectă mediul înconjurător. Expert în studiul subsolurilor, inginerul geologic este acum pivotul esențial al tuturor proiectelor de explorare, exploatare și dezvoltare, atât pe uscat, cât și pe mare.

Specialist în riscuri naturale în geotehnică

În domeniul clădirilor și lucrărilor publice (BTP), acest inginer trebuie să asigure stabilitatea solului pentru a evita prăbușirea structurilor. Principalele misiuni în domeniul construcțiilor civile vor fi apoi colaborarea în lucrările de recunoaștere, dimensionarea și construcția diferitelor structuri precum baraje, poduri, diguri, tuneluri, autostrăzi etc. Este de asemenea capabil să dezvolte teritoriul pentru a proteja resursele. și evitați prăbușirea terenurilor.

Specialist în hidrogeologie în funcție de riscuri industriale

Acest inginer este adesea alocat pentru prevenirea riscurilor industriale, legate de mediu. De asemenea, poate deveni un profesionist în depozitarea deșeurilor, gestionarea apei sau remedierea solului. De exemplu, atunci când un industriaș folosește apa în procesele sale, apoi se produc ape uzate. Acestea trebuie apoi tratate pentru a nu polua râuri, ape subterane, soluri.

Specialist în resurse minerale

Astăzi, mediul în care trăim este format din minerale și metale, care au devenit vitale în funcționarea societății noastre. Astfel, inginerul geologic participă la explorarea și exploatarea lor, în principal în mine și cariere. De asemenea, el este responsabil de dezvoltarea de noi perspective, gestionând în același timp aspectele tehnice, economice și de mediu ale site-urilor de operare.

Specialist în resurse energetice

Inginerul geologic colaborează strâns în căutarea de noi depozite de petrol și gaze, precum și în energii regenerabile, precum energia geotermală, folosită pentru transformarea căldurii apei în energie. De asemenea, contribuie la optimizarea producției prin rezervoare de geomodelare.

De ce să devii inginer geologic?

Ai un gust natural pentru geologie. Confruntat din primul an cu experiență pe teren, sunteți instruit să rezolvați probleme concrete legate de soluri și subsoluri, în Franța și în străinătate. Diferentierea noastra? O abordare educațională în care teoria nu este întotdeauna punctul de plecare pentru învățare. Veți învăța să observați pentru a trage concluzii din experiențele dvs., cercetarea și munca de teren. Însoțit de o echipă de profesori-cercetători și profesioniști, veți învăța să acționați și să rezolvați problemele companiei în sectoarele de materii prime minerale, energii regenerabile și fosile, planificare regională sau chiar mediu.

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the envir ... Citeste mai mult

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the environment. Student intake is selective. Academic programmes are research-informed to support the curriculum of the great range of scientific disciplines taught at the school. Citește mai puţin
Beauvais , Mont-Saint-Aignan , Paris , Rennes + 3 Mai mult Mai Puțin