Master CAWEB - Comunicare web multilingvă

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Actualizare COVID-19: acceptăm în continuare aplicații pentru masterul CAWEB. Versiunea online a acestui program nu este afectată de situația actuală și va continua așa cum este programat. Nu este necesară prezența fizică pentru a se înscrie, participa sau absolvi cu acest grad.

Masterul CAWEB oferă studenților cursuri despre crearea și gestionarea site-urilor web, precum și despre localizare. Este oferit ca un program în campus în limba franceză și ca un program de învățare la distanță online în limba engleză. Curriculum-ul CAWEB include cursuri de dezvoltare web, web design, management de proiect și localizare. Principalul avantaj al masterului CAWEB este combinația dintre abilitățile practice IT și competența în limbi străine, ceea ce duce la diverse oportunități profesionale în domeniile dinamice bazate pe web. În plus, programul de anul II oferă opțiuni de studiu personalizate adaptate profilului dvs. academic și experienței profesionale.

Experiență de muncă

În programul de studii de lucru, masterul oferă posibilitatea de a dobândi o experiență profesională formativă, fie printr-un contract de studii de muncă, fie printr-un contract de profesionalizare pentru studenții cu vârsta peste 30 de ani care urmează o formare continuă.

De asemenea, aruncați o privire la un program de master aferent, axat pe comunicare tehnică și localizare, care este prezentat în întregime în limba engleză prin învățare la distanță: TCLoc, master în comunicare tehnică și localizare. Masterul TCLoc este inovator, oferind acreditare atât profesională cât și profesională.

Management de proiect

CAWEB pregătește studenții pentru cariera managerului de proiect și le permite studenților să înțeleagă toate etapele implementării unui proiect.

Localizare

Te interesează traducerea? Apoi, luați în considerare localizarea! Localizarea este arta adaptării produselor, de exemplu, a software-ului, a jocurilor video sau a site-urilor web, către o piață străină. Atât traducerile cât și adaptarea tehnică sunt necesare pentru a răspunde cerințelor pieței țintă.

Dezvoltare web

CAWEB antrenează studenții pentru a crea site-uri web multilingve. Cu un mix de profesori din lumea academică și profesională, studenții sunt capabili să proiecteze proiecte web, apelând la cunoștințele lor despre tehnologia informației, design web, multimedia și limbi.

web design

Cursurile de design web oferite de gradul CAWEB îi antrenează pe elevi în utilizarea instrumentelor DTP (desktop publishing) precum Photoshop, Indesign și Illustrator. Datorită acestor instrumente, studenții sunt capabili să proiecteze interfețe utilizator de înaltă calitate, respectând standardele ergonomice ale web-ului.

scrisoare de recomandare

"Mulțumită maestrului CAWEB, am avut ocazia incredibilă de a experimenta ceva cu adevărat original în timp ce am plecat spre San Francisco. Am putut să întâlnim mulți profesioniști și să vizităm unele dintre cele mai cunoscute companii din lume, inclusiv Google și Oracle. Am învățat. multe, în special despre cultura profesională din SUA și cât de mult contează rețeaua pe această piață.La câteva luni de la vizită mi s-a cerut să particip la un proiect de traducere în parteneriat cu studenții Institutului de Studii Internaționale Middlebury. vizita mi-a întărit convingerea că am ales calea potrivită pentru că deschide multe oportunități profesionale, atât în Franța, cât și pe plan internațional. "

Amélie VernetCawebontour

Rezultatele cursului

CAWEB îi învață pe elevi să creeze, să traducă și să gestioneze site-uri Web și alte produse IT. De asemenea, dezvoltăm abilitățile studenților în managementul proiectelor în domeniile web design, multimedia și SEO.

Obiectivele noastre sunt de a îmbunătăți cunoștințele lingvistice și interculturale ale studenților, în special în ceea ce privește traducerea, localizarea și scrierea de pagini web multilingve și pentru a le oferi studenților competențele tehnice necesare pentru proiectarea web-ului.

Domeniile principale de studiu

 • Crearea și gestionarea site-urilor multilingve: proiectare, dezvoltare, administrare, programare și instrumente profesionale.
 • Editare de imagini și video.
 • Management de proiect în domeniul multimedia, localizare și SEO.

Cunoștințe și abilități

 • Dezvoltați site-uri web flexibile pentru diferite audiențe culturale.
 • Învățați tehnici eficace de gestionare a site-urilor standard.
 • Consolidați competențele de bază esențiale în analiza, crearea și prelucrarea imaginilor.
 • Lucrați ca o echipă profesionistă pentru proiectarea, crearea sau reînnoirea unui site multilingv pentru un anumit client.
 • Comunicați în mod clar și concis în mai multe limbi străine în domeniul multimedia și al localizării.
 • Înțelegerea procesului de localizare a produselor IT, cum ar fi software-ul, site-urile web etc.
 • Stăpânească baza instrumentelor de traducere, localizare și terminologie.
 • Obțineți experiență practică în localizarea site-urilor web în franceză, engleză, germană, spaniolă, rusă și japoneză.
 • Dobândiți abilități în gestionarea proiectelor complexe în domeniile localizării și multimedia.
 • Transferați aptitudinile în practică la locul de muncă cu un program de studiu de lucru.

Candidați eligibili pentru programul absolvent al CAWEB?

 • Absolvenți de limbi străine aplicate.
 • Absolvenții de limbi moderne, în special cei specializați în studiile de traducere.
 • Ingineri, specialiști IT cu un nivel foarte ridicat în două limbi străine (de ex. Vorbitori francezi și englezi pentru vorbitori de limbă franceză, engleză și germană sau engleză și spaniolă pentru vorbitori nativi din Franța).
 • Profesioniști sau șomeri care doresc să intre în programul de formare continuă pentru a-și aprofunda abilitățile și pentru a obține o diplomă de masterat CAWEB. Este necesară o experiență de lucru de trei ani în domeniul multimedia, IT sau limbă.

Oportunități de carieră

Dacă doriți să urmați o carieră în lumea digitală, atunci master-ul CAWEB este pentru dumneavoastră. CAWEB le permite absolvenților să găsească cu ușurință locuri de muncă în sectoarele economice în plină expansiune, inclusiv internetul, multimedia, localizarea, crearea de conținut și comunicare.

Cerințe de intrare pentru programul de master CAWEB

Țintește candidații

 • Absolvenții de limbi străine aplicate
 • Absolvenții limbilor moderne, în special cei specializați în studiile de traducere
 • Ingineri, specialiști IT cu un nivel foarte înalt de competență în două limbi străine (franceză și engleză pentru vorbitori francezi non-nativi, engleza și germana, sau engleza și spaniolă, pentru vorbitorii nativi francezi)
 • Persoanele care lucrează în domeniul multimedia și al tehnologiei informației sau cele specializate în limbi străine, cu o experiență profesională de cel puțin trei ani, precum și persoanele care doresc să își dezvolte competențele și să obțină o diplomă de masterat

Cerințe suplimentare

 • Cunoașterea excelentă a limbii franceză, engleză și a unei alte limbi (de exemplu, germană, spaniolă etc.)
 • Bune abilități de informatică
 • Interes puternic în conținutul programului
 • Motivație puternică și etică profesională
 • Abilitatea de a efectua o muncă intensă într-o echipă

Cerințe de intrare în al doilea an

Selecție pe baza examinării fișierului solicitanților, a testului scris și a interviului orală împreună cu următoarele condiții:

 • Bac 4 (gradul absolvent de 4 ani) sau experiență profesională de cel puțin 3 ani sau Acreditarea experienței anterioare;
 • Un nivel foarte bun în limba franceză, engleză și oa treia limbă (a se vedea limbile predate);
 • Cunoștințe de bază despre software și limbi predate (a se vedea limbile și software-ul pentru crearea site-ului, prelucrarea imaginilor și traducerea).
Ultima actualizare Nov 2020

Despre facultate

Strasbourg is the second most international university city in France (after Paris).

Strasbourg is the second most international university city in France (after Paris). Citește mai puţin