Citește Descrierea Oficială

pregătire

Instruirea este organizată într-un mod modular și în conformitate cu o abordare bazată pe competențe. Studentul trece prin diferitele unități de învățământ care formează formarea în funcție de ritmul care îi corespunde, până la testul integrat în care trebuie să demonstreze printr-o lucrare de sinteză stăpânirea transversală a aptitudinilor pe care le-a dobândit.

Întrebarea "Cum vor locui oamenii aici, mâine? Este pescuitul antrenamentului. Acesta este scopul cursurilor de urbanism în care studentul este condus să-și formuleze răspunsul sub forma unei sinteze creative într-o abordare similară cu cea pe care o va implementa în practica sa profesională.

Pe parcursul proiectului, gravitați cursurile referitoare la științele, tehnicile, mijloacele și metodele la care se referă planificatorul și cele referitoare la bazele care îi încadrează activitatea.


În practică

Isuru oferă un curs de promovare socială în cadrul cursurilor de seară. Echivalent cu o diplomă de masterat de 120 de credite, gradul de masterat în planificare urbană și planificare spațială este planificată pentru o perioadă de trei ani. Sistemul modular, totuși, facilitează răspândirea studiilor.


oportunitate

Practica profesională a planificatorilor urbani este exercitată în principal în serviciul autorităților publice, dar include și misiuni pentru actorii privați de planificare teritorială.


Planificatorii își exercită profesia:

 • în cercetare publică, academică sau privată;
 • în administrațiile europene, naționale, regionale sau locale;
 • în organizațiile de planificare publică sau parapublice, cum ar fi agenții de planificare urbană, organisme interumane etc .;
 • în practica liberală, în propriul birou de proiectare sau în asociații multidisciplinare;
 • în firme de consultanță privată, cum ar fi birourile de planificare urbană, peisagistică și urbană sau arhitecți și planificatori urbani;
 • în promovarea urbană, în domeniul imobiliar și în turism.


Structura de formare


Dosarul pedagogic

Vedeți fișierul în format pdf


admitere

Anul școlar următor: mijlocul lunii septembrie 2018

Înregistrările pentru anul 2018/2019 vor fi deschise începând cu 27 august . Se vor face doar la fața locului, în secretariatul orașului Isuru (intrarea pe strada Irlandei, 58 în Saint-Gilles), între orele 17h și 20h.

Data limită pentru înscrieri depinde de unitățile de învățământ. Acestea sunt specificate în documentul anexat: Deschiderea UE 2018-2019


Condiții de admitere

Masterul în planificarea urbană și regională a Isuru este accesibil:

 • titularii unei diplome de licență sau a unui echivalent, acordat de un institut de învățământ superior din Belgia;
 • titularii unui titlu belgian superior licențiatului de tranziție (master);
 • [EDIT] pentru titularii unui maestru european.

De asemenea, poate fi accesibil titularilor unei diplome de licență în învățământul superior non-universitar (licență profesională) sau echivalent, precum și titularilor unui titlu străin, supuși unui test de admitere .

Sesiunile de admitere vor avea loc în perioada de înregistrare pe 29 august (17:00) și pe 25 septembrie (18:00). Contactați secretariatul pentru a vă înregistra.

Scopul testului de admitere este de a verifica dacă candidații dobândesc calificările necesare pentru admiterea la unitățile de învățământ de prim nivel (UE 21, 22 și 23). Aceste capacități anterioare sunt după cum urmează:


Din documentele de referință (raport, articol, extras de carte, etc.) referitoare la multidisciplinaritatea urbanismului, elevul va putea:

 • să efectueze o analiză și o sinteză;
 • identificarea elementelor relevante pentru planificarea urbană și / sau planificarea regională;
 • să dezvolte o critică motivată.


De la un text de referință (articol sau extras de carte) privind planificarea urbană și / sau planificarea spațială, elevul va putea:

 • să efectueze o analiză și o sinteză;
 • identificarea intențiilor și a elementelor care structurează raționamentul;
 • să dezvolte o critică motivată.


Pe baza reprezentărilor utilizate în mod obișnuit în planificarea urbană (planuri, elevații, secțiuni perspective, fotografii etc.) și situații concrete urbane sau teritoriale, studentul va fi în măsură:

 • să înțeleagă informațiile traduse în formă grafică și / sau iconografică;
 • să demonstreze cunoașterea principiilor de bază ale reprezentărilor grafice și iconografice practicate în planificarea urbană (unități, scară, orientare etc.);
 • să stabilească corespondența între diferite reprezentări grafice și / sau iconografice ale aceluiași subiect urban sau teritorial;
 • să revină într-o formă grafică și / sau iconografică elementele principale ale unei situații urbane sau teritoriale date.

Candidații trebuie, de asemenea, să prezinte o scrisoare de motivație atunci când se prezintă pentru testul de admitere.


Taxele de înregistrare

Costul înregistrării depinde de unitățile de învățământ urmate de student și de situația sa particulară. Următoarele sume sunt incluse în scop informativ: Isuru înregistrare Isuru 2018-2019

În special, reducerile se acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum și persoanelor care primesc venituri din integrare.


Documentele necesare

Candidatul trebuie să aducă următoarele documente pentru constituirea dosarului său de înregistrare:

 • originalul diplomei (diplomelor) anterioare;
 • o fotocopie a cărții de identitate valabile sau a pașaportului;
 • cartea de identitate sau pașaportul;
 • un format de fotografie;
 • orice certificat de scutire (înregistrarea ca solicitant de locuri de muncă, înregistrarea la CPAS).

Un formular de înregistrare va trebui completat pe site.

Program predat în:
Limba franceza
Ultima actualizare July 6, 2018
Acest curs este Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
3 anii
La zi
După locații
După dată
Start Date
Sept. 2019
End Date
Aug. 31, 2021
Termen limită de aplicare

Sept. 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date
Aug. 31, 2021