Master în tehnologie financiară (FinTech)

Generalități

Programul de descriere

119612_Mesadetrabajo7.png

Acest program este conceput pentru a pregăti absolvenți de masterat pentru o carieră de succes în Fintech. Dar, înainte de a alege un teren de vânătoare și de a decide să vă marcați în industria Finanțelor, va trebui să înțelegeți câteva principii fundamentale și să aflați driverele de bază ale acestei industrii din ce în ce mai complexe.

et7oCâteva precondiții vor fi necesare pentru admitere. Solicitanți talentați cu

abilități tehnice și cantitative puternice, combinate cu un impuls personal de a nu se conforma status-quo-ului, vor putea beneficia pe deplin de acest curs transformator.

Prima parte a curriculum-ului va aduce o imagine de ansamblu asupra industriei financiare, concentrându-se pe pietrele de temelie fundamentale care îi permit să existe și să funcționeze eficient. A doua parte a programului se va concentra pe evoluțiile tehnologice care perturbă și transformă industria.

De-a lungul cursului, se va acorda o atenție specială aplicațiilor practice ale temelor abordate prin studiile de caz și unui proiect hands-on care va culmina într-o prezentare către un grup de experți care vă vor ajuta să deschideți ușile pentru viitorul finanțelor.

Admitere - Aptitudini și motivație necesare

Aptitudini:

 • Contextul cantitativ sau analitic puternic
 • Proiectare IT / Software
 • Matematica
 • Tehnologie
 • Știință aplicată

motivaţie:

 • Energie
 • Auto-motivare
 • Pasiune pentru a efectua
 • Conduceți-vă pentru a construi o carieră în Fintech

Rezumatul modulelor de program

 1. Economie 101 - Modulul de bază privind elementele de bază ale economiei și un pic de istorie. Concepte fundamentale și principii economice. Ce bani sunt. Macro vs. micro-economie. Datorii, rate de dobândă și politică monetară. Monedele și comerțul internațional.
 2. Finanțe la o privire - Finanțe corporative, Finanțe publice, Finanțe personale, Piețe financiare, Servicii financiare ... Ce este Finanțarea și de ce, în ciuda multor crize, a devenit unul dintre pietrele de temelie ale întreprinderii, ocupării forței de muncă și creșterii economice în societatea modernă. Cine sunt jucătorii-cheie și ce roluri joacă.
 3. Servicii bancare, de asigurări și financiare - Care sunt băncile și de ce avem nevoie de ele? Emitenții, investitorii și instituțiile financiare care le conectează. Cum este organizată și reglementată în prezent sectorul bancar și al asigurărilor. Corporate and Investment Banking. Piețele de capital și serviciile de valori mobiliare. Servicii de tranzacționare. Consumer, Retail, Banking și Asigurări Comerciale.
 4. Produse financiare - Obligațiunile, acțiunile și alte instrumente financiare sunt organizate, în general, în funcție de clasa de active, fiecare operând pe piața proprie și prin reguli idiosincratice. Instrumente derivate - Ce sunt derivatele și de ce sunt atât de importante? Forward, Swap și Opțiuni, un element de bază al produselor, strategiilor, modelelor și aplicațiilor practice. Structuri, Market-Makers, Quant Traders și analiști de cercetare, Criza subprime, Criza creditelor, Riscul sistemic și Regulamentul.
 5. O introducere pe piețele financiare - Ce sunt piețele financiare și cum sunt structurate acestea. Jucatori cheie. Tranzacțiile tranzacționate în afara pieței valutare. Clearing. Schimburile. Ciclul de viață al unei tranzacții financiare. Costurile tranzactiei. Riscuri. Infrastructură centralizată.
 6. Legal, Contabilitate, Taxe, Reguli și Conformitate - Acest modul poate părea cel mai plictisitor dintre ei, dar nu e prea rapid să judecați! În afară de faptul că nu poate fi detașat de structura principală a Finanțelor, adesea în zonele cele mai uitate este faptul că oportunitățile abundă, în special atunci când acestea sunt funcții sistemice importante ale industriei financiare, care nu ar exista fără ele. Deși reglementarea greoaie creează o barieră mare pentru intrarea jucătorilor noi, Regtech deschide noi uși pentru a naviga mai eficient prin acest labirint complex.
 7. Fintech 1.0: Marea separare a instituțiilor financiare - Tehnologia a evoluat până la punctul în care micile companii inteligente inteligente încep să preia giganții bancari și de asigurări, provocând chiar premisa pe care industria o desfășoară de zeci de ani, oferind servicii alternative , nu numai prin încălcarea dominației lor, ci prin forțarea unei evoluții în parteneriat cu aceștia. Digital Banking, platforme de investiții, Insuretech, împrumuturi peer-to-peer.
 8. Plăți și servicii de tranzacții - Siguranța de bază și sângele vieții financiare. Prezentarea generală a diferitelor sisteme de plăți și structura costurilor acestora. Actorii cheie și tehnologia existentă împotriva întreruperii noilor operatori.
 9. Piața valutară - FX este de departe cea mai mare piață financiară în volum și este dominată de bănci. Cum funcționează, cine sunt jucătorii-cheie și care începe să o perturbe.
 10. Algorrading - În cursul de tranzacționare algoritmică veți fi învățat să folosiți modele matematice avansate, modele și indicatori tehnici pentru a face tranzacții de mare viteză pe piețele financiare, cât de eficient folosiți capacități rapide de calcul și algoritmi AI complexi pentru a crea și stabili strategii de tranzacționare pentru optim se intoarce.
 11. Fintech 2.0: 15. Viitorul Finanțelor: este în mâinile tale! - A fi continuat ... de tine! Acest modul oferă studenților posibilitatea de a străluci prin aplicarea aptitudinilor și cunoștințelor lor de la curs pentru a lucra la ideile lor originale și pentru a le prezenta unui grup de experți din industrie și industrie.
 12. Blockchain și revoluția distribuită a cărții - Deși Bitcoin a făcut o mulțime de titluri de la apariția sa misterioasă pe scena financiară, procesul și conceptul din spatele acestuia au potențialul de a fi deosebit de transformați în industria financiară.
 13. Datele mari din domeniul finanțelor - Întrucât instituțiile financiare de ultimă generație sunt amenințate în majoritatea afacerilor lor principale, acestea încă beneficiază de avantajul semnificativ de a deține cheia pentru o masă critică a fluxurilor de tranzacții financiare. Deoarece conținutul și informațiile au devenit o resursă din ce în ce mai valoroasă, precum și viteza și acuratețea acesteia, Data Science începe să devină un diferențiator semnificativ.
 14. Siguranța cibernetică și stabilitatea piețelor - Întrucât piața financiară devine din ce în ce mai complexă și dematerializată, apar noi riscuri și amenințări la adresa integrității acesteia.
 15. Știrile financiare, informarea și cercetarea - Pe măsură ce piețele financiare au crescut, este nevoie și de informații fiabile și de cele mai recente știri care afectează piețele. O întreagă industrie sa dezvoltat în jurul acestor servicii cu companii cum ar fi Bloomberg sau Thomson Reuters care hrănesc întregul ecosistem financiar cu cele mai recente informații, precum și accesul la volume enorme de date, analize și cercetări vitale pentru industrie.
Ultima actualizare Aug 2019

Despre facultate

Harbour.Space is an innovative private university that combines technology and design, taught by industry leaders from around the world. The university is located in Barcelona, Spain.

Harbour.Space is an innovative private university that combines technology and design, taught by industry leaders from around the world. The university is located in Barcelona, Spain. Citește mai puţin