Master în proiectare de scenă

Generalități

Programul de descriere

Cu Master in Stage Design veți dobândi cunoștințele necesare pentru a face parte dintr-o echipă de scenă teatrală sau un departament artistic al unui proiect audiovizual (clipuri video, publicitate, film, ficțiune) și veți proiecta spații de scenă.

elisava_atri_2ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering","author_url":"","source":"©ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering"}" />

Datele de bază

 • Calificare: Master în Set Design, titlu propriu emis de Universitatea Pompeu Fabra (UPF).
 • Regia: Sebastià Brosa, Mireia Cusó
 • Credite ECTS: 60
 • Durata: octombrie 2020 - iulie 2021; Luni, miercuri și joi, 17: 00-21: 15.
 • Preț: octombrie 2020: 10.000 € (+ 450 € preînregistrare)
 • Limba: spaniolă
 • Cerințe de acces și admitere: Diplomă universitară oficială sau echivalent. Noțiuni de bază despre pachetul Adobe și scrisoarea cererii.

prezentare

Master in Set Design este un program axat pe dezvoltarea profesională care încearcă să cunoască și să știe să aplice cele mai bune soluții în fiecare caz prezentat din studiul și analiza cazurilor practice; Fie este o declarație pentru a rezolva un scenariu teatral sau scenariile unei serii fictive de pe orice platformă de streaming internațional.

Multe dintre inovațiile din etapa internațională din ultimii ani au apărut în urma dezvoltării scenografice. Contribuția proiectării este esențială și deschide un domeniu de explorare artistică și tehnică care vizează producția de spectacole de primă linie sau audiovizuale.

Obiectivul Master in Set Design este ca elevii să dobândească cunoștințele necesare pentru a face parte dintr-o echipă de scenografie teatrală sau pentru a deveni parte a departamentului artistic al unui proiect audiovizual (videoclipuri, publicitate, film, ficțiune) pregătindu-i să fie designeri de spatiu pentru scena .

Masteratul explorează scenografia dintr-o perspectivă artistică și conceptuală în paralel cu prezentarea și învățarea despre tehnicile și tehnologiile asociate creației scenografice . Acest aspect este un complement de valoare indispensabilă care permite o pregătire globală și fără precedent în domeniul peisajului.

Programul oferă acorduri de stagiu cu companii de nivel superior, designeri și producători studenților participanți care finalizează cu succes masterul.

Videoclipul sesiunii de informare

Cine ar trebui să participe

Programul de Master se adresează profesioniștilor din domeniul proiectării, artei, arhitecturii, artei dramatice, comunicării și, în general, tuturor celor interesați de capacitatea de evocare și comunicare a spațiului obiect.

obiective

 • Investigați și aprofundați în scenografie ca o specialitate de design legată de artele spectacolului și audiovizualului, abordând crearea de suporturi spațiale pentru teatru, evenimente mari sau televiziune și cinema, din perspectivă artistică și tehnică în același timp.
 • Cunoașterea principalelor arte vizuale scenografice care fac posibilă transferul scenariului în spațiu, de mână de profesioniști ai scenei contemporane și de a explora aplicarea acestor cunoștințe atât în domeniul scenariului pentru spectacole live, cât și în cel al producțiilor audiovizuale înregistrate .
 • Descoperiți funcționarea tehnică a diferitelor tipuri de spații scenice pentru a cunoaște caracteristicile și potențialele spațiilor în care sunt inserate seturile.
 • Aflați-vă în tehnici și tehnologii asociate cu scenografia, acordând o atenție deosebită diferențelor dintre formatele live și audiovizuale.
 • Cunoașteți parametrii construcției, asamblării și producției scenografice care influențează proiectarea unui set sau a unui set de filmare

competențe

 • Abilitatea de a aplica cunoștințele dobândite și rezolvarea problemelor în contexte multidisciplinare legate de arta performanței în direct și a proiectelor scenografice audiovizuale.
 • Achiziționarea și îmbunătățirea tehnicilor legate de diferite discipline atât pentru spectacole live cât și audiovizuale.
 • Stăpânirea etapelor de lucru și planificarea profesională a proiectelor de proiectare scenografică, atât directe cât și înregistrate.
 • Achiziționarea tehnicilor de reprezentare și punere în scenă.
 • Abordare la diferitele discipline implicate în punerea în scenă, adică peisaje, recuzite, costume, machiaj, tehnologie de iluminat, efecte speciale ...
 • Stăpânirea formalizării proiectelor anterioare necesare proiectării unei scene (directe și audiovizuale)
 • Abordarea la diferitele departamente care intervin în activitatea unei stagii și relația care se stabilește între ele.
 • Utilizarea resurselor și codurilor necesare pentru a comunica cu diverșii agenți implicați în procesul de proiectare și producție a etapelor (clienți și departamente conexe).
Ultima actualizare May 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architectu ... Citeste mai mult

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architecture in Europe according to the Domus magazine. Citește mai puţin