Master în neuropsihologie criminalistică

Generalități

Programul de descriere

Locuri: Valencia

Ore: Valencia V și S

Calificare: Master în Neuropsihologie criminalistică emis de ISEP

despre

Masteratul în neuropsihologie criminalistică aplică cunoștințe din domeniul neuropsihologiei în probleme legale, astfel încât neuropsihologii clinici își pot oferi mărturia în studiile persoanelor cu leziuni cerebrale dobândite, oferind date neurocognitive prin rapoarte de experti și inferențe. privind relațiile creier-comportament în cazuri care implică litigii civile.

Acest maestru oferă instrumentele teoretico-practice, astfel încât studentul să poată analiza și studia documentația cazurilor medico-legale, să pregătească raportul de expertiză pentru client și să ofere baza apărării sale în instanță prin simulări față în față cu alți experți și alți experți instrumente de joc și de studiu a unor abilități neuropsihologice reale.

Programul de master în neuropsihologie criminalistică

 • Modulul 1: Neuroanatomie, psihofarmacologie și tehnici de neuroimagistică.
 • Modulul 2: Etiologii principale care produc leziuni ale creierului.
 • Modulul 3: Sindroame principale în neuropsihologie.
 • Modulul 4: Neurocriminologie. Psihobiologie criminalistică.
 • Modulul 5: Medicină criminalistică și legală.
 • Modulul 6: Introducere în psihologia criminalistică și metodologia acesteia.
 • Modulul 7: Organizarea Administrației Justiției. Procesul judiciar.
 • Modulul 8: Raportul criminalistic în procesele legate de imputabilitatea infracțională.
 • Modulul 9: Dependența de droguri și relația sa cu procesele neuropsihiatrice: implicații medico-legale.
 • Modulul 10: Neuropsihologie criminalistică la locul de muncă.
 • Modulul 11: Clasificarea handicapului.
 • Modulul 12: Evaluarea simulării.
 • Modulul 13: Pregătirea raportului de expertiză neuropsihologic. Analiza cazurilor criminalistice I.
 • Modulul 14: Analiza cazurilor în neuropsihologie criminalistică II.
 • Modulul 15: Conducere ISEP. Dezvoltați-vă proiectul profesional și marca personală.
 • Modulul 16: Practici.
 • Modulul 17: Proiect final de master.

Competențele masterului în neuropsihologie criminalistică

 • Învață să efectuezi expertize medico-legale după un studiu detaliat al documentației cazurilor clinice cu leziuni cerebrale.
 • Învață să apere concluziile expertizei tale neuropsihologice.
 • Fiind capabil să-l ajute pe judecător să clarifice adevărul într-un caz medico-legal care s-a încadrat în domeniul neuropsihologiei.

Destinatari ai masterului în neuropsihologie criminalistică

Masteratul în neuropsihologie criminalistică se adresează psihologilor (absolvenților sau absolvenților) care dețin masterul în neuropsihologie clinică (60/90 ECTS), cu un master în psihologie criminalistică (60 ECTS) sau sub supravegherea Direcției Master și a secretarului academic .

Director al masterului în neuropsihologie criminalistică

Raúl Espert Tortajada. Doctor în psihologie, premiu 2009 pentru excelență în predarea UV, premiul CNC 2016 (Consorțiul de neuropsihologie clinică) și expert în neuropsihologie de către Consiliul General al Psihologiei (COP). Șef al unității de neuropsihologie a Spitalului Clinic Universitario de Valencia. Neuropsiholog la Spitalul Universitar Dr. Peset (1993-1999), la Spitalul Arnau din Vilanova (1999-2006) și colaborează în prezent cu Serviciul de Neurochirurgie al Universității La Fe și al Spitalului Politehnic din Valencia și la Unitatea de Neuropsihologie a Spitalului Clinica universitară din Valencia. A participat ca profesor la 42 de masteruri diferite și a fost cercetător sau PI în 14 proiecte naționale finanțate. Autorul a 72 de publicații de articole științifice JCR, cărți, capitole de carte sau traduceri. A participat ca neuropsiholog criminalist la mai multe studii. A prezentat 136 de lucrări la conferințe naționale sau internaționale și a susținut 78 de conferințe, cursuri sau ateliere legate de neuropsihologie. Diseminator științific în 80 de ocazii în presă, radio, TV și internet. Responsabil pentru site-ul de informare neuroștiință www.dailymotion.com/raulespert. Membru al Comisiei Valenciene pentru Acreditare Profesională (CNAP-COP-CV) pentru acreditarea Expertului Național în Neuropsihologie Clinică.

ISEP conduce

ISEP oferă studenților programul ISEP Lidera pentru dezvoltarea personală și profesională. Este o pregătire suplimentară, gratuită și complet opțională, care permite dezvoltarea abilităților pentru a obține succes.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

El Instituto Superior de Estudios Psicológicos, ISEP, es una institución privada europea de formación superior e intervención clínica en las áreas de psicología clínica, neurociencias, psicopedagogía ... Citeste mai mult

El Instituto Superior de Estudios Psicológicos, ISEP, es una institución privada europea de formación superior e intervención clínica en las áreas de psicología clínica, neurociencias, psicopedagogía y logopedia fundada en 1984 que ha formado a más de 25.000 profesionales y tratado a más de 20.000 pacientes en sus clínicas. Citește mai puţin
Barcelona , Madrid , Valencia , Culiacán + 3 Mai mult Mai Puțin