Masteratul nostru în neuroștiință computațională și robotică cognitivă oferă cercetare interdisciplinară flexibilă și acces la echipamente de ultimă generație pentru imagistica cerebrală, înregistrare electrofiziologică, psihofizică, analiză avansată a datelor, modelare computațională și sisteme robotice.
Acest curs de master își propune să integreze două domenii active și în dezvoltare rapidă, neuroștiința computațională și robotica cognitivă, pentru a genera strategii și soluții inovatoare pentru probleme științifice și limitări tehnologice.
De la modelarea cogniției umane până la programarea roboților pentru a acționa în mediul lor, acest curs depășește granița dintre mai multe discipline, inclusiv biologia, neuroștiința, psihologia și informatica.
Cursul CNCR MSc este foarte interdisciplinar, cuprinzând psihologia, știința cognitivă, neuroștiința, modelarea computațională, neuroimaginile, robotica și reabilitarea pacientului. Cursul este conceput pentru cei care sunt interesați să aplice cunoștințele despre sistemele neuronale, funcția creierului și modelarea pentru cercetarea în cunoașterea umană, percepția, sistemele senzoriale și motorii, precum și proiectarea sistemelor robotice bio-inspirate și plauzibile din punct de vedere biologic. Are un puternic accent pe cercetare, cu module practice și aplicații practice. Cursul se adresează atât studenților de la psihologie/neuroștiințe cu un fundal cantitativ puternic, cât și studenților de la informatică și fizică care doresc să-și aplice cunoștințele în neuroștiință.
Organizarea programului
O parte semnificativă a cursului de master CNCR implică a face parte dintr-un grup de cercetare și derularea unui proiect de cercetare independent. Pentru aceasta, veți fi repartizat unui supervizor și veți supraveghea proiectul de cercetare. Proiectul dvs. de cercetare este scris ca disertație de master și contează pentru o treime din gradul dvs. Expunerea la un grup de cercetare diferit are scopul de a extinde experiența de cercetare și de a lărgi repertoriul abilităților de cercetare.
Cursul este organizat în comun prin Școlile de Psihologie, Informatică, Sport, Științe ale Exercițiului și Reabilitare și Inginerie Electronică, Electrică și Sisteme.
Alegerea dvs. de module de curs va fi individualizată și convenită între dvs. și supervizorul dumneavoastră. Scopul este să vă dezvoltați cunoștințele și abilitățile pentru a vă permite să vă desfășurați proiectul de cercetare în semestrul 3, în timp ce învățați o gamă largă de subiecte de neuroștiință, calcul și metode experimentale. Mai multe module se bazează pe abilitățile de programare Matlab pentru exercițiile lor practice, care ar putea fi folosite și în plasament și proiect. Studenții care nu au suficiente cunoștințe de programare vor fi obligați să participe la un curs de programare în semestrul 1.
Veți fi învățat să concepeți un plan de cercetare și veți citi și comenta articole științifice. Veți alege tema pentru proiectul dvs. de cercetare cu ajutorul unui modul de propunere de cercetare. Modulul vă permite să participați la seminarii CNCR, cluburi de jurnal și activități de laborator pentru a avea cunoștințe suficiente pentru a realiza proiectul de cercetare. Acest lucru vă va expune cercetărilor și laboratoarelor de ultimă oră.
Proiecte
Puteți selecta dintr-o serie de subiecte de cercetare în funcție de domeniile dvs. de interes și există o serie de supraveghetori care vă pot oferi sprijin. Vedeți câteva dintre proiectele și plasamentele recente întreprinse de studenți în cadrul programului.
De ce să studiezi acest curs?
Acest curs oferă o ucenicie de cercetare interdisciplinară flexibilă, potrivită pentru cei care doresc să înceapă cercetări comerciale sau postuniversitare.
Veți avea acces la echipamente de ultimă generație pentru imagistica cerebrală, înregistrare electrofiziologică, psihofizică, analiză avansată a datelor, modelare computațională și sisteme robotizate, supravegheate de cercetători de top la nivel internațional.