Master în materiale avansate: reciclare inovatoare

Generalități

6 locații disponibile

Programul de descriere

Despre AMIR

Programul AMIR Master în Materiale Avansate: Reciclarea inovatoare se concentrează asupra lanțului valoric al materiilor prime, cu accent deosebit pe reciclare. Programul integrează cunoștințe tehnice profunde privind reciclarea materialelor cu instruire la nivel înalt privind antreprenoriatul și inovația, oferind elevilor abilitățile necesare pentru a deveni schimbători de jocuri în sectorul de reciclare. Ca program de masterat marcat de EIT, AMIR este proiectat și distribuit de un consorțiu de universități de top din UE în domeniul materiilor prime. Studenții AMIR studiază în două țări europene diferite ca parte a formării și beneficiază de o serie de beneficii, inclusiv școli de vară, evenimente în rețea și sprijin financiar din partea EIT RawMaterials. Toate predarea și evaluarea sunt efectuate în limba engleză.

Studenții AMIR beneficiază de un mediu de învățământ și de cercetare la nivel înalt, inclusiv acces la laboratoare avansate de cercetare. Stagiile de înaltă calitate, împreună cu mobilitatea obligatorie internațională și intersectorială, asigură că studenții dobândesc experiența practică și abilitățile necesare pentru a face diferența ca profesioniști în domeniul reciclării.

Structura programului

Primul an al programului de masterat are loc la Universitatea din Bordeaux din Franța sau la Universitatea NOVA din Lisabona, Portugalia. Elevii învață despre aspectele generale și tehnice ale lanțului valoric al materiilor prime (chimia generală, știința materialelor, ciclul de viață al materialelor), precum și despre principalele rezultate de învățare așteptate de la un program etichetat de EIT: durabilitate, transformare intelectuală, etice, științifice și probleme de sustenabilitate), creativitate, inovare, leadership și antreprenoriat.

Al doilea an are loc la una dintre celelalte universități partenere, permițând studenților să obțină cunoștințe de specialitate în domeniul lor de interes. Acesta este urmat de un stagiu industrial și finalizarea tezei de masterat.

Universități participante

 • Universitatea din Bordeaux (Franța)
 • Universitatea NOVA Lisabona (Portugalia)
 • TU Darmstadt (Germania)
 • Universitatea din Liège (Belgia)
 • Universitatea Politehnica din Madrid (Spania)
 • Universitatea din Miskolc (Ungaria)
110552_ScreenShot2019-02-17at8.25.03AM.png

Inovație și Antreprenoriat

Ca program EIT-Label, AMIR Master integrează formarea la nivel înalt privind antreprenoriatul și inovația în curriculum-ul său, oferindu-le elevilor abilitățile de care au nevoie pentru a deveni schimbători de jocuri în sectorul de reciclare.

 • În cursul anului 1, modulul principal de inovație și spirit antreprenorial se axează pe orientarea pe piață / clienți și pe cooperarea cu părțile interesate. Veți învăța să dezvoltați și să aplicați gândirea orientată către client / utilizator, precum și cum să identificați și să coopereze cu părțile interesate. Obiectivul este de a instrui antreprenorii de mâine, capabili să creeze proiecte inovatoare, să înțeleagă problemele, să identifice nevoile și să elaboreze soluții.
 • Universitatea din Bordeaux colaborează îndeaproape cu incubatorul "IRA" și cu organizația de transfer tehnologic "AST". Acestea sunt deschise studenților AMIR și interacționează strâns cu laboratoarele universității, în care toți studenții AMIR petrec 8 săptămâni în timpul stagiilor.
 • Seminarii industriale permit studenților AMIR să învețe direct din unele dintre cele mai importante industrii din sector. De exemplu, Comisia Franceză pentru Energie Alternativă și Energie Atomică; ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțel din lume și unul dintre principalii actori de reciclare a metalelor; și Veolia, lider mondial în gestionarea apei, a deșeurilor și a energiei.
 • Stagiile din industrie oferă studenților AMIR până la șase luni de experiență cu un partener industrial sau de cercetare, câștigând o vastă experiență în domeniul cercetării sau al industriei. Partenerii includ Arkema, ArcelorMittal, Veolia și Fraunhofer, asigurând că studenții dobândesc experiența de nivel înalt necesar pentru succesul în găsirea unui loc de muncă sau de a deveni antreprenor la terminarea studiilor.

Profile profesionale după absolvire

"Am ales studiul maestrului AMIR pentru a-mi lărgi sfera de studiu în chimie, care îmi permite să înțeleg cum pot fi manipulate materialele în beneficiul societății. După absolvire am să-mi folosesc cunoștințele chimice și fizice pentru a începe o carieră în domeniul durabilității R

Esti student care este:

 • Interesat de întregul lanț valoric de materii prime?
 • Obiectivul de a face diferența în ceea ce privește confruntarea cu provocările legate de deșeuri și de a contribui la dezvoltarea de soluții durabile la aceste provocări?
 • Motivat să-și petreacă timpul lucrând cu companii de top și organizații de cercetare în sectorul de reciclare?
 • Conduita pentru a deveni un întreprinzător sau un întreprinzător care face inovația să se întâmple?

Apoi, programul AMIR ar putea fi pentru tine!

Absolvenții programului AMIR vor fi complet echipați pentru a-și asuma rolurile profesionale în sectorul de reciclare:

 • Optimizarea proceselor
 • Design materiale
 • Administrarea plantelor
 • Administrarea proiectului

În plus, competențele dobândite sunt solicitate pe scară largă în sectoare, inclusiv tehnologiile informației și comunicațiilor, construcția de clădiri, energia, uneltele de mașini și mobilitatea. Absolvenții obțin, de asemenea, abilitățile și cunoștințele necesare pentru a-și înființa propria companie sau pentru a lucra în vânzări și marketing.

În cele din urmă, studii de doctorat sunt o altă posibilitate, iar absolvenții programului AMIR vor fi complet echipați pentru a intra în doctorat. programele din sectorul de reciclare să urmeze carierele de inginerie sau cercetarea academică.

Taxe

Cheltuielile anuale de program pentru ediția 2019-2021 sunt de 2 000 EUR / an pentru studenții din UE și 4 000 EUR / an pentru studenții străini din afara UE

burse de studiu

Pentru studenții care încep din septembrie 2020, sunt disponibile burse EIT-Label de la EIT RawMaterials de 13.500 EUR per student eligibil. Pentru informații despre cum se vor acorda burse EIT-Label și cine este eligibil, vă rugăm să contactați direct universitatea coordonatoare: amir-master@eitrawmaterials.eu.

cerere

Aplicațiile pentru ediția 2020 a programului AMIR vor fi deschise începând cu începutul anului 2020. Pentru mai multe detalii, consultați www.amir-master.com.

Cine poate aplica?

Programul va oferi o diplomă de masterat (120 ECTS) și este destinat candidaților care au o diplomă de licență în inginerie și științe de mediu cu cunoștințe avansate în chimie (minimum 3 ani de studiu sau 180 de credite ECTS), sau o diplomă de licență în chimie, Fizică-chimie, materiale (sau materiale) științe.

criterii de selecție

Selectarea candidaților va fi un proces de cooperare între instituțiile partenere și se va baza pe un consens. Procedura de selecție se bazează pe calificările academice, calitatea și cantitatea:

 • Pregătire academică
 • Scrisoare de motivație
 • Aptitudini lingvistice
 • Experiență de muncă
 • Potențialul antreprenorial

Procesul de înscriere pentru selectarea studenților

Primul pas: Toate cererile trebuie trimise prin sistemul nostru online și până la termenul limită menționat mai sus. Dacă lipsește un document obligatoriu, puteți să încărcați în schimb o scrisoare explicativă sau să trimiteți un e-mail la amir-master@eitrawmaterials.eu.

Pasul 2: Studenții a căror aplicație trece cu succes primul pas bazat pe motivația lor și competența engleză vor fi apoi contactați la sfârșitul lunii martie și invitați să participe la un interviu Skype la începutul lunii aprilie. Candidații care au reușit în această etapă și cei selectați pentru lista de rezervă vor fi informați printr-un e-mail în termen de o săptămână de la interviu.

Ultima actualizare Noiembrie 2019

Despre facultate

The AMIR Master program focuses on the raw material value chain, with particular emphasis on recycling.

The AMIR Master program focuses on the raw material value chain, with particular emphasis on recycling. Citește mai puţin
Bordeaux , Lisabona , Darmstadt , Liège , Madrid , Miskolc + 5 Mai mult Mai Puțin