Provocarea

Materialele reprezintă componentele economiei globale moderne și contribuie la tranziția spre o economie verde, circulară, care emite mai puțin CO2. Douăzeci și șapte dintre aceste materiale din aceste materiale au fost definite de UE ca fiind critice, ceea ce înseamnă că acestea combină o mare importanță cu economia UE, cu un risc ridicat asociat cu aprovizionarea acestora. Accesul la sursele primare cunoscute de materii prime a devenit mai dificilă, în timp ce cantitățile de deșeuri industriale și produsele la sfârșitul vieții cresc rapid. Aceste fluxuri de deșeuri conțin materii prime secundare, dintre care multe sunt critice și pot fi recuperate, diversificând oferta și contribuind la satisfacerea cererilor de materiale în creștere.

Pentru a consolida aprovizionarea cu materii prime pentru o populație globală aflată în creștere, cu creșterea bunăstării, pot contribui la creșterea ratelor de reciclare. Pentru ca acest lucru să se întâmple, sunt în căutare de profesioniști calificați cu cunoștințe tehnice avansate de reciclare, o înțelegere a întregului lanț valoric al materiilor prime și competențele necesare pentru a transforma cunoașterea în soluții și în afaceri. Programul AMIR Master a fost creat pentru a răspunde acestei nevoi prin educarea viitorilor profesioniști internaționali care vor dezvolta noi căi de reciclare a materialelor.

AMIR: Maestru în materiale avansate: Reciclare inovatoare

Programul AMIR Master se concentrează asupra lanțului valoric al materiilor prime, cu un accent deosebit pe reciclare. Cele două obiective principale ale programului sunt:

 • Pentru a educa studenții pentru a deveni profesioniști europeni cu înaltă calificare, cu experiență în diferite tipuri de materiale. Această expertiză le va permite să dezvolte, la scară largă și ambițioasă, noi metode de reciclare a materialelor. În plus, programul AMIR include clase privind abilitățile transversale, cum ar fi inovarea, etica, proprietatea intelectuală, evaluarea ciclului de viață, durabilitatea și strategiile avansate de cercetare.
 • Dezvoltarea unui spirit antreprenorial profund în rândul studenților cu ajutorul și expertiza afacerilor asociate, a incubatoarelor și a serviciilor de inovare, precum și a unui vast grup de industrii.

Studenții AMIR beneficiază de un mediu de învățământ și de cercetare la nivel înalt, inclusiv acces la laboratoare avansate de cercetare. Stagiile de înaltă calitate, împreună cu mobilitatea obligatorie internațională și intersectorială, asigură că studenții dobândesc experiența practică și abilitățile necesare pentru a face diferența ca profesioniști în domeniul reciclării.

Curriculumul AMIR a fost conceput cu scopul strategic de a produce profesioniști și antreprenori în formă de T pentru sectorul materiilor prime cu:

 • cunoașterea solidă a proprietăților și prelucrarea diferitelor tipuri de materiale (metale, ceramică minerală, polimeri), bazată pe instruirea multidisciplinară a fizicienilor, chimistilor, inginerilor de proces și altele.
 • cunoașterea în profunzime a reciclării, optimizarea lantului material pentru produsele de la sfârșitul duratei de viață și proiectarea produselor și serviciilor pentru economia circulară.
 • o mentalitate antreprenorială, formată din ajutorul și expertiza partenerilor din industrie și din organizațiile de cercetare și tehnologie (RTOs), precum și de întreprinderile și incubatoarele asociate.
 • competențe transferabile esențiale pentru cercetători, cum ar fi proprietatea intelectuală, etica cercetării și comunicarea științifică.

Structura programului

Primul an al programului de masterat are loc la Universitatea din Bordeaux sau la Universitatea NOVA din Lisabona. Elevii învață despre aspectele generale și tehnice ale lanțului valoric al materiilor prime (chimia generală, știința materialelor, ciclul de viață al materialelor), precum și despre principalele rezultate de învățare așteptate de la un program etichetat de EIT: durabilitate, transformare intelectuală, etice, științifice și probleme de sustenabilitate), creativitate, inovare, leadership și antreprenoriat.

Al doilea an are loc la una dintre universitățile partenere, permițând studenților să obțină cunoștințe de specialitate în domeniul lor de interes. Acesta este urmat de un stagiu industrial și finalizarea tezei de masterat.

Universități participante

 • Universitatea din Bordeaux (Franța)
 • Universitatea NOVA Lisabona (Portugalia)
 • TU Darmstadt (Germania)
 • Universitatea din Liège (Belgia)
 • Universitatea Politehnica din Madrid (Spania)
 • Universitatea din Miskolc (Ungaria)
110552_ScreenShot2019-02-17at8.25.03AM.png

Inovație și Antreprenoriat

Ca program EIT-Label, AMIR Master integrează formarea la nivel înalt privind antreprenoriatul și inovația în curriculum-ul său, oferindu-le elevilor abilitățile de care au nevoie pentru a deveni schimbători de jocuri în sectorul de reciclare.

 • În cursul anului 1, modulul principal de inovație și spirit antreprenorial se axează pe orientarea pe piață / clienți și pe cooperarea cu părțile interesate. Veți învăța să dezvoltați și să aplicați gândirea orientată către client / utilizator, precum și cum să identificați și să coopereze cu părțile interesate. Obiectivul este de a instrui antreprenorii de mâine, capabili să creeze proiecte inovatoare, să înțeleagă problemele, să identifice nevoile și să elaboreze soluții.
 • Universitatea din Bordeaux colaborează îndeaproape cu incubatorul "IRA" și cu organizația de transfer tehnologic "AST". Acestea sunt deschise studenților AMIR și interacționează strâns cu laboratoarele universității, în care toți studenții AMIR petrec 8 săptămâni în timpul stagiilor.
 • Seminarii industriale permit studenților AMIR să învețe direct din unele dintre cele mai importante industrii din sector. De exemplu, Comisia Franceză pentru Energie Alternativă și Energie Atomică; ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțel din lume și unul dintre principalii actori de reciclare a metalelor; și Veolia, lider mondial în gestionarea apei, a deșeurilor și a energiei.
 • Stagiile din industrie oferă studenților AMIR până la șase luni de experiență cu un partener industrial sau de cercetare, câștigând o vastă experiență în domeniul cercetării sau al industriei. Partenerii includ Arkema, ArcelorMittal, Veolia și Fraunhofer, asigurând că studenții dobândesc experiența de nivel înalt necesar pentru succesul în găsirea unui loc de muncă sau de a deveni antreprenor la terminarea studiilor.

Profile profesionale după absolvire

Esti student care este:

 • Interesat de întregul lanț valoric de materii prime?
 • Obiectivul de a face diferența în ceea ce privește confruntarea cu provocările legate de deșeuri și de a contribui la dezvoltarea de soluții durabile la aceste provocări?
 • Motivat să-și petreacă timpul lucrând cu companii de top și organizații de cercetare în sectorul de reciclare?
 • Conduita pentru a deveni un întreprinzător sau un întreprinzător care face inovația să se întâmple?

Absolvenții programului AMIR vor fi complet echipați pentru a-și asuma rolurile profesionale în sectorul de reciclare:

 • Optimizarea proceselor
 • Design materiale
 • Administrarea plantelor
 • Administrarea proiectului

În plus, competențele dobândite sunt solicitate pe scară largă în sectoare, inclusiv tehnologiile informației și comunicațiilor, construcția de clădiri, energia, uneltele de mașini și mobilitatea. Absolvenții obțin, de asemenea, abilitățile și cunoștințele necesare pentru a-și înființa propria companie sau pentru a lucra în vânzări și marketing.

În cele din urmă, studii de doctorat sunt o altă posibilitate, iar absolvenții programului AMIR vor fi complet echipați pentru a intra în programele de doctorat în sectorul de reciclare pentru a-și urma cariera de inginerie sau cercetare academică.

Taxe

Taxele anuale de program pentru ediția 2019-2021 sunt 2000 € / an pentru studenții din UE și 4000 € / an pentru studenții străini din afara UE

burse de studiu

Pentru studenții începând din septembrie 2019, bursele EIT-Label de la EIT RawMaterials de până la 9000 EUR pe elev eligibil sunt disponibile cu sprijin financiar suplimentar pentru implicarea elevilor în conferințe, școli de vară și alte evenimente. Pentru informații despre modul în care vor fi acordate bursele EIT-Label și cine este eligibil, vă rugăm să contactați direct universitatea coordonatoare: amir-master@eitrawmaterials.eu.

cerere

Aplicațiile pentru ediția 2019-2021 a programului AMIR sunt acceptate acum (Termenul limită 15 martie 2019, ora 23:59 CET)

Cine poate aplica?

Programul va oferi o diplomă de masterat (120 ECTS) și este destinat candidaților care au o diplomă de licență în inginerie și științe de mediu cu cunoștințe avansate în chimie (minimum 3 ani de studiu sau 180 de credite ECTS), sau o diplomă de licență în chimie, Fizică-chimie, materiale (sau materiale) științe.

criterii de selecție

Selectarea candidaților va fi un proces de cooperare între instituțiile partenere și se va baza pe un consens. Procedura de selecție se bazează pe calificările academice, calitatea și cantitatea:

 • Pregătire academică
 • Scrisoare de motivație
 • Aptitudini lingvistice
 • Experiență de muncă
 • Potențialul antreprenorial

Procesul de înscriere pentru selectarea studenților

Primul pas: Toate cererile trebuie trimise prin sistemul nostru online și până la termenul limită menționat mai sus. Dacă lipsește un document obligatoriu, puteți să încărcați în schimb o scrisoare explicativă sau să trimiteți un e-mail la amir-master@eitrawmaterials.eu.

Pasul 2: Studenții a căror aplicație trece cu succes primul pas bazat pe motivația lor și competența engleză vor fi apoi contactați la sfârșitul lunii martie și invitați să participe la un interviu Skype la începutul lunii aprilie. Candidații care au reușit în această etapă și cei selectați pentru lista de rezervă vor fi informați prin e-mail în termen de o săptămână de la interviu.

Program predat în:
Engleză
Ultima actualizare February 17, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Duration
24 luni
La zi
Price
2,000 EUR
pe an pentru studenții din UE și cu 4000 EUR pe an pentru studenții străini din afara UE
După locații
După dată
Termen limită de aplicare
Start Date
Sept 2019
End Date
Sept 1, 2021
Termen limită de aplicare
Termen limită de aplicare
Start Date
Sept 2019
End Date
Sept 1, 2021
Termen limită de aplicare
Termen limită de aplicare
Termen limită de aplicare
Location
Termen limită de aplicare
End Date
Location
Termen limită de aplicare
End Date
Location
Termen limită de aplicare
End Date
Location
Termen limită de aplicare
End Date

Sept 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date
Sept 1, 2021
Location
Termen limită de aplicare
End Date
Sept 1, 2021