Master în managementul transportului maritim și aerian

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Doriți să urmați o carieră în cercetarea sau managementul transporturilor? Atunci acest program este o mare valoare. Oferă abilități teoretice și practice pentru a vă pregăti pentru succes în lumea în continuă schimbare a transportului și logisticii. Acest program, o colaborare cu C-MAT , este conceput special cu un public internațional în minte și se adresează absolvenților recenți cu experiență în economie sau management concentrându-se pe chestiuni legate de transport.

De ce

Anversul fiind un oraș portuar mare este locul perfect pentru a afla despre gestionarea transportului maritim și aerian. Acest program este o experiență internațională cu excursii și vizite de companie pentru a vă pregăti pentru provocările cu care se confruntă astăzi sectorul transporturilor.

Acest program este o colaborare între Antwerp Management School (AMS) și Centrul de Transport Maritim și Aerian (C-MAT) al Facultății de Afaceri și Economie a Universității din Anvers.

Industria transporturilor și logisticii se află sub presiune din ce în ce mai mare pentru a oferi soluții durabile la provocările globale, cum ar fi schimbările climatice. Pentru a satisface această cerere, industria se poate baza acum pe Centrul comun de excelență al AMS și pe Facultatea de Afaceri și Economie a Universității din Anvers. Mai mult ca oricând, Anversul va deveni astfel centrul cercetării academice de vârf și al programelor de master pentru viitor în lanțul de aprovizionare, transport și logistică.

AMS și C-MAT se completează perfect, în ceea ce privește subiectele, abordarea și rețeaua.

Obiective de invatare

După participarea la acest program:

 • Aveți atât o cunoaștere vastă și aprofundată, cât și o perspectivă asupra problemelor contemporane și a interdependențelor afacerilor legate de transport, pe baza rezultatelor cercetării și a experienței internaționale extrase din industria transporturilor.
 • Aveți cunoștințe specializate și informații despre complexitatea lanțurilor de transport, diferitele sale moduri de transport, interfețe și actori și interacțiunea lor respectivă cu managementul logistic.
 • Aveți cunoștințe specializate și informații despre complexitatea managementului logistic, în special în ceea ce privește gestionarea importului-export, depozitarea și distribuția mărfurilor, precum și legislația și reglementările aferente.
 • Veți putea formula o întrebare de cercetare, puteți stabili un plan de cercetare și puteți evalua în mod critic rezultatele cercetării în domeniul gestionării transporturilor.
 • Veți putea aplica cunoștințele științifice și abilitățile dobândite pentru a dezvolta soluții eficiente pentru probleme de afaceri din viața reală.
 • Veți putea aplica cunoștințele și abilitățile științifice dobândite pentru a pregăti deciziile de politici legate de economia afacerilor în domeniul transporturilor, pentru a le pune în aplicare și pentru a le urmări în lanțul de transport.
 • Veți putea reflecta critic asupra evoluțiilor sociale, cum ar fi durabilitatea, și impactul acestora asupra industriei transporturilor dintr-o perspectivă (inter) națională.
 • Veți putea analiza și sintetiza în mod critic propriile sale cercetări și / sau soluții pentru studii de caz complexe prin intermediul metodologiilor științifice și le veți putea prezenta într-un mod clar și concis.

Cine căutăm?

 • Sunteți interesat să aflați toate funcțiile sectorului transporturilor, inclusiv transportul maritim, noile inovații și economia industrială avansată etc.
 • Ești deschis și dornic să fii într-un cadru cu adevărat internațional și multicultural.
 • Aveți o diplomă de master sau cinci ani de licență într-o disciplină relevantă, cu rezultate bune de studiu sau o diplomă de licență de patru ani de studiu, în cazul unei echivalențe demonstrabile cu o diplomă de master (de exemplu, pe baza curriculum-ului programului, participarea cu succes la cursuri / pregătiri academice suplimentare relevante și / sau experiență profesională relevantă).

grad

După finalizarea cu succes a acestui master, veți primi următoarea diplomă: „Master of Science in Maritime and Air Transport Management”.

Curriculum

În primul semestru, veți participa la cursurile obligatorii (9 credite ECTS) și alegeți între opțiunile Fundamentale de gestionare și Fundamente de cercetare (33 credite ECTS).

Fundamentele managementului

Opțiunea Fundamentale de gestionare este concepută pentru studenții care doresc să își actualizeze cunoștințele și abilitățile în domeniul transporturilor și economiei. Vă pregătește în principal pentru o carieră în management în sectorul transportului maritim sau aerian.

Cursuri de bază:

 • Politica și economia afacerilor
 • Tehnologie și inovație
 • Abilități de conducere globală
 • Economie managerială avansată
 • Mediu de afaceri
 • Bugetarea și finanțarea capitalului
 • Metodologia proiectului
 • Disertație de Master în Managementul Transporturilor

Fundamentele cercetării

Opțiunea Fundamentele cercetării vă oferă o formare mai metodologică și cantitativă. Veți primi o pregătire excelentă pentru o carieră în, de exemplu, consultanță, politici sau cercetare în sectorul transportului maritim sau aerian. Mai mult, această opțiune poate pune bazele pentru alte activități academice, cum ar fi un doctorat.

Cursuri de bază:

 • Politica și economia afacerilor
 • Abilități de conducere globală
 • Metodologia de cercetare
 • Economie industrială avansată
 • Economia bunăstării
 • Modelarea transportului
 • Disertație de Master în Cercetarea Transporturilor

În al doilea semestru, veți face o alegere între o specializare în transportul aerian sau transportul maritim. În acest fel, puteți, chiar mai mult, să vă adaptați programul la interesele și mediul dvs. specific. Aruncați o privire la opțiunile elective pentru a vedea ce cursuri fac parte din fiecare specialitate.

Transport maritim major Transport aerian major
 • Economie și afaceri portuare
 • Economie și afaceri maritime
 • Lanțuri de aprovizionare maritime
 • Economie și afaceri ale transportului aerian
 • Managementul aeroporturilor
 • Strategii de prețuri pentru transportul aerian

Abilități de conducere globală

La AMS te angajezi într-o călătorie de dezvoltare personală prin care vei crește ca persoană și viitor lider. Cu piesa Global Leadership Skills, vă provocăm și vă antrenăm pentru a deveni mai conștienți de cine sunteți, modul în care colaborați cu ceilalți și ce fel de carieră doriți să urmați.

De-a lungul acestei călătorii, ne vom concentra pe aceste trei niveluri de învățare, lucrând cu un amestec de exerciții, instrumente de autoanaliză, momente de reflecție, urmărire individuală, sesiuni colective și coaching de la egal la egal. Vă vom oferi cadre relevante care vă vor ajuta să înțelegeți cine sunteți și cum vă raportați la ceilalți. Vă vom sprijini în a vă înțelege punctele forte și nevoile și a vă defini zonele de creștere. Vă vom provoca să dezvoltați o revendicare personală de conducere care implică o perspectivă globală și durabilă.

Dezvoltarea Global Leadership Skills este mai mult decât o „plăcere de a avea”, este o condiție prealabilă de bază pentru succesul în carieră și recrutorii vor evalua acest lucru atunci când aplicați pentru un loc de muncă. Angajatorii de astăzi caută un set impresionant de abilități ușoare atunci când selectează tineri absolvenți. Acestea includ conștientizarea de sine, capacitatea de a lucra în colaborare cu ceilalți, abilități de conducere, capacitatea de a se adapta la situații noi și de a dezvolta noi abilități, deschiderea și respectul pentru diferite perspective, conștientizarea multiculturală și gândirea pe termen lung și a sistemului, numiți doar câteva. Acest curs își propune să vă susțină în dezvoltarea acestor abilități și în găsirea unei potriviri între cine sunteți și ceea ce are nevoie lumea ocupării forței de muncă; între ambițiile de carieră și ceea ce caută angajatorii.

AMS bootcamp

Odată ce v-ați înregistrat pentru acest program, vă puteți înregistra la bootcamp-ul nostru AMS, care va fi organizat cu o săptămână înainte de începerea programului. Vă puteți aștepta la cursuri de scriere academică, engleză profesională, metode de cercetare în afaceri și management financiar. Această școală de vară nu este obligatorie, dar este foarte recomandată. Nu numai că vă oferim cursuri de rigoare academică, dar vă oferim și o călătorie într-unul dintre cele mai vechi orașe din Belgia, Bruges și, desigur, este o oportunitate ideală pentru a vă cunoaște colegii.

Admitere

Pregătire academică

Acest program este organizat în colaborare cu C-MAT. Puteți aplica prin C-MAT.

Cerințele de bază pentru intrare în program sunt o diplomă universitară (care cuprinde un program minim de 4 ani cu normă întreagă) într-un subiect relevant și o cunoaștere aprofundată a limbii engleze.

Admiterea va fi acordată de către comisia de admitere luând în considerare dosarul de candidatură al studentului, experiența academică, motivația, competențele lingvistice și, dacă este cazul, experiența profesională. Una dintre cerințele de bază pentru intrarea în program este o diplomă universitară:

 • Solicitanții trebuie să dețină o diplomă de master sau cinci ani de licență într-un subiect relevant, cu rezultate bune ale studiului.
 • Solicitanții cu o diplomă de licență de patru ani de studiu pot fi admiși în cazul unei echivalențe demonstrabile cu o diplomă de master (de exemplu, pe baza curriculum-ului programului, participarea cu succes la cursuri / formări academice suplimentare relevante și / sau experiență profesională relevantă).
 • Solicitanții care au doar o diplomă de licență de trei ani de studiu nu vor fi admiși la programele de masterat avansat. Diplomele multiple de licență de trei ani nu sunt echivalente cu o diplomă de master.
 • Solicitanții care și-au obținut diploma universitară în cadrul sistemului european Bologna (a se vedea http://www.ehea.info/members.aspx) trebuie să dețină o diplomă comparabilă cu nivelul 7 din cadrul european al calificărilor.
 • Experiența de lucru relevantă (de preferință minim 2 ani) poate fi un avantaj suplimentar de selecție.
Competență engleză

Deoarece programul este predat în limba engleză, toți solicitanții trebuie să fie capabili să citească, să urmeze prelegeri și să își exprime gândurile în limba engleză scrisă și vorbită fluent. Pentru studenții a căror limbă maternă nu este engleza, sunt necesare următoarele calificări:

 • Un TOEFL (Test de engleză ca limbă străină). Este necesar un scor minim de 550 pentru testul pe hârtie (PBT) sau 213 pentru testul pe computer (CBT) sau 80 pentru scorul TOEFL pe internet (iBT);
 • British Council IELTS (Serviciul internațional de testare a limbii engleze cu un scor minim de 6,5);
 • Standard satisfăcător în secțiunea verbală a testului Princeton ( GMAT , Graduate Management Admission Test).
 • Teste echivalente de la organizații acreditate de testare a limbii, cu un rezultat care demonstrează competența dvs. în limba engleză;
 • Un grad prim de la o universitate / colegiu european sau instituție de peste mări care oferă dovezi adecvate ale competenței în limba engleză;
 • Alte dovezi care demonstrează competența dvs. în limba engleză și care satisfac comisia de admitere.

Solicitanții care consideră că cunoștințele lor de limba engleză sunt insuficiente sunt, prin urmare, sfătuiți să urmeze cursuri de limba engleză, fie în țara lor de origine înainte de plecare, fie în timpul șederii lor în Anvers. De-a lungul fiecărui an universitar, Universitatea din Anvers organizează cursuri intensive de limba engleză pentru străini.

Ultima actualizare Sept 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium ... Citeste mai mult

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium, China, Brazil, Italy and the USA. Moreover, we are ranked #37 in the Financial Times for our Master in Management (2019). Citește mai puţin