Master în literatură, limbă și cultură chineze

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Prezentare generală

MA în literatură chineză, limbă și cultură este un program de absolvire pentru studenți cu normă întreagă și cu normă întreagă.

Programul își propune să cultive studenților o cunoaștere mai profundă a culturii chineze și să-și lărgească viziunea cu noi perspective pentru a le pregăti pentru a face față provocărilor societății în schimbare. Îmbunătățește abilitățile de limbă chineză și alfabetizarea culturală a elevilor, care sunt deosebit de esențiale pentru profesii precum educația, media și managementul cultural.

Studenții sunt obligați să ia 27 de unități de lucru de curs, inclusiv raportul de proiect de 3 unități. Toate cerințele sunt completate în mod normal în doi ani (part-time) sau un an (cu normă întreagă).

Studenții cu timp parțial sunt așteptați să ia cea mai mare parte a cursurilor seara (6:30 - 21:20), în timp ce studenții cu normă întreagă pot lua, de asemenea, unele cursuri în timpul zilei (8:30 am - 18:20). Studenții trebuie să obțină un GPA cumulat de 2,50 pentru absolvire. Cei care obțin un GPA cumulat de 3,40 și 3,67 vor absolvi „Meritul” și, respectiv, „Distincția”.

Cerințele programului sunt următoarele:

  • Cursuri obligatorii 9 unități
  • Metoda de cercetare și seminar 6 unități
  • Raport de proiect 3 unități
  • Elective 18 unități

Cursurile sunt clasificate în trei domenii, și anume: (1) Literatură, (2) Limbă și (3) Cultură. Studenții sunt obligați să urmeze cel puțin UN curs electiv în fiecare zonă și să aleagă ONE ca concentrare. Aceștia trebuie să urmeze UN MAI MULTE curs electiv în zona concentrată, în care își redactează Raportul de proiect în semestrul final. Numărul total de cursuri elective necesare pentru absolvire este de 6. Trebuie menționat că numai un anumit număr de cursuri vor fi oferite într-un an.

Pentru a oferi studenților MA o flexibilitate mai mare, unele dintre cele 4000 de niveluri de cursuri BA CHI sunt listate dublu ca cursuri la nivel de 7000, astfel încât să poată selecta aceste cursuri pentru a îndeplini cerințele programului. Studenții de masterat care iau aceste cursuri sunt obligați să prezinte un eseu scris substanțial în locul participării la examenul final conceput pentru studenții studenți.

Mediul de instruire este în principal chinezesc (fie în Putonghua, fie în cantoneză). Acesta va fi indicat clar în perioada de înregistrare.

Patru burse de 42.000 USD HK fiecare sunt acordate anual studenților cu performanțe academice deosebite (ale căror GPA cumulate sunt nu mai puțin de 3,67). Suma unei burse este atinsă la jumătate din valoarea totală a taxei de școlarizare și va fi ajustată în consecință.

129613_IMG_2403MA.JPG

Admitere

Solicitanții trebuie să dețină:

  1. o diplomă de licență cu onoruri de clasa a doua sau mai sus în discipline chineze sau conexe (mass-media, științe umaniste, studii culturale și educație) de la o universitate recunoscută sau o instituție comparabilă; sau
  2. un grad general plus experiență relevantă de lucru; sau
  3. o calificare echivalentă.

Taxa de program :

  • Taxa de școlarizare pentru întregul program este de 98.550 USD HK
  • (Cu normă întreagă în două tranșe; Part-time în trei tranșe)

Termen limita:

  • 31 mai 2020
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Faculty of Arts is an essential part of Hong Kong Baptist University, an institution that is firmly committed to being ”a leading liberal arts university in Asia for the world delivering academic ... Citeste mai mult

The Faculty of Arts is an essential part of Hong Kong Baptist University, an institution that is firmly committed to being ”a leading liberal arts university in Asia for the world delivering academic excellence in a caring, creative and global culture.” Citește mai puţin