ProgramulCursul de masterat în inginerie pentru industria alimentară are următoarele obiective specifice:crearea unei figuri cu un fundal solid în sectoarele care caracterizează proiectarea mașinilor pentru industria alimentară, proiectarea și funcționarea instalațiilor pentru industria alimentară și gestionarea proceselor de producție alimentară;accentul complementar pe studiul aprofundat al ambalajelor și sustenabilitatea acestuia, modele simulative pentru a sprijini proiectarea și funcționarea plantelor pentru industria alimentară și activitățile conexe din industria alimentară.Cursul de pregătire al masteratului este compus dintr-un prim an destinat subiecților din sectoarele științifice disciplinare ale industriei alimentare, cum ar fi: igiena alimentelor, microbiologia agricolă, știința și tehnologia alimentelor. Acest lucru este pentru a aprofunda cunoștințele de bază ale industriei alimentare care nu aparțin gradului de trei ani în inginerie, pentru a aborda în mod adecvat disciplinele mai specializate și aplicative din anul următor.
Primul an este completat de cursuri care caracterizează fabricile din industria alimentară, serviciile generale ale instalațiilor și utilajele pentru industria alimentară, precum și un curs de schimb de căldură și schimb de masă.
Al doilea an include un singur curriculum, cu discipline legate de caracterizare și sectoare conexe, cu cursuri de proiectare, automatizare și managementul producției, cu scopul de a aprofunda subiecte specifice și de a oferi absolventului o pregătire adecvată pentru a-și desfășura activitatea viitoare. sau pentru a-și aprofunda formarea în cursurile de doctorat și masterat. Cursul se completează cu Activitățile alese de student și alte activități cu posibilitatea de a lucra în laboratoare pentru experiență practică și de a efectua un stagiu cu companii din sector. Un test de competență în limba engleză este, de asemenea, furnizat pentru a asigura cunoștințe adecvate înainte de a intra în lumea muncii. Un spațiu amplu este lăsat pentru a lucra la pregătirea tezei pentru master, unde studentul este obligat să depună un efort considerabil pentru a pregăti un eseu cu conținut tehnic și științific de nivel înalt.
Acest curs oferă șansa de a obține o viziune globală asupra industriei alimentare și le va permite absolvenților să găsească poziții chiar în inimile acestui sector. 100% dintre absolvenți își găsesc de lucru în decurs de un an de la finalizarea acestui curs (Date privind ocuparea forței de muncă de la ISTAT - Forze di lavoro - AlmaLaurea). Această cifră este chiar mai bună decât media națională pentru inginerii mecanici (73,7%).La ce să ne așteptăm la absolvireCa absolvent în inginerie pentru industria alimentară, opțiunile ocupaționale includ inginerie mecanică și electromecanică, producerea și conversia energiei, ingineria instalațiilor, automatizarea și robotica, companii specializate în producția, instalarea, testarea și întreținerea utilajelor. Principalele responsabilități includ, de obicei, gestionarea producției de alimente, proiectarea mașinilor și sistemelor pentru industria alimentară, gestionarea și planificarea producției de alimente, gestionarea sistemelor complexe, gestionarea proiectelor pentru contractele de fabrică alimentară, asistența la vânzare a sistemelor complexe de producție a alimentelor și controlul calității ambalajelor alimentare .Criterii de admitereInstrucțiuni pentru studenții italieni și europeni . Proceduri pentru resortisanții din afara UE .Opțiuni de grad dubluMasteratul oferă studenților săi o opțiune de diplomă dublă, desfășurată în colaborare cu Institutul de Tehnologie din New Jersey