Master în inginerie alimentară și sănătate

Generalități

3 locații disponibile

Programul de descriere

Vă rugăm să rețineți că acest program este predat în întregime în franceză

Acest inginer are o dublă specialitate în alimentație și sănătate. Această pregătire evidențiază, de asemenea, numeroasele relații pe care le au între ele, atât la oameni.

Pregătirea lui îi deschide în mod firesc multiple oportunități pentru industria alimentară, industria farmaceutică și cosmetică, alimentația colectivă, sănătatea publică, marketingul și comunicarea.

Specialist în prevenție, nutriție și beneficii pentru sănătate

Un inginer de la această specialitate este instruit să răspundă noilor provocări ale alimentelor prin stăpânirea instrumentelor, mereu tot mai inovatoare. Este, de exemplu, capabil să pună în aplicare acțiuni la scară largă pentru a induce o schimbare în comportamentul consumatorilor în sectorul sănătății publice sau pentru a verifica cererile de sănătate legate de produsele alimentare noi, cu actori din lumea industriei alimentare.

Specialist în marketing

El stăpânește fiecare componentă a industriei alimentare cu o conotație de sănătate, atât în evoluțiile sale tehnologice, cât și în cele mai actuale progrese științifice. Astfel, este capabil să propună, sau chiar să direcționeze strategiile comerciale ale companiilor din sector, de la poziționarea inițială a produselor legate de sănătate până la stadiul distribuției acestora.

Specialist în lanțurile agroalimentare în formularea și calitatea produselor alimentare.Este un inginer capabil să implementeze o abordare de calitate sau de cercetare și dezvoltare pe întregul lanț de producție alimentară, de la stadiul de materii prime agricole până la la livrarea produsului, gata pentru consum. Prin urmare, acesta este obligat să lucreze în mai multe sectoare: producția de produse agroalimentare sau suplimente alimentare; farmacie, produse cosmetice, distribuție de masă, catering colectiv, servicii.

De ce să devii un inginer în domeniul alimentației și sănătății?

Este un antrenament unic, în care produsele alimentare sunt tratate cu privire la efectele sale asupra sănătății. În cinci ani, devii un expert angajat, capabil să depășească aspectul științific al profesiei tale pentru a analiza stilurile de viață și tendințele legate de alimentație și sănătate. Vă oferim o nouă dimensiune a nutriției, în care problemele de sănătate ale populației se află în centrul vieții dvs. de zi cu zi. Lecțiile, susținute de profesioniști și oameni de știință specializați în relațiile dintre alimente și sănătate, lasă un loc important pentru munca în grup. Adaptabilitatea ta și calitatea pedagogiei îți vor permite să devii un inginer capabil să evolueze într-o lume profesională și științifică.

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the envir ... Citeste mai mult

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the environment. Student intake is selective. Academic programmes are research-informed to support the curriculum of the great range of scientific disciplines taught at the school. Citește mai puţin
Beauvais , Mont-Saint-Aignan , Paris , Rennes + 3 Mai mult Mai Puțin