Master în finanțe și analize de date (MFDA)

Generalități

Programul de descriere

  • Durata programului: 2 ani
  • Limba de instruire: engleză
  • Director de program: doc. Dr. Dr. Dr. Jozef Baruník (jozef.barunik@fsv.cuni.cz)
  • Coordonatori de program: dr. Dr. František Čech (frantisek.cech@fsv.cuni.cz)
  • Administrarea admiterii: admissions@fsv.cuni.cz
  • Taxă de școlarizare: 6 000 EUR pe an
  • Reducerea sau renunțarea la taxă: Facultatea de Științe Sociale oferă un set de burse și reduceri de taxe.

Acest program de masterat de doi ani în limba engleză este conceput pentru a împerechea domeniile cheie ale finanțelor și analizei datelor. Programul adoptă o abordare bazată pe date pentru analiza piețelor financiare și a informațiilor organizaționale care acoperă principiile teoretice cheie ale finanțelor, modelării financiare și piețelor financiare pentru a pregăti studenții pentru o carieră dinamică în domeniul financiar, bancar și o serie de alte sectoare.

Curriculum-ul programului se concentrează pe analiza statistică modernă, modelarea datelor, programare, date mari și tehnici de învățare automată. MFDA echipează studentul cu o înțelegere aprofundată și abilități avansate în finanțe teoretice și aplicate, cu accent pe aspectele de calcul ale problemelor. Absolvenții programului vor dobândi abilități cantitative, statistice și tehnice cruciale pentru finanțele moderne și vor avea expertiza necesară pentru a defini în mod independent și a rezolva creativ o mare varietate de probleme teoretice, precum și practice.

Cursurile sunt predate atât de membrii facultății Institutului de Studii Economice (IES), cât și de profesioniști externi din instituții internaționale, bănci centrale și industria financiară. Lectorii pun accentul pe cunoașterea detaliată și avansată atât a teoriilor financiare, cât și a metodelor financiare aplicate, cu accent pe aspectele de calcul ale metodelor. În special, cursurile includ analiza Big Data, abordări moderne ale prețurilor activelor folosind învățarea statistică, înțelegerea instrumentelor financiare, econometrie avansată, finanțe comportamentale și analize de serii temporale.

Termenele limită

Termen de primăvară pentru cerere: 28. 02. 2021

Termenul timpuriu este recomandat cu tărie studenților din țările care solicită viză. Vă rugăm să rețineți că este responsabilitatea studentului să obțină o viză înainte de a se înscrie în program.

Termen limită de depunere a cererii: 30. 04. 2021

Condiții preliminare de studiu

Programul este deschis studenților care au absolvit o diplomă de licență (sau echivalent). Solicitanții cu diplome de licență în economie, finanțe, studii de afaceri, matematică, fizică sau domenii tehnice sunt binevenite în special. Solicitanții trebuie să aibă abilități cantitative analitice excelente. Ar trebui să fi parcurs cel puțin două cursuri în doi termeni de matematică la nivel de licență. Solicitanții ar trebui să fie familiarizați cu următoarele subiecte de calcul și algebră liniară: funcții, limite, derivate, derivate parțiale, tehnici de optimizare, algebră matricială și ecuații diferențiale și de diferență. Ar trebui să aibă o înțelegere la nivel introductiv a distribuțiilor de probabilitate, testarea ipotezelor, regresiile liniare și metoda de estimare OLS. Cunoașterea prealabilă a economiei sau finanțelor este un avantaj, dar nu este necesară.

Ultima actualizare Nov 2020

Despre facultate

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Citeste mai mult

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Citește mai puţin