Master în educație științifică și comunicare

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Despre

Aveți cunoștințe solide în una dintre științe, vă place să vă împărtășiți cunoștințele și doriți să vă aprofunda cunoștințele în procesele educaționale și de comunicare? Apoi programul de masterat în educație și comunicare științifică poate fi alegerea ta.

În acest program, veți obține cunoștințe teoretice și abilități practice în practicile educaționale formale și informale. Disciplina dvs. științifică va fi pusă într-o perspectivă mai largă a societății și veți dezvolta propriile opinii cu privire la modul în care disciplina dvs. ar trebui să fie relevantă pentru învățământul secundar și pentru publicul larg. Stagiile și proiectul de cercetare în domeniul educației și comunicării științifice vă vor ajuta să vă dezvoltați atât ca practicant abil, cât și ca inovator.

Acest program de doi ani poate fi poarta dvs. de acces la o carieră, cum ar fi:

 • Profesor în învățământul secundar sau superior
 • Proiectare educațională
 • Știința scrisă sau editată
 • Muzeul educației
 • Cercetarea educației științifice.

Specializări

După un prim semestru comun, vă veți specializa într-una din piesele programului:

 • Profesor (în biologie, chimie, fizică, matematică sau informatică)
 • Cercetare și dezvoltare în domeniul educației științifice și al comunicării

Calificarea în învățământ secundar

Dacă ați absolvit o diplomă de licență relevantă la o universitate de cercetare din Olanda, puteți lua în considerare și o carieră de profesor în învățământul secundar. Pentru mai multe informații, consultați site-ul Module educative (în limba olandeză). După finalizarea acestui program (30 de credite ECTS), veți primi o calificare de profesor (limitat) de gradul II care vă califică pentru a preda în învățământul secundar inferior (vmbo-t și clasele inferioare în havo și vwo).

Obiectivul programului

Ca absolvent al acestui program, veți avea:

 • O înțelegere profundă a disciplinei științifice într-un context societal și educațional.
 • Abilități profesionale ca profesor, designer și comunicator.
 • Stăpânirea abordărilor sistematice de cercetare pentru a vă evalua și îmbunătăți practicile profesionale.
 • Atitudini și abilități ca practicieni reflectorizanți, în ceea ce privește cunoștințele de specialitate, abilitățile și practicile pedagogice.

Calificarea NLT

În afară de calificarea ca profesor în chimie, informatică, fizică și matematică, sunteți, de asemenea, calificat să predați Natura, Viața și Tehnologia, după finalizarea acestui program de Master (titlul de profesor)

Sunteți deja Maestru?

Dacă aveți deja un masterat în știință sau matematică, sunteți eligibil pentru admiterea la programul de învățământ la un an, Leraar voorbereidend hoger onderwijs (în limba olandeză), care conduce, de asemenea, la un certificat de predare.

Perspectivele de carieră

Perspectivele carierei pentru absolvenții noștri sunt bune. Aproximativ jumătate dintre studenții noștri încep o carieră de profesor. Alții găsesc un loc de muncă ca cercetător educațional la o universitate sau găsesc un loc de muncă într-un alt mediu în care își pot transmite cunoștințele despre știință altora.

Noțiuni de bază ca profesor

După ce ați terminat titlul de profesor, veți fi calificat ca profesor pentru unul dintre disciplinele școlare din învățământul secundar inferior și superior. Perspectivele de angajare a cadrelor didactice în disciplinele științifice sunt, în general, bune, dar există diferențe între subiecții școlari. Există multe locuri vacante pentru profesori în chimie, informatică, fizică și matematică și există mai puține oportunități pentru profesorii de biologie.

În afară de calificarea ca profesor în chimie, informatică, fizică sau matematică, sunteți calificat să predați Natura, Viața și Tehnologia, după finalizarea acestui program de masterat.

Varietate largă de cariere

Absolvenții de la cursul de cercetare și dezvoltare, precum și absolvenții de licență care nu optează pentru o poziție de profesor, își găsesc calea într-o mare varietate de cariere:

 • Cercetarea științifică și cercetarea în comunicare (de exemplu, doctorat)
 • Profesor la o universitate de științe aplicate (HBO)
 • Dezvoltator al unui educator într-un muzeu (de ex. Universiteitsmuseum, Museon, Naturalis)
 • Publicarea educațională (scrierea metodelor de predare, elaborarea curriculei)
 • Responsabil de comunicare la o agenție sau o instituție științifică (National Platform Science

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Citeste mai mult

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Citește mai puţin