Master în economie de mediu și alimentare (EFE)

Generalități

Programul de descriere

Gradul de Master în Economie de Mediu și Alimentație (EFE) este un program de înaltă calitate orientat la nivel internațional, conceput pentru a oferi studenților atât un fundal academic excelent și o atitudine practică. Gradul garantează o perspectivă promițătoare pentru o carieră profesională viitoare în domeniile provocatoare de astăzi ale economiei sustenabilității și ale managementului sistemului agroalimentar.

Relația dintre mediu, resurse naturale și sistemul agroalimentar joacă un rol central în dezvoltarea societăților moderne.

Problemele dezvoltării economice durabile, gestionarea resurselor naturale și energetice și durabilitatea sistemului agroalimentar reprezintă noi provocări economice și politice.

Gradul de Master în Economie de Mediu și Alimentație oferă instrumentele conceptuale și analitice pentru ca participanții să poată aborda aceste provocări.

Sunt asigurate expertiza avansata in economie si administrarea si managementul afacerilor, metode cantitative si cunostinte teoretice si aplicate specifice in economie de mediu si resurse naturale si in economie si management al sistemului agroalimentar.

Scopul este de a oferi studenților o înțelegere solidă a instrumentelor de promovare: dezvoltarea economică durabilă, gestionarea resurselor naturale (apă, sol, energie), politicile de mediu și energetice, funcționarea sistemului agroalimentar, inovarea în agricultură sectorul alimentar, internaționalizarea companiilor agroalimentare, siguranța alimentară și dezvoltarea rurală.

Diplomă de masterat în economie de mediu și alimentare, pentru combinarea economiei mediului și a agroalimentar, pentru alegerea și conținutul cursurilor sale, și pentru a fi predate în întregime în limba engleză, reprezintă o noutate în sistemul universitar italian.

Prezentare generală

Gradul de Master este compus din activități de predare și alte activități educaționale pentru un total de 120 ECTS și este predat în întregime în limba engleză.

Părțile principale oferă inițial o serie de învățăminte instrumentale pentru disciplinele implicate în curs (matematică, statistică, econometrie, drept, istorie economică) și apoi organizarea sa este echilibrată între învățarea de bază comună în următoarele domenii: afaceri (contabilitate, ), economie (microeconomie, mediu

De la sfârșitul primului an, studenții sunt invitați să aleagă între două programe:

Curriculum A - Economie de mediu și energie - care vizează oferirea de formare profesională în domeniul economiei de energie și de mediu, axat pe dezvoltarea economică durabilă, evaluarea activelor de mediu, piețele și politicile energetice, gestionarea resurselor naturale și de mediu, politicile de mediu, schimbările, strategiile de adaptare și politicile de atenuare a schimbărilor climatice și acordurile internaționale privind schimbările climatice.

Curriculum B - Economie și Managementul Sistemului Agroalimentar - menit să ofere pregătire profesională în managementul și administrarea companiilor naționale și internaționale în sectorul agroalimentar, axându-se pe analiza problemelor economice și politice ale sistemului agroalimentar . Sunt oferite expertize și instrumente pentru analizarea și gestionarea problemelor cauzate de integrarea economică și comercială, abordarea problemelor de internaționalizare, evaluarea strategiilor companiei, studierea și gestionarea lanțurilor valorice naționale și internaționale, comportamentul consumatorilor, strategiile de marketing, problemele de siguranță alimentară și mediul rural dezvoltare.

112198_Presentazione-standard1-e1511534458656.jpg

Cerințe de intrare

Pentru a participa la programul de Master în economie de mediu și alimentare este necesar să posede cunoștințe adecvate de matematică, economie și statistici la nivel de licență.

Diplomă de licență italiană

La programul universitar pot participa studenți cu o diplomă de licență italiană de trei ani (ex. DM 270/04 sau echivalentul ex 509/99 DM) din una din următoarele clase:

 • Geografia (L-6);
 • Ingegneria civile e ambientale (L-7);
 • Ingegneria dell'informazione (L-8);
 • Ingegneria industrială (L-9);
 • Scienze biologiche (L-13);
 • Scienze del turismo (L-15);
 • Scienze dell'amministrazione e dell'organizzazione (L-16);
 • Scienze dell'economia e della gestione aziendale (L-18);
 • Științele mediului, urbanistica paesaggistica e ambientală (L-21);
 • Știință și tehnologie agricolă și forestieră (L-25);
 • Scienze și tecnologie alimentară (L-26);
 • Scienze și tecnologie chimiche (L-27);
 • Scienze și tecnologie fisiche (L-30);
 • Știința și tehnologia informației (L-31);
 • Știință și tehnologie pentru mediu (L-32);
 • Scienze economic (L-33);
 • Scienze geologiche (L-34);
 • Scienze matematică (L-35);
 • Politica științifică și relațională internațională (L-36);
 • Școala socială la cooperare, la sfîrșitul perioadei (L-37);
 • Sociologie (L-40);
 • Statistica (L-41);
 • Storia (L-42);
 • Tecnologie pentru conservarea și restaurarea culturii (L-43).

Elevii care au obținut o diplomă de licență în alte clase decât cele enumerate mai sus și studenții cu diplomă străină sunt admiși la program, sub rezerva unei decizii favorabile din partea Comitetului didactic sau a unei comisii ad-hoc desemnate de acesta.

Matematică, metode cantitative și economie

Solicitanții trebuie să fi obținut cel puțin 90 de credite ECTS într-un set de sectoare disciplinare științifice admisibile:

 • cel puțin 6 credite ECTS în domeniul matematicii și statisticilor (MAT / 01 - MAT / 09 - SECS-S / 06);
 • cel puțin 6 credite ECTS în domeniul economiei și economiei agricole (AGR / 01, SECS-P / 01 - SECS-P / 06, ING-IND / 35);
 • cel puțin 6 credite ECTS în domeniul managementului (AGR / 01, SECS-P / 07-SECS-P / 11, ING-IND / 35);

Elevii care nu respectă cerințele de mai sus pot să le îndeplinească prin participarea la Cursurile de Crash.

Diplomă de licență străină

Elevii cu calificare în străinătate trebuie să îndeplinească cerințele echivalente cu cele minime cerute studenților cu diplomă italiană. Premisele de existență vor fi verificate de un comitet special desemnat de Comitetul didactic.

competența în limba engleză

Solicitanții trebuie să aibă cunoștințe bune despre limba engleză vorbită și scrisă.

Non-nativi vorbitori de limba engleză trebuie să fie în măsură să demonstreze cunoștințele lor de limba engleză, fie prin arătând că au cel puțin un an de studii universitare la instituțiile în cazul în care limba de predare este limba engleză sau deținând una dintre următoarele:

 • Cambridge Certificat CAE în limba engleză avansată: clasa A sau B;
 • Cambridge CPE Certificat de competență în limba engleză: gradul A, sau B, sau C;
 • Cambridge IELTS: scor general de cel puțin 6,0;
 • TOEFL bazate pe hârtie, bazate pe computer sau pe internet: scor general de cel puțin 550, 215 sau 87, respectiv

În cazul în care studentul nu posedă un certificat de competență în limba engleză, competențele sale în limba engleză vor fi evaluate în timpul interviului.

Cum să aplicați

Admiterea la un program de Master este deschisă absolvenților care au cel puțin o diplomă de licență (sau echivalent).

Elevii înscriși în ultimul an al burlacului pot fi admiși la master, atât timp cât absolvesc până la 31 decembrie.

Universitatea a creat un Expert de Aplicație pentru a vă ajuta prin procedurile de aplicare.

Proceduri de aplicare

Înainte de a aplica, studenții trebuie să se înregistreze la sistemul universitar pentru a obține acreditările universității.

Cetățenii străini care au reședința în străinătate, care nu dețin un permis de ședere italian, trebuie să depună, de asemenea, o cerere prealabilă oficială la Ambasada sau Consulatul Italiei în țara lor. Pentru informații, faceți clic aici. Rețineți că preaplicarea are un termen limită.

Cererile trebuie depuse online prin intermediul "serviciilor SIFA". Conectați-vă cu acreditările universității, alegeți "Admitere", apoi "2. Programe de masterat fără examen de admitere ".

Elevii vor fi rugați să:

 1. Completați formularul de cerere online
 2. Încărcați următoarele documente:
  • Transcrierea înregistrărilor: certificat (e) de absolvire eliberat de Universitatea competentă și înregistrări de înregistrare a examenelor luate, note și credite în limba engleză sau italiană
  • Pașaport - o copie a paginii cu detalii personale
  • Scrisoare de motivare în engleză
  • Curriculum vitae Europass în engleză
  • Certificarea în limba engleză (opțional)
  • Scrisoarea de recomandare de la facultate calificată pentru a vă evalua potențialul de admitere (numai pentru studenții străini). Notă: Scrisoarea de recomandare trebuie trimisă de către arbitru (nu de către solicitant) la efe@unimi.it, specificând în subiectul "Prezentarea candidatului EFE: LastName FirstName".
 3. Plătiți taxa de înscriere (30 €, nerambursabilă). Taxa poate fi plătită prin intermediul cardului de credit / debit sau prin intermediul MAV direct la bancă

Notă: aplicațiile incomplete sau multiple nu vor fi luate în considerare.

După ce a colectat toate cererile, Comitetul de Admitere va evalua fiecare student academic și personal. Studenții selectați sunt invitați la un interviu care va avea loc la Departamentul de Științe și Politică a Mediului, prin Celoria, 2 - 20133 Milano.

MAV (formularul de plată) este o formă de plată comună în Italia, cu un cod de identificare pentru a identifica fiecare plată individuală într-un proces global, în acest caz, înscrierea fiecărui student. MAV poate fi plătită în numerar în orice bancă (nu în oficiul poștal).

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The ESP group focuses on the combination of Natural, Economic and Social sciences, key variables in the solution of any sustainability issue. The Department gathers professors and researchers in the f ... Citeste mai mult

The ESP group focuses on the combination of Natural, Economic and Social sciences, key variables in the solution of any sustainability issue. The Department gathers professors and researchers in the fields of Social Sciences and Humanities (SH), Life Sciences (LS) and Physical and Engineering Sciences (PE), gaining a complete outlook over the domains of agronomy, food, biology, chemistry, ecology, economy, physics, geology, management, mathematics, sanitary, toxicology and zootechny. Citește mai puţin