Introducere
Programul Master Documentar ESCAC este o imersiune a studentului în dimensiunile practice și teoretice ale diferitelor formate ale documentarului de astăzi.prezentareOdată cu sosirea de noi platforme de difuzare, documentarul se află într-o perioadă de transformare și adaptare. Astăzi, documentarul, mai mult decât oricând, oferă o viziune despre realitățile acestei lumi și este în prezent accesibil pentru cele mai dificile piețe de acces.
Diversificarea formatelor și deschiderea piețelor ne permit astfel să propunem povești și conținuturi diverse. Granițele, atât la nivel de conținut, limbă, teritoriu, cât și mediu sunt în prezent foarte restrânse. Această modificare poate fi percepută ca o sursă creativă și modelează conținutul programului de master în trei axe principale principale:Modul de a spune poveștile (formatele)
Cum arată poveștile (platformele)
Cui spunem poveștile (piața)Master in Film Documentary oferă studenților o experiență cuprinzătoare în acest peisaj media care este transformat de noile tehnologii, dezvoltând aspectele narative, creative și tehnice ale disciplinei. Cursul constă într-o bază teoretică în dialog constant cu un aspect practic, al cărui obiectiv este realizarea de documentare realizate de studenții masterului în fiecare dintre fazele sale: dezvoltare, producție, filmare și postproducție, punând mare accent pe importanță pentru a înțelege mai bine cum ne putem poziționa documentarele într-un context mai larg și mai viabil.accesPrezentarea unui portofoliu și o primă abordare a unui proiect documentar.Cine este pentru asta?Absolvenți universitari în Comunicare Audiovizuală, Arte Plastice sau alte diplome la nivel universitar legate de domeniul audiovizual. Profesioniști din sectorul cinematografic sau audiovizual care doresc să aprofundeze practicile de creare de documentare.competențeCunoașteți, asimilați și puneți în practică principalele instrumente ale limbajului documentar.
Cunoașteți diferitele sub-genuri documentare, de la cele mai industriale seriale de documentare pentru platforme mari sau documentarul hibrid care lucrează între ficțiune și non-ficțiune, până la cele mai radicale sau periferice limbaje documentare.
Încurajați elevii să își găsească propria cale creatoare, punctul lor de vedere ca narator și să își dezvolte lucrările audiovizuale, astfel încât să poată avea vizibilitate dincolo de domeniul academic.
Înțelegeți și învățați, prin feedback constant cu profesori profesioniști activi, panorama industrială a cinematografiei documentare la nivel național și internațional.
Înțelegeți cinematografia ca pe un efort de echipă, unde fiecare rol joacă un rol fundamental pentru rezultatul final.metodologieMetodologia masterului se bazează pe mai multe axe de lucru:Un proiect final de masterat în care studenții sunt plasați într-un context de producție reală, așa cum au experiență în lumea profesională. Proiectele vor arăta diferitele etape ale producției unui documentar, de la concepție până la introducerea pe piață. Proiectele sunt alese la începutul anului și pot lua diferite forme: capitole pilot de serie, documentare unice, documentare de scurt metraj sau de lungime medie etc. Studenții împărțiți în echipe formate din patru sau cinci persoane trebuie să genereze un dosar complet pentru vânzarea proiectului lor. Ulterior, în cadrul programului de master, proiectele vor fi produse astfel încât să fie gata să participe pe piețele internaționale.
Clase teoretice prin care se va oferi o vedere panoramică a istoriei cinematografiei documentare și a aspectelor teoretice legate de non-ficțiune.
Ateliere practice conduse de profesioniști activi. Se vor da ghiduri și condiții și fiecare student va filma diferite practici, atât individual, cât și în grup. Ediția ulterioară și comentariile acestora vor fi, de asemenea, supravegheate și împărtășite ulterior întregului curs, pentru a deschide un spațiu pentru dialog și feedback.
Întâlniri cu regizori, producători, editori și alte personalități relevante din universul documentar. Aceste clase pot lua forma unor ateliere intensive care durează câteva zile sau cursuri tematice de master într-o singură sesiune, personal sau prin rețea.De ce să faci parte din Comunitatea ESCAC?Veți deveni parte a Comunității ESCAC, ceea ce vă va permite să vă dezvoltați talentul într-un mediu în care sunt promovate spații creative și interacțiune între absolvenții diferitelor promoții. Știați că Javier Ruiz Caldera continuă să filmeze cu colegii ESCAC? La fel ca Juan Antonio Bayona, Mar Coll, Kike Maíllo, Patricia Font ... pentru că ESCAC nu se termină atunci când termini studiile, Comunitatea continuă în sectorul profesional.
Acesta este cel mai bun moment din istorie pentru a vă dedica Audiovizualului: nu a existat niciodată o asemenea varietate de ecrane în slujba atâtor utilizatori. Aceste ecrane au nevoie de conținut pentru a furniza produse unui public global și, prin urmare, marile companii de tehnologie investesc în crearea audiovizualului.
Talent ESCAC. Absolvenții cu cariere recunoscute la nivel național și internațional au fost instruiți la școala noastră. Regizori de film, producători, cinematografi, editori, supraveghetori VFX ... Uitați-vă la creditele filmelor și seriilor, veți găsi în ele o mulțime de talent ESCAC.
Sistemul nostru pedagogic se bazează pe învățare prin acțiuni. Vrem să învățați făcând acest lucru și îl veți face însoțit de cei mai buni profesioniști din sector.
La ESCAC formăm povestitori. Vă vom învăța să vă spuneți povestea dvs. indiferent de specialitatea pe care ați ales-o.
Lucrările absolvenților și producătorului școlii (ESCAC Films) au fost recunoscute cu peste 500 de premii naționale și internaționale:An de an, absolvenții noștri sunt printre candidații la Premiile Goya și Gaudí, obținând 20 de premii Goya și peste 30 de premii Gaudí.
În plus, au câștigat premii importante la festivalurile internaționale: Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj internațional acordat de Festivalul Sundance (2006) sau premiul al treilea la Cinefoundation - acordat de Festivalul de la Cannes (2015).La ESCAC avem colaborarea marilor companii și instituții care participă la formarea studenților noștri. Movistar, Departamentul de Cultură al Generalitat de Catalunya, Fundația SGAE, Cinesa, Zeta Cinema, Fabrica de Filme, Filmax, Deaplaneta, Mediaset etc.
Campusul internațional: În acești 25 de ani, peste campusul nostru a trecut peste 5.500 de studenți de 23 de naționalități diferite, contribuind la îmbogățirea culturală și comunitară.
Școala noastră este recunoscută de CILECT (o organizație care reunește cele mai bune școli de film din întreaga lume), iar noi suntem singura din stat cu recunoaștere oficială.
ESCAC își antrenează studenții pe baza competențelor transversale, oferind cunoștințe și instrumente pentru a dezvolta o activitate profesională ulterioară în orice domeniu al creării de conținut.