Master în dezvoltare și socializare în copilărie și adolescență

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

De ce tinerii bărbați, în special, tind să se implice în infracțiuni? Oare pentru că au prietenii „greșiți”? Nu au fost socializate corect? Se datorează factorilor de dispoziție? Există factori ereditari la locul de muncă?

Din ziua în care se naște un copil, familia și cultura în care este crescut au un impact imens asupra dezvoltării sale socio-emoționale și a reglării psihologice. Pe măsură ce crește, școala sa și rețelele de prieteni și colegi devin din ce în ce mai influenți în dezvoltarea sa. Programul de doi ani de master în dezvoltare și socializare în copilărie și adolescență (DaSCA) vă oferă fondul teoretic și metodologic pentru a analiza această dezvoltare.

Dezvoltarea socio-emoțională normală și anormală

Programul se concentrează atât pe procesele normale de dezvoltare, cât și pe cele anormale. O atenție explicită este acordată studiului intervențiilor și factorilor de risc în dezvoltarea și reglarea cognitivă și social-emoțională a copiilor și adolescenților. Lucrând prin subiectele cursului, veți aborda întrebări precum:

  • Care sunt indicatorii timpurii ai dezvoltării care s-au grăbit?
  • Cum putem îmbunătăți modul în care rezultatele negative ale copiilor și adolescenților sunt prevenite sau tratate?

Acest program de master combină lucrări de curs avansate cu dezvoltarea de abilități practice.

Calitate superioară

Programul este recunoscut ca un program de înaltă calitate și a obținut calificări ridicate în ultimii ani de clasamentele stabilite în Olanda.

Focus internațional

Toate cursurile și comunicările sunt în engleză. Programul este conceput pentru a vă permite să practicați abilități avansate de comunicare engleză, în același timp câștigând o perspectivă internațională asupra subiectelor legate de dezvoltare și socializare. Unii dintre lectori sunt din străinătate (SUA, Belgia și Croația) sau dețin posturi în străinătate (Marea Britanie), iar programul atrage o serie de studenți internaționali. Veți avea, de asemenea, ocazia să vizitați conferințe de limbă engleză organizate de grupurile de cercetare participante.

Obiectivul programului

Programul de master în dezvoltare și socializare în copilărie și adolescență este conceput ca pregătire pentru o poziție de doctorat. Începând programul cu fundamentarea unei diplome de licență în psihologie (de dezvoltare), pedagogie sau științe sociale interdisciplinare, te vei dezvolta într-un cercetător calificat, cu perspective excelente de angajare. Programul este puternic condus de cercetare, iar lectorii și supraveghetorii dvs. vor fi membri ai celor patru grupuri de cercetare interdisciplinare din prioritatea de cercetare Studii pentru copii și adolescenți (CAS).

Doriți să urmați o carieră profesională ca cercetător în afara mediului universitar? Acest program oferă instruire și pentru asta.

Munca clinică

Pentru studenții care, pe lângă cercetare, sunt interesați și de lucrările clinice, există posibilitatea de a urma o cale clinică în cadrul DaSCA. Deoarece o parte importantă a pistei clinice implică un stagiu clinic, această pistă este deschisă numai pentru studenții cu un program de BA adecvat (adică conținând cursuri de psihopatologie, evaluare diagnostică, intervenții și abilități clinice). După ce au urmat pista clinică, studenții olandezi pot obține calificarea de începere a clinicii olandeze: înregistrarea ca „ortopedagoog de bază”, psihodiagnostic de intrare de bază (BAPD) și cerințe de intrare pentru educație ulterioară în calitate de psiholog în sănătate (psihologul GZ).

Studenții internaționali ar trebui să fie conștienți de faptul că pentru o mare majoritate a locurilor de stagiu clinic este necesară comanda limbii olandeze. Suntem dispuși să colaborăm împreună cu dvs. la o soluție creativă (cum ar fi un stagiu clinic în propria dvs. țară sau într-o țară de limbă engleză, școală internațională olandeză etc.), dar în acest moment nu putem oferi nicio garanție că locuri adecvate și supraveghere calificată pentru astfel de stagii clinice pot fi găsite.

Perspectivele de carieră

Legătura dintre acest program de master și piața locurilor de muncă este excelentă. Elevii DaSCA din anii anteriori au avut, în general, foarte mare succes în găsirea unui loc de muncă după studiile lor.

Programul este conceput ca pregătire pentru studii de doctorat. Cu toate acestea, oferă, de asemenea, pregătire pentru studenții care doresc să urmeze o carieră profesională ca cercetător în afara unui cadru universitar.

Cariere academice

Dintre absolvenții noștri, 65% au intrat într-un program de doctorat. Ei lucrează în posturi de doctorat în universități precum:

Utrecht University ; Universitatea Radboud; Universitatea din Amsterdam; VU University Amsterdam; Universitatea din Groningen; Universitatea Leiden; Universitatea din Nottingham (Marea Britanie), Universitatea Columbia (SUA), Universitatea Leuven (Belgia), Universitatea de Lectură (Marea Britanie), Universitatea Roehampton (Marea Britanie).

Ce implică meseria dvs.?

Ca doctorand, veți conduce patru ani de cercetare la o universitate din Olanda sau din străinătate, scriind publicații științifice și lucrați ca profesor pentru studenții de licență și masterat. După obținerea diplomei, puteți solicita o funcție de cercetare.

Cariere profesionale

Alți studenți (35%) au urmat cariere în afara universității. Ei lucrează în posturi precum:

  • Cercetător (Oficiul pentru Statistică Națională, Marea Britanie; Departamentul de Metode și Statistică, Utrecht University ; TNO; Zorgverzekeraars Nederland)
  • Clinician (Opdidakt, Altrecht, Trajectum)
  • Dezvoltator de software
  • Profesor
  • Creator de politici senior (Centrul de cunoștințe olandeze pentru psihiatrie pentru copii și adolescenți)

Ce implică meseria dvs.?

  • Cercetător în probleme de educație socială: Veți efectua cercetări la instituții și organizații din domeniul bunăstării sau educației copilului.
  • Profesor / instructor în abilități pedagogice: Veți oferi explicații pedagogice despre probleme și veți învăța profesioniștii cum să exerseze conversația terapeutică.
  • Generalist de educație specială / educator de remediere: Veți efectua studii de diagnostic, sugerați planuri de tratament și executați aceste planuri în setări precum școli de asistență sau educație specială.

Ultima actualizare Aug 2020

Despre facultate

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Citeste mai mult

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Citește mai puţin