Citește Descrierea Oficială

Sarcina Chimiei Industriale este utilizarea cunoștințelor chimice pentru cercetarea și dezvoltarea proceselor care vizează obținerea de produse și materiale de interes industrial.

Programul de masterat în chimie industrială a Universității din Parma propune o formare care vizează cele mai actuale aspecte ale industriei chimice, cum ar fi studiul proceselor de sinteză eficiente din punct de vedere energetic cu selectivitate ridicată pentru un impact redus asupra mediului , care vizează obținerea de consum ridicat și produse de înaltă calitate pentru diferite sectoare de aplicații.

Cursul include 11 cursuri cu conținut teoretic și experimental, cu cât mai multe examene pentru evaluarea învățării. Formarea este completă cu cursuri de alegere liberă, cu valabilitatea celui de-al doisprezecelea examen și se termină cu o lucrare de teză experimentală cu durata de 6 luni. Diploma de master pregătește profesia de chimist industrial cu oportunități de angajare în laboratoarele de cercetare, dezvoltare și control al proceselor în diferite sectoare industriale în care sunt necesare cunoștințe chimice, atât în producție cât și în controlul calității și siguranța și protecția mediului.

Diplomă de masterat în chimie industrială, de asemenea, se pregătește pentru accesul la profesie, în special la nivelul de consultanță, sau pentru continuarea studiului în cadrul cursurilor de doctorat de cercetare, de obicei în domeniul științelor chimice și chimie aplicată.

Pentru că în Parma

Deoarece cursul este parte a Departamentului de Științe Chimice, viața și durabilitatea mediului, acordat de MIUR ca "Departamentul de Excelență 2018-2022" cu finanțare extraordinară pentru cercetare și predare. Un mediu stimulativ, plin de laboratoare, dotat cu instrumente avangardiste. O ușă pentru lume care oferă posibile învățături în limba engleză, programe de studiu Erasmus și burse OverWorld, pentru a dezvolta teza experimentală în străinătate.

Cursul oferă posibilitatea de a învăța despre și de a interacționa cu companii importante și universități de prestigiu, prin participarea la programe de schimb, de asemenea, în proiecte de cercetare internaționale. Garantăm o rețea de contacte și colaborări cu numeroase companii naționale și internaționale, centre de cercetare și dezvoltare din cele mai inovatoare sectoare industriale (industria alimentară, chimică, farmaceutică, institutele CNR) și contactul cu spin-off-urile născute în în interiorul Departamentului, realități pline de stimuli care aprind ideile!

Ceea ce vă așteaptă după absolvire

Ca absolvent al Chimiei Industriale, puteți aspira să jucați roluri importante în proiectarea proceselor, produselor și materialelor avansate pentru aplicații tehnologice inovatoare. Acest grad vă pregătește, de asemenea, pentru profesia de chimist sau pentru continuarea studiului în cadrul cursurilor de doctorat, de obicei în domeniul chimiei sau științelor materiale.

Oportunitățile de angajare pe care le veți putea accesa includ cercetarea și dezvoltarea, controlul calității, controlul activităților de producție, analizele în diferite tipuri de industrii chimice și în mai multe sectoare.

Abilitățile pe care le veți dobândi vă vor permite să găsiți locuri de muncă într-o gamă largă de companii de produse chimice, chiar și cu misiuni de marketing și vânzări. Rata națională de ocupare la un an după absolvire este de 87,5% pentru Chimia Industrială (sursa AlmaLaurea 2017).

Program predat în:
Italiană

Vezi 13 mai multe cursuri de la University of Parma »

Ultima actualizare May 12, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Oct. 2019
Duration
2 anii
La zi
După locații
După dată
Start Date
Oct. 2019
Termen limită de aplicare

Oct. 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date