Master în chimie industrială

Generalități

Programul de descriere

Chimia industrială este ramura chimiei care profită de cunoștințele chimice specifice pentru a studia și dezvolta proceduri care vizează transformarea materiilor prime în produse care sunt de folos pentru omenire.

Gradul doi în chimie industrială la University of Parma constă în cursuri teoretice și practice în care sunt abordate cele mai avansate aspecte ale industriei chimice. Printre altele, cea mai proeminentă este studiul procedurilor de sinteză eficiente din punct de vedere energetic și extrem de selective, axate pe reducerea impactului asupra mediului și obținerea de produse de înaltă calitate pentru o varietate de sectoare.

Acest program constă din 11 materii obligatorii care vizează dezvoltarea atât a abilităților teoretice cât și experimentale (fiecare cu examen final pentru a evalua rezultatele învățării), un curs la alegere liberă și un stagiu final de laborator care durează cel puțin șase luni.

Programul de gradul doi în chimie industrială pregătește absolvenții pentru o carieră profesională în domeniul Chimie industrială, cu posibilă angajare în R

În plus, absolvenții sunt pregătiți și pentru profesia liberală, mai ales ca consultanți, precum și pentru a-și continua studiile la doctorat. nivel, mai ales în domeniul științelor chimice și chimiei aplicate.

Un program de diplomă dublă este disponibil cu tehnologia chimică la Universitatea Twente (NL).

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați profesorul Enrico Cavalli, coordonatorul Comitetului de admitere ( enrico.cavalli@unipr.it )

href = "https://cdlm-ci.unipr.it/en

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Citește mai puţin
Altavilla Vicentina , Parma + 1 Mai mult Mai Puțin