Master în calitate și siguranță alimentară

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

⚡️ Actualizare Coronavirus (COVID-19)

Am modificat temporar programe la sălile de învățare virtuale, astfel încât toate predările programate să poată avea loc online. Programele vor începe în noiembrie 2020 și, dacă este necesar, predarea online și apoi se vor schimba la învățarea în campus.

Mâncarea este fundamental diferită de alte bunuri: constă din (părți din) organisme care au fost vii sau încă sunt. În plus față de complexitatea mai mare a compoziției sale și de variația materialelor sale de pornire, aceasta duce la un risc mai mare de variabilitate în timpul producției, transportului și depozitării. Cum furnizăm cât mai multe persoane, în cele mai durabile moduri, cu alimente sănătoase de înaltă calitate? Vă veți ocupa de acestea și de întrebări similare din programul de master „Calitatea și siguranța alimentelor”.

Zona de cercetare a calității și siguranței produselor alimentare se schimbă rapid. Populația lumii este în creștere și globalizarea schimbă stilul de viață și dietele. Inovațiile în analiza biochimică, tehnologia modernă a senzorilor, procesarea inteligentă a datelor și metodele de reproducere deschid în prezent noi oportunități interesante. În același timp, cererea de durabilitate în producția și distribuția alimentelor este în creștere, iar problemele în lanțurile complexe de producție și aprovizionare, care rezultă, de exemplu, în „scandaluri alimentare”, relevă niveluri ridicate de sensibilitate și incertitudine în rândul consumatorilor.

138061_LabormitBohnenundReis_Keystone.jpg

Profilul programului de master

Competențele de bază predate în program vor permite studenților noștri de master să înțeleagă și să rezolve problemele din domeniul calității și siguranței alimentelor dintr-o perspectivă integratoare, transversală. În acest scop, cursul este interdisciplinar în proiectare, combinând un accent științific al vieții (de exemplu, biologia culturilor și animalelor de fermă, microbiologia alimentară, nutriția umană, metodele analitice, biochimia alimentară) cu o pondere aproximativ egală a studiilor juridice și economice.

138060_CourseStructure.jpg

Domenii de activitate

Întrebările legate de calitatea și siguranța alimentelor reprezintă un domeniu de cercetare care se dezvoltă într-un ritm rapid și, prin urmare, va solicita un grad ridicat de flexibilitate și adaptabilitate din partea experților viitori. În calitate de absolvent al programului de master „Calitatea și siguranța alimentelor”, sunteți calificat atât pentru o carieră în cercetare, cât și pentru funcții de conducere în industria alimentară, la autorități, în mass-media și în alte domenii de politică, administrație și afaceri. .

Bayreuth Spirit în campusul Kulmbach

Facultatea de Științe ale Vieții Universității este situată în orașul Kulmbach din apropiere. Acesta este acasă nu numai la mai multe companii alimentare care operează la nivel internațional, ci și la Institutul Max Rubner, Autoritatea Bavarină de Control pentru Siguranța Alimentelor și Medicină Veterinară, Colegiul Tehnic de Stat pentru Tehnologia Alimentelor, Centrul de Competență pentru Nutriție și Centrul Clinic Kulmbach. . Toate aceste organisme sunt implicate în diferite proiecte de cercetare și în activitățile didactice ale Facultății.

Cerințe de admitere

  • Cerința de admitere este o diplomă de licență (sau echivalent) în științele naturii sau științele vieții, cu o notă finală germană de „2,5” sau mai bună.
  • Competențe avansate de limbă engleză (cel puțin nivel C1, bazate pe Cadrul european comun de referință a limbilor) și abilități dovedite de limbă germană (A1).
  • Interes interdisciplinar peste medie, care ar trebui să fie menționat pe scurt în scrisoarea de candidatură.

Procedura de admitere

Calificarea dvs. va fi evaluată într-un proces de evaluare a aptitudinilor. Decizia privind admiterea studenților este luată de un comitet pe baza cererilor primite (test de aptitudine în două etape). Cerințele de admitere sunt enumerate împreună cu informațiile generale ale cererii de pe pagina principală a Facultății VII a University of Bayreuth .

Ultima actualizare Aug 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Citeste mai mult

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Citește mai puţin