Read the Official Description

Cursul de doi ani de masterat în biotehnologie moleculară este conceput pentru a asigura fundalul cultural al biotehnologiilor multidisciplinare pentru producerea de bunuri și servicii prin utilizarea sistemelor biologice; în special cursul este destinat să pregătească absolvenți calificați cu cunoștințe științifice și abilități profesionale în domeniul biotehnologiilor aplicate studiului, prevenirii și diagnosticării bolilor umane, cu un interes special în dezvoltarea de medicamente inovatoare.

Programul de Master intenționează să ofere clase organizate pe o bază interdisciplinară care să fie aplicate în diferite domenii ale biotehnologiei moleculare, cu accent pe domeniile cercetării, diagnosticării și terapiei. Activitățile de formare sunt, de asemenea, organizate ca etape care se desfășoară la institute de cercetare sau companii care operează în sectoarele biotehnologiei, farmaceutic, de diagnostic și biomedicale. Activitățile de formare pot fi combinate cu activități de cercetare în laboratoare selectate, cu scopul de a genera date experimentale pentru pregătirea tezei care urmează să fie discutată în examenul final. Colaborarea cu cercetările institutelor Consiliului Național de Cercetare (de exemplu Institutul de Genetică și Biofizică - IGB, Institutul de Biochimie a Proteinelor - IBP) privind activitățile de predare și cercetare reprezintă o oportunitate pentru absolvenți de a dobândi cunoștințe într-o gamă mai largă de domenii legate de Molecular Biotehnologie și abilități de a funcționa în diferite domenii ale cercetării academice și industriale la nivel național și internațional.

Profilul profesional

Absolvent al Biotehnologiei Moleculare este un expert în principalele discipline biotehnologice, capabil să îndeplinească în calitate de membru al echipei de cercetare sau independent, analize, cercetări și producții biotehnologice în următoarele sectoare: manipularea celulelor, țesuturilor, modelelor animale și microorganismelor; farmacologie și toxicologie moleculară; proiectarea și producerea vectorilor de terapie genică; diagnosticul genetic și molecular; proiectarea, producerea și controlul medicamentelor biotehnologice; producția și controlul produselor naturale bioactive.

Competențe și competențe dobândite

Absolvenții în domeniul biotehnologiei moleculare posedă un fundal excelent în aspectele teoretice și aplicative ale științelor biomoleculare și biotehnologiilor legate de sănătatea umană, care oferă abilități de a desfășura activități de cercetare de bază și / sau aplicate în sectoarele de sănătate.

Mai mult, abilitățile și competențele dobândite de absolvenții din domeniul biotehnologiei moleculare pot fi, de asemenea, apreciate în contextul internațional.

Oportunitati de angajare

Absolvenții în domeniul biotehnologiilor moleculare vor putea opera la niveluri ridicate de responsabilitate în următoarele domenii: industria chimică, cosmetică, farmaceutică și biotehnologie; Centre de cercetare universitare, Consiliul Național de Cercetare sau alte instituții de cercetare publice și private; laboratoare publice și private; spitale; autoritățile de reglementare.

Mai mult, profilul profesional al absolventului în domeniul biotehnologiilor moleculare oferă oportunități de angajare pe plan internațional în domeniile menționate.

Absolvenții în biotehnologii moleculare după o evaluare pozitivă a examenului pot fi înregistrați în registrul profesional al biologilor.

Program taught in:
Engleză

See 6 more programs offered by University of Campania "Luigi Vanvitelli" »

Last updated September 14, 2018
Acest curs este Campus based
Start Date
Oct. 2019
Duration
2 anii
La zi
By locations
By date
Start Date
Oct. 2019
Application deadline

Oct. 2019