Prezentare generală
Facultatea de Filosofie, în parteneriat cu Facultatea de Afaceri și Administrație, aniversează lansarea noului program de masterat în filosofie, politică și economie, lansat în octombrie 2017. Este primul program PPE din România și unul dintre puținele din Europa de Est.
Pe plan internațional, programele PPE au un mare succes la cele mai prestigioase universități, în principal datorită combinației unice a competențelor, perspectivelor și instrumentelor analitice pe care le oferă. Prima curriculare PPE a fost înființată la Oxford în anii 1920, iar modelul a fost urmat în curând la nivel mondial. Astăzi universități precum Oxford, London School of Economics, Warwick, Princeton, Yale sau Duke oferă grade PPE la diferite niveluri. După 1990, programele PPE au câștigat și în Europa "continentală" și sunt oferite printre altele de Leiden, Lund, Amsterdam, Berna, Zurich, Graz, Hamburg, Milano, Praga și acum București.
Există o cerere din ce în ce mai mare pe piața forței de muncă pentru angajații cu o mobilitate intelectuală excelentă, capabili să implementeze instrumente de analiză multi-criterii competent și care sunt capabili să înțeleagă diferitele provocări ale unei situații decizionale (etice, economice, sociale etc.) . Programa PPE urmărește să răspundă acestei cereri, educând viitorii profesioniști care pot îndeplini cu ușurință roluri organizaționale diferite în afaceri, guvern, politică sau cercetare).
Numărul mare de absolvenți ai PPE cu o carieră spectaculoasă (pentru a da doar un exemplu, în 2015, în Marea Britanie atât premierul, cât și liderul opoziției erau foști studenți ai PPE) sunt cele mai bune dovezi pentru multitudinea de oportunități pe care programele PPE le oferă în mod constant.
Prin natura sa, un program de masterat în filosofie, politică și economie este foarte interdisciplinar. Instructorii de curs și de seminar sunt profesori și cercetători de renume din facultățile de filosofie și de afaceri și administrație, precum și experți invitați în topul profesiei lor în drept constituțional, științe politice sau economie.
Curriculum
Gândirea critică în științele sociale (Sorin Costreie, Facultatea de Filosofie)
Gândirea politică modernă (Dorina Pătrunsu, Facultatea de Filosofie)
Elemente de gândire economică (Cătălin Ghinăraru, Institutul Național de Cercetare pentru Muncă și Protecție Socială și Facultatea de Administrație și Afaceri)
Politică comparativă (Franz-Lothar Altmann, Catedra UNESCO, University of Bucharest și SOG München)
Etică și economie (Emanuel Socaciu, Facultatea de Filosofie)
Economie Politică (Călin Vâlsan, Școala de Afaceri Williams, Universitatea Episcopală, Canada și Facultatea de Administrație și Afaceri)
Instruire practică curriculară
Moralitate și drept (Romlus Brâncoveanu și Laurențiu Gheorghe, Facultatea de Filosofie)
Filosofia socială și politică (Adrian Paul Iliescu, Facultatea de Filosofie)
Teoria jocurilor în economie (Elena Druica, Facultatea de Administrație și Afaceri)
Moralitate, afaceri și media nouă (Constantin Vică, Facultatea de Filosofie)
Democrația constituțională (Simina Elena Tănăsescu, Facultatea de Drept)
Concursuri economice contemporane (Rodica Ianole, Facultatea de Administrație și Afaceri)
Cercetare pentru disertație
Admitere
Admiterea are loc în lunile iulie și septembrie.
Cererea de candidatură este deschisă cetățenilor români - absolvenților BA (sau echivalenți) - precum și resortisanților statelor membre UE, SEE, resortisanților din Confederația Elvețiană și cetățenilor din afara UE.
Solicitanții cu studii anterioare din străinătate vor include un certificat care recunoaște studiile în străinătate / diplome obținute în străinătate, eliberat de departamentul specializat al Ministerului Educației.
Taxe de școlarizare
Nu există taxă de școlarizare pentru locurile subvenționate de stat. Aceste locuri sunt disponibile pentru cetățenii din UE, SEE și Confederația Elvețiană
Pentru studenții plătitori:
3100 RON / an pentru studenții români și pentru studenții provenind din state membre ale UE, SEE și din Confederația Elvețiană
220 € / luna pentru resortisanții din afara UE
Aplicații
Pachet de aplicații, declarație de intenție și interviu: http://filosofie.unibuc.ro/studii_masterat/