Master în Studii Urbane

Generalități

Programul de descriere

Aplica acum!

După cum au demonstrat cu forța evenimentele și transformările din ultimele decenii, problema urbană pătrunde în toate evoluțiile majore sociale, economice și politice de astăzi. Programul de doi ani de Master în Studii Urbane se implică critic în manifestarea largă a urbanității contemporane. Ce forme au procesele de urbanizare asumate astăzi? Cum sunt produse spațiile urbane?

Programul pune în prim plan perspectiva unitară a orașului ca spațiu fizic, spațiu social și spațiu de proiectare. Acesta combină cercetarea academică riguroasă cu munca intensă pe teren. Programul este situat la intersecția trans-disciplinară a studiilor urbane, urbanismului și urbanismului, teoria arhitecturii, sociologia, etnografia urbană și geografia. Studenții noștri au experiență academică în arhitectură, științe sociale sau umaniste. Integrând interogarea critică și practica experimentală, programul se concentrează pe utilizarea socială, programele spațiale și formele urbane.

Forma de misiuni include studiouri de cercetare de lungă durată, ateliere intensive, prelegeri, seminarii și excursii în teren. Semnul distinctiv al programului de studii urbane este dependența sa de o acțiune teoretic informată în domeniu. Luăm serios eforturile studenților: programul angajează "adevărați" actori și creează oportunități pentru prezentarea publică, dezbaterea și publicarea celor mai bune lucrări.

Programul de masterat este pe deplin în limba engleză și are o orientare internațională puternică. Colaborăm cu o rețea de instituții partenere în Europa și suntem conectați la parteneri regionali din Finlanda, țările baltice și Rusia. Curriculum-ul include o serie de ateliere și cursuri de cursuri de către cercetători internaționali, arhitecți, planificatori urbani și activiști.

Educația pregătește elevii să se angajeze cu probleme urbane la intersecția dintre practica de proiectare, practica politică și cunoștințele teoretice (urbanism, urbanism și amenajarea teritoriului, elaborarea politicilor de stat și municipale, expertiza publică, advocacy comunitare, activism social, cercetare academică și practică ). Absolvenții noștri lucrează în administrații publice, ONG-uri orientate spre urbanism, birouri de proiectare a arhitecturii, consultanță privată și organizații de advocacy. Programul pregătește, de asemenea, absolvenți pentru studii suplimentare la doctorat. nivel.

"Crescând în Lasnamäe, am fost mereu atent la locuitorii săi și dinamică.În timpul studiilor mele în programul de masterat de Urban Studies la EAA , acest interes inițial a cristalizat într-un set de idei și pași mai coerenți.Am început proiectul Lasnaidee, organizând comunități și care se luptă să schimbe imaginea negativă asociată cu cartierul.Modelele mi-au ajutat să înțeleg că sub această imagine se găsesc spații publice valoroase și o viață bogată de zi cu zi.Prin Laboratorul Urban am organizat plimbări ghidate unde experții și vizitatorii pot vedea acest lucru eu sunt implicat în mod continuu în problemele de cooperare și organizare comunitară și recent m-am implicat mai mult în procesul de planificare în sine.În timp ce probabil mai puțin colorat, planificarea este cheia pentru dezvoltarea justă și echitabilă a unui oraș ".

- Maria Derlõš, MA Urban Studies '15

STUDII

Programul de Master în Studii Urbane oferă studenților:

 • teoretic pentru înțelegerea istoriei urbane și a dezvoltării urbane contemporane,
 • cercetări practice și aptitudini metodologice pentru analizarea situațiilor urbane într-un mod bogat, cuprinzător și interdisciplinar,
 • competențe de proiectare implicând elevul în lucrul la planificarea urbană și spațială,
 • perspectivă internațională și comparativă.

Pedagogic, curriculum-ul constă în:

 • cursuri de predare, în care dezbaterile cheie din studiile urbane contemporane prezintă o teorie arhitecturală,
 • lectură, unde elevii sunt implicați în discuții critice asupra acestor dezbateri,
 • studiile de cercetare semestriale, elementul central al programului, în care studenții analizează, angajează și propun soluții la situații urbane "reale", folosind o gamă largă de planificare (planificarea scenariilor, intervenții) și academice (interviuri, observare, ),
 • seminarii ținute de lectori invitați, care oferă cunoștințe de specialitate pe mai multe domenii centrale pentru problema urbană (geografie, istorie, istorie de artă, planificare detaliată, instrumente software);
 • schimbarea anuală a atelierelor și cursurilor pe teme tematice, care sunt împărțite între studenții MAI de primă și a doua generație, ajutând cele două grupuri să se integreze.

Structura de bază a programului de masterat este după cum urmează:

 • 1 an, toamnă: teoria urbană și arhitectură, studio de tipografie
 • Primul an, primăvara: studio de planificare scenariu
 • Anul II, toamnă: studioul de cercetare urbană, studioul de planificare urbană (desfășurat în colaborare cu studenții programului de arhitectură)
 • 2 an, primăvară: teza de masterat.

ADMITERE

În funcție de disciplina de bază, elevii potențiali au un portofoliu remarcabil de proiectare sau de muncă scrisă (nu sunt necesare lucrări realizate sau publicate, dar reprezintă un avantaj) într-un domeniu relevant pentru disciplina Studii Urbane (arhitectură, planificare, științe sociale , istoria artei, etc.). Interesul puternic al studenților față de fenomenele urbane, manifestat în activitatea lor anterioară la nivelul competențelor de proiectare și / sau al experienței de cercetare, este decisiv. În mod esențial, studenții potențiali sunt capabili să demonstreze că sunt dispuși și capabili să integreze aceste două forme de cunoaștere urbană în studiile lor de masterat. Studenții potențiali sunt capabili să formuleze întrebări, probleme și abordări originale pe care ar dori să le urmeze studiile de masterat. Este necesară cunoașterea fluentă a limbii engleze.

Procesul de selecție a studenților potențiali are două runde. În prima rundă, candidații sunt evaluați pe baza portofoliului prezentat de lucrări scrise și / sau de proiectare și CV-ul. În al doilea tur de scrutin, sunt realizate interviuri aprofundate cu candidații potențiali.

Cerința pentru admiterea la studii universitare de masterat este o diplomă de licență, învățământ superior obținut pe baza unui curriculum de studii superioare profesionale sau a altei calificări relevante care oferă acces la studiile de masterat. Certificatele de studii eliberate în străinătate sunt recunoscute de Estonian Academy of Arts pe baza evaluărilor și opiniilor Centrului Estonian ENIC / NARIC.

Perioada de admitere: 1 februarie - 29 februarie 2020

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Estonian Academy of Arts, founded in 1914, is the only public university in Estonia offering higher education in fine arts, design, architecture, media, visual studies, art culture, cultural herit ... Citeste mai mult

The Estonian Academy of Arts, founded in 1914, is the only public university in Estonia offering higher education in fine arts, design, architecture, media, visual studies, art culture, cultural heritage and conservation. Located in the capital city, Tallinn, it is an active study and research institution and the leading national centre of innovation in visual culture. Citește mai puţin