Master în Studii Europene

Generalități

Programul de descriere

 • Denumirea facultății: Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării
 • Domeniul de studiu: Relații internaționale și studii europene
 • Denumirea programului universitar: Studii europene

Scurta descriere a programului universității:

Programul European Studies (în limba română și engleză) își propune să analizeze evoluțiile naționale și transnaționale pe continentul european privit în ansamblul său, iar misiunea sa este pregătirea interdisciplinară și multidisciplinară a viitorilor specialiști în domeniul studiilor europene pentru ca aceștia să dezvolte capacitatea de a înțelege și comunica cu oamenii aparținând diferitelor medii culturale, de a conduce și organiza echipe internaționale, de a dezvolta abilități în gestionarea relațiilor cu partenerii și mass-media pe fundalul european.

 • Tip de studii: cu normă întreagă
 • Durata standard a studiilor (în ani): 2
 • Număr de credite ECTS: 120

Calendar academic:

 • 1 octombrie - sfârșitul lunii februarie - cursuri, sesiuni de examen, vacanța pentru studenți și sesiune pentru reluări - primul semestru.
 • Sfârșitul lunii februarie - mijlocul lunii iunie - cursuri, sesiuni de examen, vacanța pentru studenți, practică de vară - semestrul II
 • Mijlocul lunii iunie - mijlocul lunii septembrie - sesiune pentru reluări, examene de disertație.

Cerințe de admitere:

Candidații care aleg specializările predate în limba engleză vor trebui să treacă un interviu înainte de examenul de admitere. Candidați eligibili: candidați din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și Confederația Elvețiană; Candidații care au absolvit un liceu sau un colegiu acreditat în țara lor și recunoscuți de Ministerul Educației Naționale din România; Candidații din țările din afara Uniunii Europene; Candidații care au absolvit un liceu sau un colegiu acreditat în țara lor și oferă acces candidatului la programul de educație ales.

Vă rugăm să consultați site-ul nostru web pentru informații suplimentare.

Procesul de admitere:

De obicei, există două sesiuni de admitere: în iulie și în septembrie. Admiterea pentru candidații UE, SEE și Confederația Elvețiană are 2 etape: Obținerea recunoașterii studiilor anterioare de la Ministerul Educației Naționale (certificat eliberat de Centrul Național pentru Recunoașterea și Echivalența Diplomelor). Participarea candidaților la admiterea organizată de Universitatea din Oradea. Pentru mai multe informații, consultați site-ul nostru web . Candidații din țările din afara Uniunii Europene sau candidații care au absolvit un liceu sau un colegiu acreditat în țara lor trebuie să prezinte documente autentificate de Ambasada / Consulatul României direct la Departamentul de Relații Internaționale, Oficiul pentru Studenții Străini. Candidații își trimit fișierele direct la Universitatea care evaluează fișierele și trimite lista candidaților propuși Ministerului Educației Naționale - Direcția Generală pentru Relații Internaționale pentru a emite scrisoarea de acceptare. Direcția generală pentru relații internaționale va emite scrisoarea de acceptare la studii și o va trimite la Universitate. Selecția se va face la nivelul fiecărei facultăți și specializări.

Apel pentru cereri:

Ședința de iulie:

 • Examen de înregistrare și admitere: mijlocul lunii iulie - sfârșitul lui iulie.
 • Rezultate finale: începutul lunii august.

Ședința de septembrie:

 • Examen de înscriere și admitere: prima săptămână a lunii septembrie - mijlocul lunii septembrie.
 • Rezultate finale: sfârșitul lunii septembrie.

Taxă de aplicare:

 • Taxa de înregistrare: 150 RON (aproximativ 30 Euro)
 • Taxa de apel: 150 RON (aproximativ 30 Euro)
 • Taxa de înscriere: 100 RON (aproximativ 25 Euro)
 • 150 Euro: taxa de procesare a dosarului pentru recunoașterea studiilor pentru candidații străini.

Taxe de școlarizare:

 • 3300 RON (moneda noastră națională) / an: pentru candidații români și UE;
 • 297 euro / lună x 9 luni = 2673 EUR / an: pentru candidații non-UE.

Taxa pentru cursul pregătitor de limbi (dacă este necesar):

 • 250 EUR / lună x 9 luni = 2250 EUR / an pregătitor: pentru candidații non-UE;
 • 2700 RON (moneda noastră națională) / an pregătitor: pentru candidații UE.

Nu există locuri disponibile subvenționate de stat, burse de finanțare și costuri administrative ale programului:

 • Studenții care provin dintr-o țară UE au aceleași drepturi și obligații ca studenții români, inclusiv taxa de școlarizare, taxa de cazare etc.
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The mission of the University of Oradea is to provide education and research to a high standard of quality in a national and international context of social, professional and, last but not least, inte ... Citeste mai mult

The mission of the University of Oradea is to provide education and research to a high standard of quality in a national and international context of social, professional and, last but not least, intellectual development of the individual, and at the same time to contribute to the social and cultural development of Oradea. These missions are shaped by objectives such as attracting students from all over the world, positioning the university among the best educational institutions in the country and in Europe and conveying a wider community to the significance and importance of academic education and scientific research in general and the one conducted within this university, in particular. The University of Oradea has materialized international relations with 352 institutions from 39 countries. Citește mai puţin