Master în Studii Avansate în Comunicarea Interculturală (MIC)

Generalități

Programul de descriere

Îmbogățiți-vă profilul profesional cu o comunicare interculturală la nivel înalt!

Cel mai cuprinzător program de comunicare interculturală pentru profesioniștii care lucrează cu diversitate.

Distribuit în 18 module în 3 țări , MAS cuprinde 8 săptămâni de studiu și 1 modul online, plus un proiect de teză / teren .

De ce MIC?

Comunicarea interculturală este imperativă pentru obiectivele de incluziune și îmbogățire pentru toți.

Ne proiectăm gradele pentru ...

 • Obține
  o mai bună înțelegere a culturii și a celorlalți.
 • Dezvolta
  abilități pentru a înțelege și analiza situații și procese multiculturale.
 • angrena
  în interacțiuni bogate cu alți participanți și profesori din întreaga lume.
 • Spori
  competențele tale globale în sesiunile desfășurate în Elveția, Liban și India.
 • Impact imediat
  pe afacerea ta sau pe organizația ta.
 • Învăța
  abilitățile necesare pentru a crea soluții și a transforma problemele în oportunități.
 • maximaliza
  potențialul tău.

Misiunea noastră

 • Pentru a promova comunicarea interculturală în societatea civilă, în instituțiile publice și cu lumea afacerilor.
 • Creșterea conștientizării oamenilor despre propria cultură și cultura altora.
 • Pentru a împuternici dobândirea competențelor și abilităților necesare pentru prevenirea, medierea și soluționarea conflictelor care apar din situații multiculturale.

Angajamentul global

Toate diplomele noastre au o pregătire internațională puternică, fiind deținute pe trei continente diferite cu un parteneriat cu instituții recunoscute de frunte. Principalele clase se desfășoară la Universitatea della Svizzera italiana din Elveția, o săptămână se desfășoară la Universitatea Americană Beirut, Liban și una se ține în India (locația exactă pentru a fi publicată în curând). De asemenea, călătoriile în ateliere la Geneve, Neuchatel și Berna în Elveția completează perspectiva educației noastre internaționale.

Structura programului

Modulul online

Introducerea programului și comunicarea interculturală a cadrului teoretic vor fi prezentate online. Va implica interacțiune virtuală cu alți participanți și profesori. Modulul include, de asemenea, un curs despre instrumente de vizualizare. Participanții vor afla despre variațiile interculturale în interpretarea comunicării vizuale și aplicațiile practice ale vizualizărilor care comunică între culturi și pentru facilitarea comunicării interculturale.

Instrucțiuni față în față

Partea principală a fiecărui modul va fi predată față în față pe parcursul a trei zile de instruire intensivă pentru un total de 24 de ore de lucru.

preparare

Pregătirea individuală pentru fiecare modul, care urmează să fie făcută înainte de instrucțiunile de clasă, constă în principal în citirea materialelor de fond și analizarea unor exemple și studii de caz (articole, site-uri web etc.). Toate materialele pregătitoare sunt disponibile în avans pe platforma de învățare electronică rezervată participanților.

Hârtie de certificare

Evaluarea performanțelor elevilor pentru fiecare modul se bazează pe o misiune academică. Această lucrare trebuie pregătită de către student acasă și trebuie trimisă prin e-mail până la termenul stabilit de directorul academic. Participanții au de obicei aproximativ 2 luni pentru a-și completa documentul de certificare.

118966_test_structure.png

Conținutul programului

Bloc 0 | Pe net

 • Teorii și concepte interdisciplinare pentru comunicarea interculturală

_______________________________

Bloc 1 | 4-9 noiembrie 2019

Lugano, Berna și Geneva, Elveția

 • Politicile privind diversitatea și drepturile omului
 • Guvernare globală și migrație internațională

_______________________________

Bloc 2 | 10-15 februarie 2020

Beirut, Liban

 • Psihologia prejudecăților
 • Migrația și bunăstarea

_______________________________

Bloc 3 | 4-9 mai 2020

Neuchâtel, Elveția

 • Migrația ca provocare pentru democrație
 • Politici și procese de integrare în societate

_______________________________

Blocul 4 | 14-19 septembrie 2020

Lugano, Elveția

 • Diferență, diversitate și dialog
 • Diversitatea în mass-media

______________________________

Bloc 5 | 23-28 noiembrie 2020

Lugano, Elveția

 • Cercetare aplicată pentru organizații
 • Inovație, leadership și diversitate

_______________________________

Bloc 6 | 1-6 februarie 2021

Lugano, Elveția

 • Diversitate și incluziune în organizații
 • Management, resurse umane și cultură

________________________

Bloc 7 | 12-17 aprilie 2021

Lugano, Elveția

 • Abordări bazate pe cultură asupra dezvoltării durabile
 • Mișcările sociale și diversitatea

_____________________________

Bloc 8 | 21-26 iunie 2021

Lugano, Elveția

 • Geopolitica globalizării și sustenabilității
 • Inegalități și durabilitate

Teză / Proiect de teren

Proiectul de teză / teren este o oportunitate de a demonstra stăpânirea noilor cunoștințe și este astfel o parte crucială și culminantă a procesului educațional. Un proiect de teză își propune să aplice și să extindă cunoștințele teoretice. Un proiect de teren folosește cunoștințe teoretice pentru a îmbunătăți sau a îmbogăți practicile. Fiecare participant va alege un subiect care se referă la profesia sa și îl prezintă spre aprobare directorului academic MIC. Fiecare participant va dezvolta apoi o propunere / plan și va derula proiectul sub conducerea directorului academic MIC și a unui consilier de proiect selectat dintre profesorii MIC. Participanții sunt așteptați să își finalizeze proiectele în cel mult trei luni de la ultimul modul al programului.

Volumul de muncă

Volumul total de muncă al masteratului de studii avansate este de aproximativ 1800 ore, inclusiv 500 de ore de instruire față în față, 900 de ore de muncă individuală pregătirea pentru seminarii, revizuirea materialelor de studiu și redactarea lucrărilor de curs, precum și 400 de ore dedicate Proiect MAS personal.

Modulul online valorează 5 ECTS. Modulele 3 - 18 au o valoare de 2,5 credite ECTS fiecare și constau în 24 de ore de contact fiecare. Modulul de proiect de teză / teren este în valoare de 15 ECTS.

Taxă de școlarizare

 • Master of Advanced Studies - MAS (20 module / 60 ECTS): 19'500 CHF
 • Un modul MAS (2,5 ECTS): CHF 1'500

Taxele de școlarizare includ costurile materialului de instruire distribuit în clasă și taxele de testare.

Nu sunt incluse costurile pentru cărți, viza, cheltuielile de călătorie și cazare în Elveția și în străinătate.

Pentru a primi documentele oficiale de admitere este necesar un depozit nerambursabil de 3 000 EUR. Participanții care plătesc integral până la 1 septembrie 2019 sunt eligibili pentru o reducere de 8% la școlarizarea lor.

Bursele parțiale sunt de asemenea disponibile pe baza calificărilor personale, a motivațiilor și a situației financiare.

Acreditare

USI Università della Svizzera italiana este una dintre cele 12 universități din sistemul universitar elvețian, coordonată de Conferința de rectorat a universităților elvețiene (swissuniversitites). swissuniversities reprezintă toate cele 12 universități elvețiene și menține relații cu alte universități acreditate din afara Elveției. Fiind o universitate recunoscută care face parte din sistemul public, organismul de acordare a gradului MIC este USI Università della Svizzera italiana .

Pentru a asigura recunoașterea internațională, în 2002 USI devenit prima universitate elvețiană care a adoptat Reforma de la Bologna și Sistemul european de transfer și acumulare a creditului (ECTS). Declarația de la Bologna prevede că toate cursurile și lucrările predate trebuie să fie cuantificate în puncte ECTS. ECTS garantează că creditele sunt complet compatibile și transferabile în cadrul și în întregul sistem universitar european.

Diploma acordată este un master de studii avansate în comunicare interculturală (60 ECTS) de la Universitatea della Svizzera italiana, Facultatea de Științe ale Comunicării.

Admitere

Solicitanții trebuie să dețină una dintre următoarele diplome academice:

Diplomă de licență sau diplomă superioară de la o universitate sau un institut federal de tehnologie, diplomă acordată de o școală profesională la nivel universitar sau un titlu echivalent, plus o experiență profesională adecvată;

Pe baza curriculumului lor profesional pot fi admiși profesioniști cu experiență semnificativă în domeniul intercultural și care nu dețin titluri academice.

Procesul de aplicare

 • Termenul limită de depunere a cererilor: 15 septembrie 2019

Vă rugăm să descărcați pachetul de aplicații și să trimiteți înapoi toate formularele completate prin e-mail.

Studenții care solicită viză pentru Elveția sunt îndemnați să solicite cât mai devreme. Procesul de viză poate dura până la 3 luni.

Cererile sunt revizuite în mod continuu. Candidații care îndeplinesc cerințele inițiale vor fi invitați la un interviu Skype / telefon pentru a fi evaluat în continuare.

Odată admiși, studenții trebuie să plătească un depozit de înregistrare înainte de a-și putea primi scrisoarea de invitație pentru viză.

Copii ale tuturor formularelor cu transcrieri oficiale ale diplomelor și certificatelor necesare trebuie trimise prin poștă la adresa de mai jos:

Università della Svizzera italiana
Master of Advanced Studies in Intercultural Communication (MIC)
Via Buffi 13
CH-6900 Lugano

Ultima actualizare Iul 2019

Despre facultate

USI is a young and agile university that offers to its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging and inte ... Citeste mai mult

USI is a young and agile university that offers to its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging and interactive approach, leaving room to practical application. The quality of the study curricula is complemented by USI small size, by its cosmopolitan environment and its informal and dynamic culture. These elements make USI a hub of opportunity open to the world, where students can engage in direct dialogue with their professors and define their educational path, discover unexpected horizons, and embrace international careers. Citește mai puţin
Lugano , Mendrisio + 1 Mai mult Mai Puțin