Master în Psihologie a Artelor, Neuroaestezică și Creativitate

Generalități

Programul de descriere

Master în Psihologie a Artelor, Neuroaestezică și Creativitate este primul program postuniversitar din lume pentru studiul științific al esteticii și creativității.

La intersecția dintre arte și științe, programul vă prezintă psihologia și neuroștiința cognitivă despre modul în care oamenii generează idei noi, despre cum apreciem frumusețea și despre cum formăm preferințele.

Deciziile estetice și creative sunt relevante în artele vizuale și spectacole și în multe contexte aplicate și comerciale, de la intervenții clinice la expoziții de curatare, de la coregrafia dansului la marketing și publicitate. Cu sediul în Departamentul de Psihologie, în colaborare cu Calculatoare, Media și Comunicări și Institutul de Studii de Management, cursul construiește cunoștințe critice, abilități de cercetare și comunicare între arte și științe, centrat în jurul a două subiecte cheie: mecanismele psihologice și ale creierului. de realizare (Creativitate) și de apreciere (Neuroaestezică) artă. Efectuarea unui proiect de cercetare cu accent interdisciplinar vă va pregăti pentru o carieră de cercetare în științe estetice sau creative, care lucrează în industria creativă sau să vă dezvoltați practica artistică.

Goldsmiths este poziționat în mod unic pentru a oferi acest program, cu o reputație de renume internațional în domeniul artelor și științelor. Cursurile existente care combină arta și psihologia au adesea o atenție în mare măsură terapeutică și rareori acoperă psihologia aprecierii estetice sau a cunoașterii creative, într-un profil mai larg. În schimb, cursurile orientate spre afaceri în marketing, publicitate și psihologie a consumatorilor nu au adesea nevoie de pregătire științifică adecvată în psihologia experimentală sau metode de neuroștiință cognitivă, care este necesară pentru o abordare științifică a esteticii și creativității. Modulele opționale bazate în departamentele Media și comunicații, informatică și Institutul de studii de management vor completa și vor contesta perspectiva științifică, recunoscând natura bogat diversă, unică și specific culturală a practicii estetice și creative umane.

Module & structură

Pe acest program veți studia următoarele module:

  • Neuroaestezica (15 credite): Acest modul oferă o introducere în profunzime a neuroștiinței cognitive a aprecierii artei, a percepției estetice și a judecății din știința de bază și dintr-o perspectivă aplicată.
  • Creativitate (15 credite): Acest modul oferă o introducere cuprinzătoare în știința cunoașterii creative.
  • Fundații ale neuroștiinței (15 credite): Acest modul acoperă anatomia și funcția creierului, precum și o introducere în tehnicile disponibile pentru studierea bazei neuronale a comportamentului.
  • Metode statistice și proiectare experimentală (30 de credite): Acest modul acoperă proiectarea experimentală și teoria și practica analizei cantitative a datelor.
  • Abilități de cercetare / Seria de invitați (15 credite): Acest modul acoperă abilitățile fundamentale de cercetare: seminarii privind căutarea bibliografică, scrierea eseurilor, redactarea raportului de cercetare, abilitățile de prezentare orală, planificarea carierei și sesiuni de laborator.
  • Proiect de cercetare cu accent interdisciplinar (60 de credite): Veți conduce un proiect de cercetare cantitativă în raport cu estetica sau creativitatea.
  • Module opționale (2 x 15 credite): veți alege două module opționale din cadrul departamentului de psihologie (metode cantitative avansate, magie și minte) sau departamente colaboratoare, inclusiv calcul (calcul fizic și ateliere în codare creativă), media și comunicații (realizare și Experiență, Politica audiovizualului) și Institutul de Studii de Management (Psihologia marketingului și publicității, Comportamentul consumatorului).

Vă rugăm să rețineți că nu toate modulele vor fi disponibile și se pot modifica sub rezerva aprobării.

Vă rugăm să rețineți că din cauza angajamentelor de cercetare a personalului nu toate aceste module pot fi disponibile în fiecare an.

Cerințe de intrare

Ar trebui să aveți o diplomă de licență de cel puțin clasa a doua superioară în Psihologie sau un subiect înrudit (Știința cognitivă, Neuroștiință) cu o componentă de cercetare. Cu toate acestea, încurajăm în mod explicit candidații cu biografii interdisciplinare și neobișnuite să se aplice. Solicitanții cu studii superioare în arte vizuale sau spectacole, design, științe umane, afaceri sau alte subiecte non-științifice vor fi obligați să demonstreze cunoștințe și experiență suficientă cu abordări de neuroștiință psihologică sau cognitivă, inclusiv statistici. Vă rugăm să contactați direct liderul programului dacă nu sunteți sigur dacă vă calificați pentru acest program.

Cererile de la studenții de peste mări sunt binevenite. Studenții a căror prima limbă nu este engleza li se va cere să furnizeze dovezi ale abilităților lor de limba engleză.

Calificări echivalente

Acceptăm o gamă largă de calificări internaționale. Aflați mai multe despre calificările pe care le acceptăm din întreaga lume.

Limba engleză

Dacă limba engleză nu este prima dvs. limbă, va trebui să îndepliniți cerințele noastre de limbă engleză pentru a studia împreună cu noi.

Pentru acest program avem nevoie de:

  • IELTS 6.5 cu un 6.5 în scris și nici un element mai mic de 6.0.

Dacă aveți nevoie de asistență în limba engleză, vă oferim o serie de cursuri care vă pot ajuta să vă pregătiți pentru studii postuniversitare.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 20 ... Citeste mai mult

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 2016-17 Citește mai puţin