Master în Pathways pentru sisteme de energie sustenabile (SELECT)

Generalități

Programul de descriere

Programul de master comun în Pathways Environomical pentru Sisteme Energetice Durabile (SELECT) este oferit de cinci universități europene prin EIT InnoEnergy. În program, puteți afla cum să aduceți o contribuție reală la minimizarea impactului asupra mediului al sistemelor energetice actuale și viitoare. Studenții învață să abordeze provocările societății cu soluții tehnice, să exploreze rolul jucat de inovație și comerț și să înțeleagă rolul și responsabilitatea inginerilor în industria energetică mai durabilă.

Pathways pentru sisteme energetice durabile la KTH

În primul an, studiați la KTH sau la Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech. Cursurile din primul an se concentrează pe subiecte precum conversia durabilă a energiei, energia regenerabilă și modalitățile de a asigura impactul uman minim asupra mediului. Conținutul cursurilor din primul an este același la ambele universități: cursurile care sunt predate la KTH sunt disponibile online pentru studenții UPC, în timp ce cele predate de UPC sunt disponibile online pentru studenții KTH .

În al doilea an, alegeți una dintre următoarele piese de specialitate pentru a vă aprofunda cunoștințele:

Sisteme de energie combinate la KTH

Sistemele de energie combinate se ocupă de servicii energetice multiple din combinații de surse regenerabile de energie. Vă veți concentra pe „arta” de a combina mai multe surse de energie pentru a produce diverse servicii de energie într-un mod eficient, rentabil și durabil. În special, cursul explorează tema poligenerarii și sinteza sistemelor complexe de energie regenerabilă.

Cu cursul prestigiosului KTH Royal Institute of Technology din Stockholm, cursul oferă un amestec larg și divers de subiecte obligatorii și opționale pentru a vă extinde cunoștințele și înțelegerea.

Cerințe: Dincolo de subiectele abordate în program în anul 1, nu sunt stipulate cerințe speciale.

Eficiența energetică la Politecnico di Torino

Îmbunătățiți-vă înțelegerea noilor Pathways energetice în viitoarele sisteme complexe integrate, cu accent pe eficiență în contextul industrial și rezidențial.

Cerințe: Se recomandă un cadru în inginerie mecanică sau inginerie chimică.

Inovarea în sisteme energetice la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven

Explorați inovația în sistemele de alimentare cu energie electrică. De la rețelele inteligente la stocarea de energie, de la proiectarea ecologică construită până la implicațiile socio-economice pentru țările în curs de dezvoltare, acest curs se adâncește în ofertă și cerere în contextul studiilor de caz din viața reală.

Cerințe: Ar trebui să aveți instrumentele și experiența academică pentru a efectua cercetări științifice aprofundate în specialitatea aleasă.

Sisteme energetice offshore la Instituto Superior Técnico

Explorați inovația, economia, juridica și dinamica ecologică la locul de muncă în cadrul implementării tehnologiilor energetice. Construiește-ți abilități științifice și tehnologice puternice de rezolvare a problemelor în timp ce îți dezvolți competențele, competența antreprenorială și de conducere

Cerințe: Cursul este destinat studenților cu o licență în științe inginerești sau inginerești și necesită cunoștințe solide în matematică, fizică, chimie, sisteme informaționale, precum și o înțelegere a economiei și managementului.

Sisteme solare la Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech

Dobândiți expertiză în domeniul sistemelor solare. Acest curs se bazează pe cunoștințe științifice solide, oferind în același timp o perspectivă largă asupra dezvoltării tehnologice în inovare și durabilitate. De asemenea, aveți flexibilitatea de a explora o serie de subiecte și domenii suplimentare care se aliniază intereselor și obiectivelor dvs. de învățare.

Cerințe: Dincolo de subiectele abordate în program în anul 1, nu sunt stipulate cerințe speciale.

Procesarea durabilă a biomasei la Universitatea Aalto

Dobândiți cunoștințe și expertiză specializată în domeniile producției durabile de energie, sistemelor de conversie și piețelor.

Cerințe: Este recomandat un fond puternic în inginerie chimică.

Economia combustibililor durabile (SFE) la AGH: Universitatea de Știință și Tehnologie

Acest curs este o scufundare profundă în modelarea tehno-economică a sistemelor energetice, managementul politicilor energetice, piețele și economia.

Cerințe: Dincolo de subiectele abordate în program în anul 1, nu sunt stipulate cerințe speciale.

Vei urma o universitate diferită în fiecare an de studiu. Vi se va solicita să selectați ambele universități pentru anul 1 și anul 2 în timpul cererii dvs.

Proiect de masterat

În semestrul final al celui de-al doilea an, veți lucra la proiectul de master, care valorează 30 de credite ECTS. Dacă faceți proiectul de master la TU / e, teza dvs. va fi în valoare de 45 de credite ECTS. Teza este realizată în colaborare cu partenerii noștri din industrie, cercetare sau ONG-uri. Ar trebui să includă atât aspectele tehnologice ale temei alese, cât și o analiză solidă a afacerii.

Carieră

Programul de master în sisteme de energie durabilă este pregătirea ideală pentru o carieră în diferite domenii ale industriei energetice durabile și vă dotează cu abilități, cunoștințe și atribute care sunt foarte solicitate în industria energetică.

În special, programul de masterat în sisteme de energie durabilă vă oferă înțelegerea rolului echipelor interdisciplinare în furnizarea de energie durabilă. Vă permite să construiți cunoștințe aprofundate în anumite discipline, lărgindu-vă, în același timp, perspectiva cu privire la modul în care abilitățile diverse pun capătul decalajului dintre aceste discipline unice și oferă rezultate mai bune. Îți oferă o perspectivă asupra locurilor în care interacționează tehnologia și utilizatorii și cum să alegi între soluțiile tehnologice, soluțiile societale sau o combinație a ambelor - o bază puternică pentru viața ta profesională.

„Programul și rețeaua InnoEnergy este ceea ce m-a ajutat să îmi dezvolt ideea și să o transform într-o afacere. Și tot mă apuc de această rețea - și întotdeauna o voi face. Contactele și suportul excelent sunt vitale pentru a avea succes în afaceri. ” Govinda Upadhyay, absolventă de MSc SELECT, CEA și LEDsafari fondator

"Eticheta EIT este un sigiliu de calitate acordat de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) unui program educațional KIC care a fost evaluat pozitiv de EIT cu privire la implementarea sistemului EIT de asigurare a calității și îmbunătățire a învățării (EIT QALE) și aplicarea unor criterii de calitate specifice, cu accent pe rezultatele învățării generale ale EIT (OIT-uri EIT), educație robustă pentru antreprenoriat, programe de învățare inovatoare, „învățare prin practică” inovatoare, mobilitate internațională și conștientizare. "

EIT InnoEnergy

EIT InnoEnergy este o companie europeană care favorizează integrarea educației, tehnologiei, afacerilor și antreprenoriatului și consolidării culturii inovării. EIT InnoEnergy abordează energia durabilă ca domeniu prioritar și ca o alianță a jucătorilor europeni de top, cu un consorțiu format din 27 de acționari și un număr de peste 100 de parteneri - companii, institute de cercetare, universități și școli de afaceri care acoperă întregul mix energetic.

123127_InnoEnergy_Support_Sign.jpg

Școala de masterat EIT InnoEnergy oferă șapte programe de energie durabilă care oferă o combinație rară de inginerie și antreprenoriat. Toți oferă cunoștințe de ultimă oră în domenii cruciale pentru a face față provocărilor energetice globale de astăzi. Toate programele au un concept puternic de mobilitate, cu primul an petrecut la o universitate și al doilea an petrecut la alta. EIT InnoEnergy este finanțat de Comisia Europeană prin EIT (Institutul European de Inovare și Tehnologie).

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Citeste mai mult

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Citește mai puţin