Master în opinia publică și metodologia de anchetă

Generalități

Programul de descriere

Master în opinia publică și Metodologie

Obiective

Sondajele de opinie publică și anchete privind comportamentul social, politic și de consum au devenit mai importantă în ultimii ani. În același timp, au fost dezvoltate metode de colectare a datelor, precum și tehnici și instrumente de analiză și interpretare a acestor date și au devenit mai complexe. Până în prezent, nu cursuri universitare au fost oferite ca să ia în considerare această evoluție într-un sens larg. Există acum o nevoie recunoscută de profesioniști care sunt capabili de a combina cunoștințele teoretice, metodologică și tehnică puternică de cercetare și studiu, care sunt mai mult conștienți de problemele juridice legate de prelucrarea datelor.

Competențele dobândite

Elevii obține o perspectivă și cunoștințe metodologice, în special cantitative și statistice, care să le permită să proiecteze, să implementeze și să analizeze un sondaj în sectorul privat sau public. Mai mult, ei dezvolta abilități teoretice care să le permită să înțeleagă modul în care metodele și întrebările de cercetare alese pot afecta rezultatele. Cursul permite studenților să dezvolte un număr mare de competențe trans-disciplinare, cum ar fi: discernământ, abilități analitice și rezumarea, experiență în cercetare, achiziționarea și transmiterea de cunoștințe, independență, precum și capacitatea de a forma judecăți în domeniul lor de specializare și domenii conexe. Această gamă de abilități, combinate cu cunoștințe de specialitate dobândite în timpul studiilor lor, pregătește studenții pentru o carieră profesională în foarte variate sectoare de activitate.

structura cursului

Master of Arts cuprinde 90 de credite ECTS și este compusă din trei părți:

  • un program comun de cursuri obligatorii
  • cursuri de electivă
  • Teza de Master (care poate sau nu poate fi legată de un stagiu).

Programul comun cuprinde trei module. Modulul 1, „Fundamentele teoretice ale SRM și de formare a opiniilor“ oferă o înțelegere profundă a definițiilor și teoriilor care stau la baza conceptele de opinia publică și comportamentul social, politic și de consum. Modulul 2, „Metodologia de cercetare Ancheta“ se referă la diverse instrumente și tehnici necesare pentru a organiza un sondaj în ceea ce privește atât metode cantitative și calitative. Modulul 3 „Analiza și prezentarea datelor sondajului“ se concentreaza pe analiza datelor sondajului și vizualizarea rezultatelor. Acesta oferă, de asemenea, o introducere la metode avansate de analiză statistică.

Predare interactiva

Acest program de Master interdisciplinare, rodul colaborării dintre Facultatea de la Universitatea din Neuchatel, Facultatea de Științe Sociale și Politice a Universității din Lausanne și Facultatea de Științe Umaniste și Sociale de la Universitatea din Lucerna, este destinat să învețe elevii cum pentru a produce un studiu independent, de la design la analiza datelor, pentru public, cât și sectorul privat. Caracteristicile distinctive ale programului de studiu sunt multilingvismul și multidisciplinaritatea sale, cu accent pe ambele aspecte academice și practice. Cursul se desfasoara pe trei site-uri universitare și necesită mobilitate din partea studenților (cel puțin două semestre).

Gradul acordat

Master of Arts în Opinie Publică și Ancheta Metodologia

Credite de studii

90 ECTS, 3 semestre

Oportunități de carieră

  • Organizațiile non-guvernamentale și internaționale
  • administrație publică federal și cantonal
  • Instituțiile de statistici publice, întreprinderile private și publice în sectorul de votare, colectarea și analiza datelor (cercetare socială și de piață, publicitate)
  • jurnalism
  • mass-media
  • Relatii publice
  • comunicare
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University of Neuchatel (UniNE) is an internationally recognised institution as well as a university on a human scale. With 4380 students from Switzerland and beyond (nearly 20% of students from a ... Citeste mai mult

The University of Neuchatel (UniNE) is an internationally recognised institution as well as a university on a human scale. With 4380 students from Switzerland and beyond (nearly 20% of students from abroad), it provides high quality teaching and support. Bachelor and Master degrees are compatible with most other European universities and are in line with society’s expectations in a variety of innovative and cutting-edge fields. Citește mai puţin