Master în mediu și resurse de management

Generalități

Programul de descriere

Master în Mediu și Managementul Resurselor

America Latină și regiunea Caraibelor (ALC) cuprinde o mare diversitate a peisajelor și a ecosistemelor și este extrem de eterogen din punct de vedere al dezvoltării economice și a istoriei sociale și autohtone. Regiunea se confruntă cu provocări serioase, cum ar fi schimbările climatice și dezastrele naturale; și în condiții de creștere a populației, urbanizarea și politici de mediu eficiente de industrializare și programe sunt necesare pentru a gestiona în mod durabil resursele naturale. Acest lucru necesită experți ei să fie familiarizați cu cultura, limba și politica de ambele părți și sunt calificați în comunicarea interculturală - pe scurt, profesioniști cu o înțelegere laterală și abordări transdisciplinare pentru o dezvoltare durabilă.

Binationale Maestrul Programm a început în 2008 ca o inițiativă comună de la Academic Serviciul German de schimb (DAAD), Ministerul Federal al Educației din Germania și Cercetare (BMBF), Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și mexicanul Consiliul naţional pentru Știință și Tehnologie (CONACyT).

Despre program

Programul de Master De doi ani, dublu-grade (care urmează să fie cunoscut sub numele de "Mediu și Managementul Resurselor -ENREM", cu accent în America Latină), se construiește pe cele două programe de master acreditate ale universităților care au cooperat în Mexic și în Germania:

 • MAESTRIA en Ciencias Ambientales la Multidisciplinario de Posgrado Programa en Ciencias Ambientales - PMPCA de la Universidad Autónoma de San Luis Potosi (UASLP-Mexic) , cu un context multidisciplinar
 • Master în Managementul Resurselor Naturale și Dezvoltare la Institutul de Tehnologie și Managementul Resurselor - ITT de la TH Köln University of Applied Science (TH Köln-Germania) , cu o abordare interdisciplinară.

Obiectivul programului

Programul dublu Master (cunoscut sub numele de ENREM) se califică tineri profesioniști din America Latină și Europa cu abilitățile necesare, instrumentele și metodele de a evolua și a aplica soluții integrate pentru managementul resurselor de mediu și naturale într-un context internațional - cooperarea americană în special Germană-Latină - și în același timp, oferă experiența lor de muncă și de cunoștințe regionale pentru învățarea reciprocă și mediul intercultural. Acești experți sunt capabili să analizeze și să rezolve probleme complexe de mediu în contextele lor specifice, socio-culturale și politice, având în vedere potențialele tehnice și economice ale ambelor regiuni.

Grupul țintă

Abordarea ENREM este pentru Mexicană, germană și America Latină participanții, cu toate acestea, programul este deschis pentru solicitanții de toate naționalitățile, în cazul în care participanții sunt foarte motivați să lucreze într-o cooperare internațională cu America Latină și fluent vorbesc spaniolă și engleză.

Mobilitate

Conceptul de mobilitate al programului începe cu primul an în Mexic, semestrul al treilea are loc în Germania, iar ultimul semestru este exclusiv pentru dezvoltarea proiectului teza de master, fie în Germania, Mexic sau o altă latino-americană țară, în funcție de subiectul tezei .

Grad

absolvenți cu succes a programului de Master dublu grad va nu primesc un grad ENREM, dar in schimb două grade emis de

 • UASLP: MAESTRIA en Ciencias Ambientales
 • TH Köln: Master Of Science Naturale Management și Dezvoltare a Resurselor

Cariera viitoare

Programul de master se califică student pentru o gamă largă de poziții atractive, cu perspective de carieră care lucrează cu o stare de spirit internațional înalt în domeniile de planificare, implementare și evaluare a proiectelor, fie pentru:

 • Cariera profesională: pregătirea studenților pentru un loc de muncă într-o industrie, instituțiile publice, și AOD (atât în ​​sectorul public și al treilea), care lucrează în domeniul mediului și a resurselor de management, de obicei, cu o orientare interdisciplinare și internaționale de piață, sau
 • Cercetare: ceea ce conduce la un studiu de doctorat și ocuparea forței de muncă mai târziu, la un centru universitar sau de cercetare

Conținut

Scopul Programul de Master grad dublu este de a se califica tinerilor experți în domeniul managementului resurselor naturale și de mediu. Într-un mediu de învățare interdisciplinar, elevii diversifica cunoștințele lor și de a construi capacitatea de a gândi transdisciplinarily și lateral, precum și abilități de echipă și de conducere, printre ei abilități interculturale. Aceste competențe echipează absolvenți cu capacitatea de a analiza, caracteriza și de a rezolva probleme complexe de gestionare a resurselor de mediu și naturale și dezvoltarea durabilă precum și să încurajeze, toate în conformitate cu ODM, agenda de dezvoltare post-2015 și a SGDs emergente.

O modul de bază oferi studenților cu o prezentare generală a diferitelor provocări relevante pentru managementul resurselor de mediu și naturale ca Problemática y Gestión Ambiental, Desarrollo Sustentable, precum și unele abordări disciplinare și metodologice, cum ar fi ECOLOGIA, Estadística, Economía ECOLOGICA, si Project Business Management.

O Module de proiect (Seminario Multidisciplinario, ProjectIII- de punere în aplicare) sunt munca în echipă și pe bază de proiect, și necesită grupurile de studenți multi-culturale de a elabora un studiu de caz interdisciplinar și orientată spre practică. Pe parcursul acestor module de proiect studenții trec prin procesul de definire a problemelor și analiza, dezvoltarea de concepte și soluții și finalizate prin conceperea unui concept de implementare.

O Teza de master se bazează pe o problemă de cercetare sau de management prezent și pot fi dezvoltate în cadrul unui proiect în curs de desfășurare la o companie sau instituție din Mexic, Germania sau altă latino-americană țară, cu scopul de a expune elevilor de a practica și încorporați-le într-o rețea internațională largă de consolidarea legăturilor cu organizațiile implicate în domeniile de cercetare relevante.

Competențele cheie, în scopul de a oferi soluții pentru utilizarea durabilă a resurselor naturale regenerabile, în special, din America Latină vor fi furnizate în obligatorii și specializare module electivă. Evident, metode și instrumente Modulele opționale se concentrează pe abilitățile metodologice științifice.

Mai mult decât atât și îmbunătățirea experienței de învățare, programul ENREM oferă o gamă largă de activități extrașcolare cum ar fi seminarii pe tema comunicării interculturale, cursuri de limbi etc.

Cerințele de admitere

Pentru a putea aplica pentru programul de master solicitanții trebuie să îndeplinească cel puțin următoarele cerințe:

 • Diplomă de licență legate de management de mediu: științe naturale, științe inginerești, geografie, științe agricole sau sociale
 • O relație cu managementul de mediu, fie prin studii sau experiență de muncă profesională
 • grad minim de 8.0 pe baza sistemului de clasificare mexican sau echivalent
 • Dovada de competență în limba engleză (TOEFL sau IELTS)
 • Dovada de competență în limba spaniolă (se aplică solicitanților de naționalități, care nu au spaniola ca limba lor maternă)
 • Cunoașterea elementară a limbii germane este un avantaj pentru solicitanții din Mexic și America Latină
 • Foarte motivați să învețe într-un mediu multicultural

Alte cerințe specifice pentru DAAD-Bursa

 • Gradul didactic Ultima nu fie mai vechi de 6 ani
 • Minim 2 ani de experiență profesională relevantă după gradul de licență
 • Dovada situației curente de lucru, la momentul depunerii cererii

Dacă îndepliniți cerințele de mai sus, vă rugăm să citiți DOCUMENTARE NECESARE Pentru informații mai detaliate.

Ultima actualizare Dec 2016

Despre facultate

The Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics (ITT) at the TH Köln (University of Applied Sciences) aims to enable people of various technical and cultural backgr ... Citeste mai mult

The Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics (ITT) at the TH Köln (University of Applied Sciences) aims to enable people of various technical and cultural backgrounds to better solve the complex issues related to environmental problems with an interdisciplinary and intercultural approach at the graduate and postgraduate level. Citește mai puţin